Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Automatizovany prevod do XviD s pevnou delkou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Ahoj. Poradte mi prosim nejakou alternativu k programu AutoGK, diky ktere lze automaticky prevest do XviD (DivX) sada dilu TV serialu tak abych si vybral jen zakladni nastaveni a program pak udelal vsechno potrebne (zatimco ja si jdu lehnout).
    V soucasne dobe pouzivam program AutoGK, ale nejsem s kvalitou vystupu prilis spokojeny.

    Diky S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele TomK_tvf
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    38

    AutoGK je jeden z kvalitnich nastroju. Pokud nejste spokojeny s kvalitou vystupu, zrejme jej neumite spravne pozuit (sorry). Zkuste pouzit vyssi bitrate (= vyssi vyslednou velikost) nebo snizit rozliseni (volbou max. width napr. = 512). Neni problem v chybejicim deinterlacingu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Je vůbec v AGK převod do XVID dvouprůchodový-mám takový tušení že implicitně je nastavený na jeden průchod.
    Pokud nevyhovuje AGK ,pak je nutný použít VD nebo AviDeemux,tam to ale nefunguje úplně automaticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Dvoupruchodovy vystup mam zapnuty (AutoGK jej umoznuje dokonce defaultne). Jaka jsou optimalni parametry pro filmy nahravane z TV (720*576) a z DVD (720*576)? Pouzivam pro prepocet analogoveho zaznamu 640*480 / 112 VBR a zaznamy s delkou kolem 1 hodiny (TV serial) delam na velikost cca 600MB. Je lepsi pouzit DivX nebo XviD? Je mozne nastavit uvnitr AutoGK nejakou funkci aby byl vysledek preciznejsi?

    Diky S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Nevím co je myšleno tím 112 VBR, ale pokud je to bitrate videa, tak to je málo i pro mobilní telefon .
    1 hod = 600 mega ale odpovídá něčemu jinému, pokud je výsledek špatný, příčina může být i v kvalitě zdrojového souboru......
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    112 VBR jsem myslel zvuk. Kvalitu videa nenastavuji v AutoGK podle bitrate, ale pozadovane velikosti videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    No já pro nahrávku z TV používám XVID 2300 kbs-tzn půl hodiny videa+zvuk cca 500 MB.Pokud nastavím větší bitrate,tak už není vidět patrný rozdíl.Dřív jsem používal cca 1500 KBs a proti tomu je rozdíl vidět na první pohled-obraz byl neostrý občas čtverečkoval.Jinak nahrávám taky do rozlišení 720x576 do DV kodeku a pak to cpu do XVID.
    Ale kolik je optimální bitrate to nevím -0,2-0,3 b/s na pixel? To záleží na kvalitě vstupního videa a pak na kvalitě očí-což u mě není nic moc ,potom co na mě vyzkoušeli experimentální operaci laserem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    600MB/1h
    tak tedy:
    600MB = 629145600B = 5033164800b/1h
    1h = 3600s
    =>
    1398101b/s = cca 1400kb/s což je na rozměr obrazu 640*480 hodně málo, kor když jde o zašuměný záznam z TV karty

    tedy chyba je mezi klávesnicí a židlí a ne v AutoGK a XviDu

    Já většinou nejdu pod hodnotu 0,2b/pixel, což při rozměru obrazu 640*480 představuje bitrate 1536kb/s

    640*480=307200pixelů, 307200*25=7680000 pixelů/s (25 snímků/s) *0,2 = 1536000 b/s

    Pokud jde o zašumělý záznam z analogové TV karty, šel bych k 0,26b/pixel (dál to asi nemá smysl), tedy bitrate cca 2000kb/s

    potom by hodina záznamu měla 2000000b/s*3600s = 7200000000b (objem záznamu)
    následně vydělíme:
    /8 (->B)
    /1024 (->kB)
    /1024 (->MB)
    =858MB

    Pozn.: ještě bude potřeba připočíst objem zvuku

    chce to vyzkoušet různé hodnoty b/pixel, jaký bitrate bude ještě vyhovovat konkrétním nárokům

    Pokud tlačíme na objem, je daleko lepší jít dolů s rozměrem obrazu - třeba na 512*384, než se za každou cenu držet 640*480 a obdržet (logicky při takto nízkém bitrate) kostkující ochlemstanici
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    S tím zcela souhlasím,pokud to chce člověk nacpat třeba na CD tak je opravdu lepší snížit rozlišení.
    Já jsem zkoušel různý bitrate při 720x576,šel jsem až na 3000 kb/s, ale nebyl už pak vidět žádný rozdíl.
    A co když je zdrojem digitální televize?-je to sice blbost cpát to do XVID,nicméně u nás je rozvedená kabelem digitální televize ze satelitu,následně pak nějak zanalogizovaná-nahraju to do PC, další digitalizace.Výsledek podle toho vypadá, obraz je sice čistý ale v některých záběrech chybá detaily.Originál analog ze satelitu byl teda lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Miuvek: učitel se projevil! )
    jinak AGK používá Xvid dvouprůchodově a je rozumné nastavit rozlišení natvrdo, po analýze ukáže kvalitu, přes 50% je to v pohodě, na 2 CD se dá nastavit max. rozlišení i při 2h filmu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    mirekv:

    jj, analýza se dá použít, ale pod 0,2b/px to stejně bude zhusta naprd
    Nějaké laborování o každý MB - to je jako ve "zlaté" době dvdripů.
    Pokud je nahrávka z analogu, je zašuměná a buď musí použít dostatečný bitrate a nebo použít nějaký filtr pro odstranění šumu a obraz rozpatlat.
    My co zachytáváme z DVB máme čistší obraz a rozpatlání jako bezpracný bonus
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    316

    Taky hledam programek zdarma pro blbečky pro převod tv programů z dvbt rec mpeg2 do xvid/ za divX se pokud vím platí. S AutoGK i když je pro blbce stále zápasím zadaná výsledná velikost neodpovídá z 1,3 gb je 1,8 gb, občas chybí zvuk. Při zadání 100% kvality bych v xvidu předpokládal tak poloviční objem dat ale výsledek je ještě větší než mpeg. Vlastně ani správně nevím jestli otevírat VTS_01_1 nebo zařadit do fronty všechny - auto GK si sám nevybere. A tak nevíte kde bych našel manuál nejlépe v čj pro ještě blbější?? Nebo mi prosím alezpoň napovězte. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Nemáš ještě před instalací nainstalovaný Xvid kodek? AGK si instaluje svůj a občas se poperou. Doporučiji odinstalovat AGK, všechny Xvid kodeky a Avisynth (Přidat/ubrat programy) a znovu AGK nainstalovat.
    Když zažadíš VTS_01_1.VOB, tak si je AGK načte všechny, to můžeš koneckonců vidět v logu nedlouho po začátku činnosti. AGK si dokáže po analýze určit i rozměr budoucího videa, ale tomu moc nevěřím, nechal jsem předělávat seriál, u některých dílů udělal 512x388 a u jiných 320x240, přitom díly byly prakticky totožné, takže toto je třeba v Setupu nastavit natvrdo, u výsledné velikosti 2CD z DVD i 704, z TV tak 640X480
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    316

    Zkusím děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Xvid MPEG 4 převod do x264
    Od Caisy v sekci Kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-04-2011, 13:55
  2. převod xvid do divx (hd)
    Od Sc@rY v sekci Kodeky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 20-06-2008, 15:44
  3. Převod DixX/XVid na DVD v TMPGenc
    Od vanmir v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-04-2006, 11:04
  4. prevod Xvid
    Od kros74 v sekci Kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-01-2006, 14:17
  5. Převod XviD do DivX
    Od slo v sekci Kodeky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-06-2005, 22:16