Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Jak do HD videa *.mkv vlozit CZ audio stopu?

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele Majky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    184

    Dobry den chtel bych se zeptat zda by mi tu nekdo neporadil jak do HDTV filmu *.mkv vlozit CZ audiostopu treba z DVDcka?Dekuji za rady... Michal
    Naposledy upraveno uživatelem otava5: 13-09-2007 v 15:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    Najprv si demuxni tu audio stopu z DVD (DVDDecrypter, Rejig, Vobedit), preved na co chces a muxni ju do tej MKV cez MKVExtractGUI (nakopírovať spolu s MKVtoolnix do jedneho adresara), pripadne cez AVIMux-GUI.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele Majky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    184

    zvuk audiostopy je 25fps a video 23,9fps co s tim?jak nejjednoduseji to udelat - dat do sebe aby to sedelo?Prosim o radu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    No, jednodušší řešení by bylo zrychlit video na 25fps, ale u HD formátů na to neznám sw. Zvuk se dá nouzově zpomalit třeba v Besweetu (sníží ladění), ale třeba v Goldwave nebo Soundforge.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele Majky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    184

    bude to hodne poznat kdyz to zpomalym???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele radopali
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    68

    Tu sú nejaké návody
    http://www.hd.ic.cz/faq.php
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Majky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    184

    diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    266

    Citace Původně odesláno od otava5 Zobrazit příspěvek
    zvuk audiostopy je 25fps a video 23,9fps co s tim?jak nejjednoduseji to udelat - dat do sebe aby to sedelo?Prosim o radu...
    MKV umoznuje k audio stope definovat faktor "stretch by", coz predstavuje pomerne uspokojivou metodu zesynchronizovani 25.00FPS videa s audiem vhodnym pro 23.976FPS ci naopak. Audio se timto bude automaticky prehravat nepatrne rychleji ci pomaleji tak, aby sedelo k videu. U malych rozdilu v FPS lze aplikovat bez slysitelnych anomalii.

    Tool: MKVMerge
    Nastaveni: AUDIO Stretch by 25000/23976
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele Majky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    184

    u mkv kontejneru jsem audio srazil z 25.000/23.976 v programu mkvmerge gui a vrazil to do mkv videa s dorovnanim milisekund v programu Avimux Gui. Nevim mkvmerge gui mi hlasilo nejakou chybu pri extrakci... To je OK!
    Ale co pouzit na WMV kontejner prosim o radu zase existuji sikovne programky jako u mkv kontejneru???
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    27

    Chlapi, prosim ponizene, nemate nekde link na funkni download MKV Merge GUI ? Nebo primo na QIP 235 940 648, dikes moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Steelista
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Citace Původně odesláno od Strapal Zobrazit příspěvek
    Chlapi, prosim ponizene, nemate nekde link na funkni download MKV Merge GUI ? Nebo primo na QIP 235 940 648, dikes moc.
    MKVmerge GUI je soucasti MKVtoolnix:
    http://www.bunkus.org/videotools/mkv...downloads.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    27

    Ok, dikes. Tak jsem audio prevedl a dela to uplne to same co predtim, vypadne pravidelne po cca 3-4 vterinach. Neco jsem asi zmrsil. Muzete mi poradit v cem poznam jestli ma audio 25000 nebo 23976 at to vzdycky nemusim tlacit do popcornu cele ? Ted mne napadlo ze jsem v merge napsal do stretch 25000/23.976 i s tou blbou teckou a tim zrejme vznikl odpad. No zrejme nechapu ten princip, je to tak, ze stretch musi byt shodny s videem ? Proc se teda do merge pri spojovani pise do stretch 25000/23976 kdyz uz to probehlo v BeSweet ? Muzete mi to polopaticky prosim osvetlit ? Zrejme delam dokola chybu kterou nevidim..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ak si to stretchol v besweet , tak uz to v merge nepis !
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    27

    Dobra, vyzkousim i tuto verzi a dam vedet... OK, uz to jede pekne ten zvuk. DIKY !
    Naposledy upraveno uživatelem Strapal: 26-05-2009 v 15:20
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Blue-ray Titulky - jak vlozit, odstranit?
    Od GodrickCZ v sekci Titulkování
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-11-2010, 16:21
  2. MPEG-2 zmena audio stopu stereo na mono
    Od SuchSoft v sekci Editace videa
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 18-02-2010, 15:52
  3. Jak odstranit AUDIO stopu u Matrosky
    Od condor v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-12-2009, 19:53
  4. ja grabnout z DVD audio stopu
    Od onasisu v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-08-2005, 20:21
  5. V com vlozit titulky do MPEG-2
    Od Sego v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-06-2005, 20:34