Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: "Brum" při zachytávání

  1. #1

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Ahoj, po zachycení z VHS videa se mě do zvuku dostává odkudsi jakýsi brum, velkou část dělala anténa od kabelové TV, ale ještě to není ono, nevíte kde hledat možný zdroj ještě? Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    Mal som podobny problem.
    Chcelo to nastavit trackingom na videu.
    U mna sa to prejavovalo skvrkanim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yaso
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    306

    Já bych začal hledáním problému mimo PC. Brum může vznikat od nějakého zdroje, špatnou kabeláží která není stíněná atd. Takže bych se mrknul v pořadí Video, kabeláž, zdroje, vstup do PC a v neposlední řadě bych také aktualizoval ovladače pro zvukovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    Este ma napadla jedna vec.
    Moze to ist zo siete 230V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Nezapomenout na rozhlas z kabelovky - koaxiál anténa do tuneru, tuner do zesilovače, video nebo počítač do zesilovače a je to. Aspoň já jsem odstranil brum a poruchy až oddělením kabelové TV i rozhlasu.
    Jinak taky pozor na zásuvky krmené z různých fází, různé uzemění, zkoušet na chvíli odpojit různé bílé spotřebiče, ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    MH MH je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    164

    Tomáš X.: jo díky tady cosi zakopaného bylo, anténa od kabelovky asi 50% problému a ted ty fáze taky cosi, nevím jak to oddělit, nemáš jakýsi návod a popř. nějakou zkušenost, třeba s uzeměním těch spotřebičů? mám kabelovku TV do vhs videa a rádio do receivru, do receivru jde gramo, MC, CD, vhs,PC, a mezi sebou jsou různé propoje , napájeno z 2x6 zásuvek oddělených přepětovou ochranou. Už zkouším otáčet i zapojení vidlice v zásuvce, ale zatím moc se nezlepšilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Já nejsem odborník, jen jsem si to prošel a nechal si od těch odborníků radit, až se to vyřešilo. Veškerou elektroniku mám rozvedenou z jedné fáze, kuchyňské spotřebiče jsou z jiné. Pak jsem si dal pozor, abych nevedl propojovací kabely podél elektrických kvůli indukci. Jinak známí radili začít tím, že vypnu hlavní jističe a na jednu fázi a jedno uzemění připojím jen počítač, Hifi, video a DVD, zjistím jestli to funguje a pak postupně přidávám jističe a spotřebiče a kdy to začne dělat.
    Pak říkali, že mám zkontrolovat uzemění zvukové karty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od Tomáš X.
    Já nejsem odborník, jen jsem si to prošel a nechal si od těch odborníků radit, až se to vyřešilo. Veškerou elektroniku mám rozvedenou z jedné fáze, kuchyňské spotřebiče jsou z jiné. Pak jsem si dal pozor, abych nevedl propojovací kabely podél elektrických kvůli indukci. Jinak známí radili začít tím, že vypnu hlavní jističe a na jednu fázi a jedno uzemění připojím jen počítač, Hifi, video a DVD, zjistím jestli to funguje a pak postupně přidávám jističe a spotřebiče a kdy to začne dělat.
    Pak říkali, že mám zkontrolovat uzemění zvukové karty.
    Tomáši, to ti nepomůže, STA, či kabelovka je ukostřena jinde, než tvoje spotřebiče doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Mirku, nerozumíme si, to jsou 2 různá opatření:
    Jedno opatření se týká galvanického oddělení kabelovky,
    druhé úplně nezávislé a nesouvisející opatření (když 1. nepomůže) se týká probíjející fáze odjinud, indukovaného proudu odjinud či potenciálového rozdílu mezi nuláky v různých zásuvkách bytu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele mirozav
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    122

    Mal som to iste a robila to zem - konkretne zla zem UPC. Mensie percento mi robila antena na radio - moja sukromna. To UPC som vtedy poriesil vradenim dvoch kondikov do serie. Zvlast signal a zvlast tienenie. Neviem uz presnu hodnotu, mislym 20nF, ale skor ti to potvrdi nejaky macher na amaterske radio.

    Dalsia vec pozor na dlhe kable - mozu robit slucky.
    Raz mi niekto poradil vykonnejsi zdroj v PC, (mam 400W). Neviem to potvrdit, ani vyvratit. Mozno to ma nieco do seba.
    Caves.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od Tomáš X.
    Mirku, nerozumíme si, to jsou 2 různá opatření:
    Jedno opatření se týká galvanického oddělení kabelovky,
    druhé úplně nezávislé a nesouvisející opatření (když 1. nepomůže) se týká probíjející fáze odjinud, indukovaného proudu odjinud či potenciálového rozdílu mezi nuláky v různých zásuvkách bytu.
    Potenciálový rozdíl - to je ono. Dřívější norma (která je dnes tolerována u stávajících rozvodů) dovolovala, že ochranný vodič "nulák" byl i pracovní a na něm právě vznikají ty potencíály. V budovách radio a telekomunikací se odedávna kvůli tomu používá zásadně zvláštně vedený ochranný vodič. Rozvod KT, nebo STA bývá obvykle zemněn úplně jinde, než tvé zásuvky v bytě a z toho je ten problém. Oddělovač je snad nejdostupnějším řešením.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele imported_jozo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    84

    Uzemi PC o radiator,
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele venda
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    10

    To MH:
    Jestli jsem Tě dobře pochopil tak Ti jde o převod záznamu VHS do PC.
    Tak zkus samotné video připojit do PC co nejkratšími, kvalitními kabely a video napájej ze stejné zásuvky (230V) jako PC.
    Mě se toto opatření osvědčilo. Předtím jsem zkoušel všechno možné ale vždy docházelo jen k částečnému zlepšení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Tnet
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    31

    Já problém plně chápu. Mám VHS video a do něj napojenou kabelovku UPC. Z videa mi to jde pres SCART do PC. A bruci mi to. Je to jednoznacne TV antenou. Zajimeve je, ze pri nahrani na video buceni neni, pri napojeni na vez take ne, ale v PC ano.

    Proste to stineni pred SCART neni. Vez si to odstini, PC ne. Jeste jsem to nevyresil. Nekdy to dela malo, tak to jde. O kondenzatorech jsem slysel, ale nevim presne jak to udelat, aby byla zachovana impedance anteny a nevedly otevreny draty. Popiste to nekdo vic

    Taky se mi stalo, ze brucelo neco jineho. Casto kabely, spatne konektory, nebo mraky kabelu lezicich pres sebe. Doporucuju kvalitni stinene kabely a overit konektory a zkraty.

    Jo a uzemneni o topeni a takove veci naprosto nemaji efekt. Zásuvky mám OK a PC kvalitní.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 22:06
  2. "Zdokonaleni pohybu","Motion plus"=zhorsovace obrazu???
    Od Vlada165 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-01-2011, 09:35
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 08:52
  4. "Brum" ve videu
    Od BEPE v sekci Editace audia
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-01-2010, 12:07
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 19:08