Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VHS Audio na DVD

ladinek (494)|17.11.2004 19:40
Tak to nevím. Píšeš, že ten VOB má 3hod. No třeba nemá. Já jsem měl podobný problém s Černou zmijí. Pořád mi to nechtělo udělat jeden souvislý VOB, až po čase jsem zjistil, že na tom DVD je každý díl ze šesti zvlášť jako jeden film. Takže to bylo brané jako šest filmů nezávislých na sobě. A ten VOB v tom Vegasu není celý? Myslím od titulků po titulky.
Lubi (408)|23.11.2004 20:41
ladinek: Promin ze jsem se na tak dlouho odmlcel. Nebyl cas ani volne misto na disku :). Kdyz si ten VOB normalne pustim ve WinDVD tak je to normalne celej film -> 3h a asi 10min. Kdyz ho ale zobrazim ve Vegasu, ma jen 1:22 hrs. Dobre, pretahnu ho teda na casovou osu, a je tam 1h 22min. Ale: v nahledu se mi zobrazi na konci normalne titulky a na zacatku normalne zacatek (!!!!) 9-) 9-) 9-) Pak se to pri nacitani hrozne zaseka a trva hrozne dlouho, nez se s tim vubec da hnout. Nemel jsem na to trpelivost. Napada mi, ze ten VOB je asi tak velky, ze se nevejde do vyr. pameti. Druha moznost je, ze se nekde da nastavit ve Vegasu parametr, dovolujici moznou velikost vstup. DATA nebo tak neco. Posledni moznost , ktera mi napada, je nacist IFO a srovnat to podle toho.... fakt newim.... :-I
ladinek (494)|23.11.2004 20:52
Tak to fakt nevím. Já to teď zkoušel a v pohodě jsem tam dal 3hod. 20 min. A je to VOB udělaný ze Shrinku po odškrtnutí split VOB? Zkus ještě zjistit ve Vegasu, jestli ti tam opravdu chybí kus filmu, nebo se ten špatný čas jenom zobrazí.
Lubi (408)|23.11.2004 20:54
jasne, ze Shrinku, jak jinak? No, prave kdyz k tomu pridas 3h audio stopu, tak je asi jednou tolik delsi.... Zkousel jsem to i na vice pc...porad to dela totez. Zkusim jeste to ifo. Zatim dik :-I
ladinek (494)|23.11.2004 20:58
No oni se tam ty VOBy dají naházet i zvlášť, proto se ptám. Opravdu nevím, v čem by mohl být problém. Kdybys na to kápl, dej vědět.
Lubi (408)|24.11.2004 07:13
No tak jsem si ty VOby nahazel do toho Vegasu jeden po druhem, ale to by bylo aby nebylo. Film ma mot 3h10, ale posledni VOb ma jen 1min (!) a tim pade¨m konci film asi v 2:52h. No dobre to bych jeste ustal. Srovnal jsem ¨zvuk podle toho co jsem mel, ale problem nastal, kdyz jsem zase ten 1VOB chtel nacist v Architectovi jako Single. Proste mi to zase ukazalo 1h22min!!!! A co víc, trvalo to neskutečnou dobu aby se to načetlo ale hlavně: Na konci byly zase titulky !!! 9-) 9-) 9-) Neni treba nejaka chyba v prokladani nebo tak neco?....... :-k
ladinek (494)|24.11.2004 21:14
Lubi : teď mě napadlo, co by ti mohlo 100% pomoct. Vykašli se na Shrink a zkus to DVD demuxnout VobEditem na m2v.
ODSakEda (2278)|24.11.2004 22:20
Zpět k otázce!

Jak audio na DVD?

Myslíš na DVD obecně jako medium, nebo DVD video kompatibilní, aby to "žraly" stolní (ale nemusí ležet na stole 9-) ) neDivX-ový (jak já říkám: nedatový..., co neuměj zobrazit data na DVD-R: soubory,ale i složky a podsložky) DVD playery?

Rada:
nepoužívat NE-DivX-ový (nedatový) stroje, podobně jako NE-Mp3-kový audio přehrávače a diskmeny a ukládat(vypalovat) vše(video, audio, foto) na DVD-R jen jako holá prostá data, bez ztrácení toho nejcenějšího-času(a nervů...), zdlouhavým přepočítáváním do šílené zakleté podoby: DVD-video kompatiblní!

(kámoš do svého DVD-RAM Panasonicu musí v jakési SW utilitce dokonce i fotky převést vlasně na jakési videosekvence, čímž navíc foto degraduje do rozlišení PAL, tedy jen 720x576pixelů a je to znát, na rodíl od datovejch playerů co přímo dekodují .jpeg i z vysokýho rozlišení-stačí že to výstup-TV obrazovka zdegraduje, tak proč prznit již předlohy??? Ale také psali: možnost... prolížení fotek....-jo i na VHS můžu nahrát fotky.......)

-------------------------------------
To je to co Hollywood ale i MS nejvíce štve-transformace děl na snadno transportovatelná data! Tato "ochrana" také zabíjela DVD technologi jako takovou i pro použití pro videoamatéry-kameramany, podobně jako MD (Minidisc od SONY, kdy nešlo nejen muziku na MD, nebo z MDrecorderu přenés,uložit, ale bylo nuté ji nahrávat v reálném čase JAK NA BLBEJ KAZETÁK...,aleani jiná data včeně Mp3!), zabil tímto omezením sám jeho otec velký SONY...(ted to honem napravil a je možné po USB na MD snadno kopírovat i data, ale pozdě)

Dokonce si dodnes mnoho lidí myslí, že DVD je jen na video! (DVD=video...) Přtom je to jen další placka,cédéčko, s vyšší kapacitou, na které jdou "nahrát" i soubory! A co je dig. video?
Dodnes se i lidé matou a uvádí se:
Vyšlo DVD TROJA!,
namísto:
vyšel film na DVD-TROJA!
Je to prostě takové obecné nedorzumění... :-((

Proč se tedy asi již dnes zabývají nějakým DivX/XviD-em po činanech i známí velcí výrobci DVD playerů -Pineer, Thomsn, Philips, Toshiba, Samsung, ale i JVC a SONY?!
Viz. např zde:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nejde totiž jen o ten DivX či titulky pro ukradnuté filmy, ale o zcela jiný a zlomový přístup v prohlížení obsahu DVD jako média i stolními playery!!!
Z toho má Háliwud hlavu v pejru! Psali o tom naštvání Hollywoodu na výrobce někde i na živě.
Videoamatéři ale mohou jásat! A zálohovat své video, podobně jako fotky či audonarávky kapel na CD-R či DVD+-R s tím, že nebudou odkázání na prohlížení jen na PC :-) :-) :-)

Již jsou i první CD (nebo i DVD?) "videomany" od iRiveru i s color dislejem a video OUT-em s podporou i DivX(cca 8.000,-kč s DPH)! A tedy čtou vše! I fotky i Mp3!:-) Kolikpak se tak vejde na DVD-R muziky v Mp3 :-D
clee (6592)|24.11.2004 22:47
omfg to snad neni mozny, bullbacku, pitomce, sem a poradne zprudit ja uz nemuzu 9-) 9-) 9-)
ODSakEda (2278)|24.11.2004 22:49
V čem se mýlím?
(mě to připadá jako nejjednodužší a logické řešení , když výše ču ty trable s VOB a jak to a tamhle nastav todle, aby tu tecnologii moli požívat i normálí lidé, širší masy :-D (vidíte denně jak tápou!) a nejen "MY" PC videomaniaci, uchyláci...)

Ale konkrétně a věcně!

A bez emocí a urážek prosím!
Dík!
ladinek (494)|24.11.2004 22:49
To se nedá ani dočíst. :-E :-E :-E
ODSakEda (2278)|24.11.2004 22:51
Proč? Malá mozková pamět? :-E
clee (6592)|24.11.2004 23:05
omg podivej se jak vypada divx/xvid scena, kazdej si prakticky dela co chce, kazdej filmy ripuje jinak, uz takhle je v tom bordel, este to oficializovat, proc asi existuje dvd forum???? aby byly pevne dany standardy a tech se vsichni museli drzet, proto DVD. ne ze si nakej sahlej odsak usmysli ze bude palit na dvd v divxu a vsichni se posadej na prdel co to vymyslel za super vec, extremni vetsina BFU (bezny franta uzivatel) vi o digivideo prdlajz a jejich schopnosti spocivaj v zasunuti disku od prehravace a spustenim filmu, vrchol je predelat film ve shrinku, vsechno je o kompatibilite a snadny ovladatelnosti (proste marketing), divxovy playery samozrejme beru, ale doporucovat siroky verejnosti aby palila na dvd v xvidu a mpetrojkach??? to je na bohnice, moje matka dodnes napriklad neumi spustit nahravani na obycejnym vhs videu a jak ji budu vysvetlovat ze tenhle xvid s q-pelem tenhle player proste nestravi 9-) 9-) 9-)
ODSakEda (2278)|24.11.2004 23:16
Zas tak široky masy jsem nemyslel!... :-D Běžné uživatele PC a dig. kamer například. :-)
ODSakEda (2278)|25.11.2004 01:07
áááá!
Dnes jsem na živě našel zajímavou kuriozitu, popisující podobnou marketinovou blamáž veřejnosti, jakou jsem uváděl i já, že se všeobecně plete DVD jen s videem...

Analogicky to kdysi zažilo i VHS...

žvě:
......marketingoví pracovníci světu úspěšně odpředstírali, že přece jde u VHS o Video Home System (namísto původního Vertical Helical Scan). (DVD se původně jmenovalo Digital Versatile Disc a došlo rovněž k marketingovému „podsunutí“ dnešního vysvětlení zkratky, tj. Digital Video Disc).
clee (6592)|25.11.2004 02:08
zeptej se BFU co znamena DVD a na 97% ti rekne ze nevi...
ODSakEda (2278)|25.11.2004 10:30
Na 97% běžnýfrantauživatelů, ale i Pepů a Josefů a Jozefů řekne , že DVD je přeci VIDEO... a né datové médium!
ViKinG (793)|25.11.2004 13:37
ODSakEda: kdybys nebral článek na živě, jako axiom, tak bys jinde získal poznatek že to bylo přesně naopak. Nejdříve se DVD předkládalo jako Digital Video Disc a teprve několik let na to se začalo používat obecnější Digital Veratile Disc... i v komentářích pod článkem to autorovi dost dávají sežrat. Vertical Helical Scan jako VHS jsem nikdy neslyšel... ale to je možná proto že soudruzi prvních pár let VHS zaspali.
ODSakEda (2278)|25.11.2004 15:43
Já se totiž s hrůzou často setkávám v praxi s výše uvedeným nedorozuměním...

Takže vycházím z části z vlastních poznatků a z části z článků tištěných i webových(a jistej "šum" a zkreslení informací se dá předpokládat...)

Jsem rád za každý poznatek, at do teho vnesem trocha světla! :-)

Podobně se podsouvá lidem i HDTV placka! Proč tam motaj to TV???
Kdysi (ještě nedávno, než byly dostupný vypalovačky) mi nebyli schopni ani IT technici(!) s jistotou říct, jestli jdou na DVD prostá data, nebo jestli je to podobně jako MiniDisc pro takové použití blokováno a co se musí také podsunout stolním playerům, aby to "přečeli".

Ví někdo, jestli je to jen další blamáž v názvosloví, to HDTV, nebo jde skutečně jen o další CD placku s vyšší kapacitou?! Podobně kdo ví něco víc o BluRay? Nehrozí že jej zase SONY zablokuje pro jiné použití než pro video?...
clee (6592)|25.11.2004 16:03
omg bluray je jak medium tak format v jakym bude video ulozeni, tzn na to medium pujdou ukladat i obyc data, hdtv neni zadna placka ale format digitalniho zaznamu (720, 1080 p/i) pak je tu hd-dvd a to je teprve placka a zaroven format, precti si cdr a prestan lamarit
Lubi (408)|25.11.2004 23:21
Jestli teda mohu něco říct....jen tak se vrást do diskuze....? :-D :-D :-D
mám stále problém s tim 3hVOBem ... (!).
ladinek : s tim m2v me to jiz napadlo, ale zabira to nejakej cas a uz i z principu mi zajima proc mi nejde tedka nacist ten VOb, kdyz predtim jsem nejaky filmy uz udelal. Prosssteeeee.... : NE! Nefacha! :-D :-D No ono to moc k smichu neni,ze? :-( :-)

Srovnal jsem tedy zvuk podle obrazu (za sebou nahazene VOby) a potom chtel stvorit DVD v DVDA jako SIngle.

1. Zajima mi, jak je mozne, kdyz nactu 261MB audio s 4,4GB VObem, ukazuje mi DVDA 5,3GB..?(!)

2. Zkousel jsem to tedy ignorovat, ale jaksi pri PrepareDVD mi to hodilo "invalid input MPEG data error" po 60%.

3. Potom, jak vlastne DVDA pracuje pri konverzi? Vstupni Vob zobrazi v plne velikosti s puvodnim audiem. Paklize ale pridam vlastni audio, zvetsi se velikost o to co jsem pridal. Ve skutecnosti je ale vysledna velikost pouze video (bez puvodniho audia) a to moje audio, ktere jsem pridal....asi fakt neznam strukturu Vobu, ale tohle je divny.....

4. clee: Prevod normaniho (1h a pul) filmu v Procoderu z DivX na MPEG 2 bez VBR trva 3,5h ???? mam IP4 2.6GHz,512DDR....

Dik za vse, "authoři" :-D
clee (6592)|25.11.2004 23:33
mno jestli tam mas highest nebo mastering quality tak je to klidne mozny
ladinek (494)|25.11.2004 23:37
Lubi : převod na m2v zabírá moc času???? :-? Vždyť to je otázka cca 15 min. Včera se mi stalo to samé, co tobě. (asi to přivolals :-E ), tak jsem se na shrink vykašlal a udělal jsem to ve VobEditu a za pár minut to bylo hotové. Za 2,5 hodiny jsem ten film měl hotový už ve stolním DVD.
S tím Architectem je to tak, že opravdu ukazuje ve výsledné velikosti nesmysli. Ale stačí si zapamatovat při kolika je ta velikost správná a je to. Mě například ten film ukazoval 4 GB, ale výsledná velikost byla 3,7 GB.
S tím VOBem to řeším tak, že když chci udělat jeden souvislý VOB ve Shrinku, tak odfajfknu veškeré audio a nechám jenom video. A není s tím problém.
stayman (12393)|25.11.2004 23:40
Spávne :-D
Lubi (408)|28.11.2004 14:35
ladinek : Vegas ti papa m2V ? nebo kde jsi to pak teda srovnal se zvukem?
ladinek (494)|28.11.2004 20:50
Mám takový dojem, že by mělo stačit ten m2v přejmenovat na mpeg.
stayman (12393)|28.11.2004 21:08
Nezobere ti to aj tak... Musis to preklopit do mpeg pomocou TMPG tools..., ale naco, ked Vegas zerie VOB ??? :-D
Lubi (408)|28.11.2004 22:53
tyvole... (pardon)....

achjo.... tak nic

:-)
Lubi (408)|28.11.2004 23:03
proc jsi mi teda ladinku psal, ze mi pomuze prevod na m2v, kdyz to potrebuju jeste sesynchronizovat ve Vegasu? Jasne, v Architectovi to funguje, ale jak to sesynchronizuju? leda dalsi prevod nebo tak... :-k
ladinek (494)|28.11.2004 23:08
No ten převod na m2v jsem ti radil v tom případě, když ti blbne te VOB a chceš do toho DVD přidat jenom titulky. Pokud chceš přidat i audio a pořád ti to nejde s tím VOBem, tak to budeš muset převést.

StayMan : Lubimu to s tím VOBem z nějakého důvodu nejde, tak proto ten Mpeg.
Lubi (408)|28.11.2004 23:45
hmm...sice nechapu jak k m2v dostanou titulky, kdyz mi k nemu nejde audio, ale jak bys to teda prevedl? Procoderem? To bude trvat hodiny! Jakej mas ty postup pri Audiu? Nacitas ve Vegasu na srovnani hole VOBy? Psal jsi, ze ti taky preci ten VOB hodil stejnou hlasku jako me - jak jsi teda pokracoval? Jde to udelat v Premiere, ale v ty se to neda srovnat bez renderingu, kterej zase trva hroznou dobu.....grrrr 9-)
ladinek (494)|29.11.2004 07:55
No já měl problém s tím VOBem zrovna u filmu, do kterého jsem chtěl přidat jenom titulky. Takže jsem to vyřešil demuxem ve VobEditu. Pokud chceš přidat i audio a pořád to s tím VOBem blbne, musíš ten m2v změnit na mpeg. Uděláš synchro, vyrenderuješ AC3 a v Architectu spojíš s tím původním m2v. Akorát s tou změnou m2v na mpeg ti moc neporadím, ještě jsem to nemusel použít. Ale zkus to, co ti radí StayMan.
ladinek (494)|29.11.2004 08:07
...audio si musíš demuxnout ve VobEditu do AC3 a potom převést na wav.
Lubi (408)|30.11.2004 23:25
Hmm, parada. Prevod Procoderem trval 6hodin! S audiem problém nemam, puvodni nepotrebuju. Tak dik, doufam, ze se tento problem jiz neobjevi . Stejne je to ale slozity postup plny prevodu, s**ni se vsim kolem.... ale bavi mi to :-E ¨

Dik za pomoc :BB:
ladinek (494)|4.12.2004 20:22
Lubi : tak jsem dnes pohořel na stejné věci jak ty. Chtěl jsem přidat CZ audio do DVD a ten VOB mi u 1 hod. 40 min. filmu ukazoval ve Vegase 50 min. Vrtalo mi to hlavou a tak jsem tam ty VOBy zkusil naházet samostatně a zjistil jsem, že 3. VOB je z nějakého důvodu vadný, protože kromě něho mi ostatní šly v pohodě do Vegasu načíst. Protože se mi nechtělo čekat pár hodin na převod v ProCoderu, napadla mě jedna věc. Udělal jsem z toho DVD m2v ve VobEditu a hned jsem ho načetl do Architecta. Udělal jsem nové DVD a z toho potom ve Shrinku 1 VOB, který už byl v pořádku!!! Takže místo tvých 6 hodin převodu jsem to měl nychystané, než jsem poobědval. :BB:
clee (6592)|4.12.2004 20:40
proc to nedemuxnes do m2v+ac3?
ladinek (494)|4.12.2004 20:43
když chci synchro zvuk+video, tak m2v mi nevezme Vegas. Zato ten VOB, který je hotový do 5 minut, mi vezme Vegas i Architect.
clee (6592)|4.12.2004 21:54
nebo pres vfapi, tak to delam ja, kdyz synchronizuju titulky a nechci demuxovat
ladinek (494)|4.12.2004 22:11
Ale já jsem psal o synchro zvuku, ne titulků!!!!!!! 9-) Když chci do DVD titulky, je to za pár minut v Architectu hotové.
clee (6592)|5.12.2004 00:23
omfg to je uplne jedno, na zvuk to jde pouzit taky, vfapi je pseudoavi ktery natahnes do jakyhokoli avi editoru, s puvodnima vobama nemusis hejbat nemusis se srat s chybnou delkou streamu
Lubi (408)|5.12.2004 00:23
hmm...super napad :BB:
Lubi (408)|5.12.2004 00:24
potreboval bych ale pichnout s tim zoomem a hybridem.... B-)
ladinek (494)|5.12.2004 08:18
[quote=Lubi]hmm...super napad :BB:[/quote]

To bylo na mě nebo na cleeho? :-E
ladinek (494)|5.12.2004 08:34
clee : hmm, pro mě je zatím nejjednodušší a nejlepší postup ten, který praktikuju doteď. Abych pravdu řekl, to cos psal, tomu ani moc nerozumím.
Lubi (408)|5.12.2004 10:14
no na tebe, Ne? :-E to by me ale zajimalo jak ti vylezl z toho Architectu jeden Vob.....?
ladinek (494)|5.12.2004 10:17
Lubi : ne, ne. Z Architectu ti vyleze normální DVD. A z něho potom znovu tím Shrinkem 1 VOB a mělo by to být v pořádku.
Lubi (408)|5.12.2004 10:44
no ty voeee......taky slozity si to aspon zapamatovat :-D
ladinek (494)|5.12.2004 10:49
Napíšu ti to ještě jednou :

1 .Máš špatné DVD, kde nejde udělat 1 VOB.
2. Uděláš demux VobEditem do m2v (15 minut)
3. Uděláš demux audia do AC3 VobEditem (10 minut)
4. Obojí vložíš do Architecta a uděláš "nové" DVD (25 minut)

No a z tohoto už ti ten 1VOB udělat půjde. :BB:
clee (6592)|5.12.2004 12:29
vfapi: natahat voby do dvd2avi ulozit jako projekt, d2v soubor natahnout do vfapi konvertoru a udelat z nej pseudoavi, komp to ma zchroustany tak za 5minut a je po problemech...
Lubi (408)|5.12.2004 15:10
[quote=ladinek]Napíšu ti to ještě jednou :

1 .Máš špatné DVD, kde nejde udělat 1 VOB.
2. Uděláš demux VobEditem do m2v (15 minut)
3. Uděláš demux audia do AC3 VobEditem (10 minut)
4. Obojí vložíš do Architecta a uděláš "nové" DVD (25 minut)

No a z tohoto už ti ten 1VOB udělat půjde. :BB:[/quote]

5. zase ve Shrinku jeden VOb
6. Ve vegasu synchro
7. Export do ac3
8. Nove DVD v Architectu
9. Pripadne zmenseni shrinkem
10. Vypaleni ... :-E