jakou kartu/software na sledovani skrytych titulku
Shanim pro svoji neslysici kamaradku nejakou TV kartu, ktera umi skryte titulky vkladat primo do obrazu, nebo proste nejak slusne zobrazit, aby se s tim nemusel potykat bezny uzivatel, stacilo to jednou nastavit... Mate nekdo tip na kartu nebo aspon soft, ktery neco takovaho umi?
sice nevím, jak jsou na tom jiné karty, ale Winfast 2000 XP Expert se svou aplikcí PVR to NEUMÍ :-(((
upřesním. Expert má sice dekodér teletextu, teletext umí zobrazit v okně i na celou obrazovku, umí zobrazit skryté titulky (str. 888), ale neumí to, co ty asi chceš - zobrazit na plnou obrazovku TV obraz a přes něj titulky. možná by ale nebylo špatné napsat výrobci karty, jestli o podobné funkčnosti neuvažuje. já občas koukám na nějaký program v původním znění a chci si k tomu pustit titulky, což musím dělat trochu nešikovně - pustit si televizi v okně a pustit teletext a okna naaranžovat tak, abych z teletextu viděl jenom spodní pásek :-(( . ovšem k napsání mejlu jsem se zatím nedostal (málo času :-(( )
upřesním. Expert má sice dekodér teletextu, teletext umí zobrazit v okně i na celou obrazovku, umí zobrazit skryté titulky (str. 888), ale neumí to, co ty asi chceš - zobrazit na plnou obrazovku TV obraz a přes něj titulky. možná by ale nebylo špatné napsat výrobci karty, jestli o podobné funkčnosti neuvažuje. já občas koukám na nějaký program v původním znění a chci si k tomu pustit titulky, což musím dělat trochu nešikovně - pustit si televizi v okně a pustit teletext a okna naaranžovat tak, abych z teletextu viděl jenom spodní pásek :-(( . ovšem k napsání mejlu jsem se zatím nedostal (málo času :-(( )
to Vlllk:
Pokud jde o výrobky firmy Leadtek, mrkni na stránku:
http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/default.asp?seriesid=27
to jsou interní tv-karty (8 modelů)
a na stránku:
http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/default.asp?seriesid=26
to jsou externí tv-karty (4 modely)
Pokud jde o výrobky firmy Leadtek, mrkni na stránku:
http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/default.asp?seriesid=27
to jsou interní tv-karty (8 modelů)
a na stránku:
http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/default.asp?seriesid=26
to jsou externí tv-karty (4 modely)
no, tak právě Leadtek mám doma, sice nějaký starší typ, a ten teletext umí, ne pod PVR, ale pod mým linuxovým programem ano :o) Nicméně předpokládám, že právě jen tímto nešikovným způsobem, jak mi tu píšete, to jde na těch novějších typech... díky za dopovědi,ale prozatím nejsou uspokojující:o) To se vážně nikdo z výrobců karet ani softu nikdy nad ničím takovým nezamyslel???
No, já Leadtek mám (TV2000XP-Expert), a teletext funguje normálně pod PVR.
Na klasické televizi je tlačítko, které zprůhledňuje teletextovou stránku, a tím je možno sledovat vysílaný program. Podobné tlačítko je i u ovladače pro tv-kartu.
Já mám dálkové ovládání vypnuté, proto tuto funkci nepoužívám. Ale údajně to funkční je.
Na klasické televizi je tlačítko, které zprůhledňuje teletextovou stránku, a tím je možno sledovat vysílaný program. Podobné tlačítko je i u ovladače pro tv-kartu.
Já mám dálkové ovládání vypnuté, proto tuto funkci nepoužívám. Ale údajně to funkční je.
Ivo: pokud funkční je, tak by mě zajímalo jak... včera jsem zase laboroval u Jamese Bonda a zase mi ten průhledný teletext nešel :-((( tím tlačítkem CC, co jsi zmiňoval, se teletext zapne a nebo vypne. dokonce jsem koukal i do toho českého 30MB PDF dokumentu, ale o průhledném teletextu ani slovo :-((
[quote=vlllk]Shanim pro svoji neslysici kamaradku nejakou TV kartu, ktera umi skryte titulky vkladat primo do obrazu, nebo proste nejak slusne zobrazit, aby se s tim nemusel potykat bezny uzivatel, stacilo to jednou nastavit... Mate nekdo tip na kartu nebo aspon soft, ktery neco takovaho umi?[/quote]
To zobrazování skrytejch titulků by teoreticky měl umět DScaler - když zmáčkneš T - objeví se v TV okně DScaleru teletext (neprůhledný), při dalším zmáčknutí T je teletext zobrazen "průhledně" na TV obrazu. Z toho soudím, že by teoreticky mělo stačit naťukat číslo teletextové stránky, kde jsou skryté tytulky a teoreticky by to mělo snad jet.
Sám jsem to ještě nezkoušel, když si dnes večer vzpomenu, tak to vyzkouším a dám vědět.
To zobrazování skrytejch titulků by teoreticky měl umět DScaler - když zmáčkneš T - objeví se v TV okně DScaleru teletext (neprůhledný), při dalším zmáčknutí T je teletext zobrazen "průhledně" na TV obrazu. Z toho soudím, že by teoreticky mělo stačit naťukat číslo teletextové stránky, kde jsou skryté tytulky a teoreticky by to mělo snad jet.
Sám jsem to ještě nezkoušel, když si dnes večer vzpomenu, tak to vyzkouším a dám vědět.
Chlapci, zkoušejte. Já jsem na to sám zvědav. Vím, že se musí použít DO. No, ale to já mám vypnuté, neboť mi to dělá menší "brajgl".
[quote]To zobrazování skrytejch titulků by teoreticky měl umět DScaler - když zmáčkneš T - objeví se v TV okně DScaleru teletext (neprůhledný), při dalším zmáčknutí T je teletext zobrazen "průhledně" na TV obrazu. Z toho soudím, že by teoreticky mělo stačit naťukat číslo teletextové stránky, kde jsou skryté tytulky a teoreticky by to mělo snad jet.
Sám jsem to ještě nezkoušel, když si dnes večer vzpomenu, tak to vyzkouším a dám vědět.[/quote]
Tak jsem ty skrytý titulky v DScaleru vyskoušel a funguje to. Ovšem nastavit DScaler, aby automaticky spouštěl skryté titulky asi nejde (?). Při každém přepnutí kanálu je nutné zmáčknout T a vyťukat číslo teletextové stránky se skrytými titulky.
Sám jsem to ještě nezkoušel, když si dnes večer vzpomenu, tak to vyzkouším a dám vědět.[/quote]
Tak jsem ty skrytý titulky v DScaleru vyskoušel a funguje to. Ovšem nastavit DScaler, aby automaticky spouštěl skryté titulky asi nejde (?). Při každém přepnutí kanálu je nutné zmáčknout T a vyťukat číslo teletextové stránky se skrytými titulky.
DoomHammer: ještě si ty skryté titulky nerozchodil? MMC pro ATI tuhle funkci přímo má, ale je to děs, neumí to češtinu, bílé písmo v obrovských černých rámečcích a tak.
myslím, že v originálním softu PVR se mi tuhle funkci rozchodit nepovede. buďto jsem něco přehlédl a dělám něco blbě a nebo to ten program z nějakého důvodu neumí - prostě nedostanu na full screen naráz TV obraz a titulky.
hehe, už jsem myslel, že vám spadla věž pod náporem sněhu :-)
já bych si s tím teletextem taky pohrál, ale nemám na to čas :-( dneska jdu shánět nové brzdové páky na svého miláčka. už mě nebaví řadit na rámu, tak budu řadit jinde :-E
já bych si s tím teletextem taky pohrál, ale nemám na to čas :-( dneska jdu shánět nové brzdové páky na svého miláčka. už mě nebaví řadit na rámu, tak budu řadit jinde :-E
Vcera jsem vyzkousel DScaler verzi 4.1.11 na me karte winfast tv2000 xp expert a funguje bez problemu vcetne ladeni, stereo zvuku,teletextu. Teletext je zobrazovan ve stejnem okne jako obraz, coz je vyhoda pro zobrazovani soubezne jdoucich titulku pro neslysici, tak, jak jsme zvykli z klasicke televize. Nahravani programu funguje take dobre i kdyz neni tak propracovane jako u winfast prv, tim myslim programovani nahravani.