Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Technisat AirStar 2 PCI (problém s ovladači)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Lucky_Luke
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Zdravím
    Už druhý den se pokouším nainstalovat tuhle zatracenou kartu (jednu už jsem dneska odnesl na reklamaci, protože měla zrezlý kryt tuneru). Ale ani tuhle novou nejsem schopný nainstalovat. Když jí šoupnu do pc, naskočí mi, že byl nalezen nový HW (to by bylo ok). Pokud dám aby se systém po ovladačích kouknul na CD, nenajde nic a já mu ten ovladač musím vnutit (zvolit ručně ovladač k instalaci). Zbytek instalace je ok.
    Ve Správci zařízení v řadičích zvuku, videa a her mám ale druhý nový HW, který po mě ani žádné ovladače nechtěl a v podrobnostích je, že "Pro toto zařízení nejsou nainstalovány žádné ovladače.". Ten HW se jmenuje Audio Device on High Definition Audio Bus. Podle návodu na instalaci tady na TvFreak by to měl být BDA driver.
    Potom jsem si stáhnul nové ovladače z webu (4.4.1 RC2), aktualizoval jsem ovladač v síťových adaptérech a tomu co byl v Řadičích zvuku jsem se pokusil vnutit ten BDA ovladač. Akorát mi napsal, že není možné ověřit, jestli s tím HW bude správně pracovat. Po tom začala instalace a na konci mi comp hodil modrou obrzovku
    Bez toho BDA DVBViewer kartu detekuje, ale nic nenajde a DVB Reciever mi tvrdí, že není signál

    Nemáte někdo nějaký nápad co s tím? Přendat kartu do jiného PCI slotu jsem zkoušel...
    Díky za každou radu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,720

    Není mi jasné, proč tam tlačíš BDA ovladače. Jedině snad, Vista, utajil jsi co máš za system, ale i ve Vistě fungují WDM.
    Ten audio driver s tím nemá nic do činění, je to převodník, aby šel vůbec zvuk na HDMI a aby fungoval, je potřeba mít stažený patch od Microsoftů.

    Microsoft UAA HDMI Class driver - pro ATI - https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...11xpsp2-en.exe

    pro NVidia nevím, utajil jsi i GPU.

    Nevím co máš na CD, ale normálně jsou WDM ovladače v rootu toho balíku co se stáhne z netu, pro BDA je tam extra adresář.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Lucky_Luke
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Omlouvám se za to nepřesný info. Snažím se to zprovoznit na Win XP. Grafiku mám ATI Radeon X1950.
    Ty BDA ovladače jsem se tam snažil nacpat spíš ze zoufalství když jsem na anténu, nenaladil absolutně nic (ta samá anténa je připojená na set top box a pam to jede ok)....a taky proto, že je v návodu tady na TvFreak napsáno že "K dispozici jsou ale už i BDA ovladače, takže lze kartu použít i s jinými programy než dodávaným."

    Takže teoreticky stačí mít funkční to, co se hodí do síťových připojení a hledat chybu jinde než v ovladačích?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,720

    No ....
    Síť je tam taky, ale to je trochu jinak. Karta má class - síťový adaptér a pokud tam je a není žlutá je OK.

    DVB Technisat atd.

    Dál záleží na playeru, pokud najde kartu, zase OK, jaký zkoušíš player taky není známo. Podle čeho jsi poznal, že jsi nic nenaladil, to že to nehraje, ještě nemusí znamenat, že to neladí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Lucky_Luke
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Ladím DVBViewerem.. A to, že tam nic není, to říkám proto, že v Setup4PC, když si dám 46 nebo 25 kanál, tak je kvalita signálu pořád na nule A to mám vysílač necelý kilometr od sebe (Ládví)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pozor na jednu věc, karta má trvale na vstupním konektoru pro anténu napájecí napětí +5V pro napájení předzesilovače a pokud toto napětí zkratuješ, třeba symetrizačním členem v anténě, tak to se kartě nelíbí a nefunguje, taky jsem s tím bojoval. Takže zkus oddělovač, nebo anténu která nemá "zkratovaný sym. člen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Lucky_Luke
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    mirekv: odněkud jsem vyhrabal domovní anténu a najednou to bylo ok... Sakra proč se každá karta chová jinak???

    Díky oboum za pomoc )


    EDIT: Můžu se ještě zeptat na jednu věc? Mám oba vysílače v Praze pod velkým úhlem a anténu jsem nedokázal natočt tak, aby byly oba signály ok (koukatelné ale jsou). Přemýšlím, že koupím jednu směrovou anténu a slučovač. Nějaké rady abych nekoupil zbytečnosti???
    Jinak jsem z Čimic, takže ten jeden vysílač mám blízko..
    Naposledy upraveno uživatelem Lucky_Luke: 27-09-2007 v 22:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    No já myslím, že v Praze v prodejnách s těmito věcmi už s touto situací počítají a určitě slučovač budou mít už "na míru", musí být kanálový, ne širokopásmový. Anténa může být širokopásmová na UHF.

    No já si myslel, že to asi bude tím zkratováním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Lucky_Luke
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Ptám se proto, protože spousta prodejců si chce na digitalizaci jenom namastit kapsy..
    Jinak dík moc za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problém s DVB-T Technisat airstar 2 PCI
    Od karbaník2 v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 23:51
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 19:07
  3. Technisat AirStar 2
    Od AirForce1 v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-10-2006, 20:22
  4. Technisat Airstar 2
    Od RARK9 v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 23:44
  5. TechniSat AirStar USB
    Od Piskotek v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-02-2006, 20:09