Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 38 z 38

Téma: MPEG-2 vs MPEG-4

  1. #31
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Meleš si to svoje pořád dokola, jsou prostě softwarová zařízení, která požívají GPU k provádění některých procesů při zpracování videa, např. u capturingu je tam hardware noise reduction, 3D Comb Filtering atp. U dekodování hardware deinterlacing a řada dalších.
    Funkcí, které se ale při enkodování zpracovávají hardwarově je jako šafránu, řekněme žádné moc užitečné, no a z tvého vyjádření vyplývá, že dokonce ve spojitosti snad s AVC je to samozřejmost.
    Píšeš, pořád dokola, žes nic nepsal, přitom jsem tě citoval 2x.
    Prostě asi není ještě enkoder s HW akcelerací a hotovo, úlet v diskuzi s Vladem pochopím, řeknu sorry a padla a nebudu přece dělat slohová cvičení a psát o hovně nebo téma nenápadně přesunovat k inteligenčním nebo jiným schopnostem toho, kdo se do diskuze vmíchá.
    End.
    Tak pocuj, pojem enkodovat zahrna oba procesy, kodovat a aj dekodovat, a ja nemozem za to, ze ty si si prave vybral iba jeden, pricom kedze sme sa bavili cely cas len o procesingu, co je proces dekodovaci, nemozem za to,ze tvoja "inteligencia" ani na tomto zaklade nedovoluje ti to pochopit. Slovickaris sa tu iba ty a ja som ti sam napisal enkodery (pre teba dekodery) s HW akceleraciou, kde ako vidim, zase sa tu snazis niekomu spatne pomoct tym, ze sa jedna o HW deinterlacing, co zase niekto moze pochopit, ze ta HW akceleracia a je jedno cim je prevadzana, pretoze to nie je dolezite, staci sa riadit tym, co pise vyrobca a uvedenu kartu si kupit a takisto zase je jedno, ci je to karta graficka, alebo nejaka ina, ze funguje iba pri deinterlacii. To by si si mohol odpustit taketo demagogie.
    Naposledy upraveno uživatelem stayman: 20-06-2007 v 16:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od vlada Zobrazit příspěvek
    Nojo, když si někdo plete enkoder a dekoder a není schopný přeložit si 2 anglické věty, tak to se potom těžko o videu diskutuje.
    Este raz sa ta pytam a posledny, ktory standard, specifikacia
    PRIKAZUJE postprocesing, ako to prezentujes ty???? Nie kde sa o tom pise, ale kde sa to prikazuje, chapes??????


    Prosim odpovedaj priamo na otazku ano? Ak s tym mas problem, nepis prosim nezmysly.
    Naposledy upraveno uživatelem stayman: 20-06-2007 v 16:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Na http://ip.hhi.de/imagecom_G1/assets/...rview_0305.pdf máš dokument přímo od IEEE, tak si to prostuduj, pokud jiným zdrojům nevěříš. A doporučuju naučit se používat Google.

    Co se týká slova enkoder, tak možná má ve slovenštině jiný význam než v češtině (o čemž značně pochybuji), ale pokud vyjdu z anlgického výrazu encode jedná se pouze o kodér/kompresor. A tak je to chápáno i v češtině, jedná se přeci o slovo přejaté z angličtiny. V žádném případě se nemůže použít sloveso encode pro dekompresi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od vlada Zobrazit příspěvek
    Na http://ip.hhi.de/imagecom_G1/assets/...rview_0305.pdf máš dokument přímo od IEEE, tak si to prostuduj, pokud jiným zdrojům nevěříš. A doporučuju naučit se používat Google.

    Co se týká slova enkoder, tak možná má ve slovenštině jiný význam než v češtině (o čemž značně pochybuji), ale pokud vyjdu z anlgického výrazu encode jedná se pouze o kodér/kompresor. A tak je to chápáno i v češtině, jedná se přeci o slovo přejaté z angličtiny. V žádném případě se nemůže použít sloveso encode pro dekompresi.

    Presiel som si cele ISO standardy, ale ani v jednom nie je prikazane to, co ty tvrdis. To ze to existuje este neznamena, ze je to prikazane, takze to si nedokazal.

    Co sa tyka Enkodera, tak samozrejme musi aj dekodovat, alebo ako mi vysvetlis, ze otvori subor???? )))))))))))))))))))))))))))))))))) Tak neviem, ale u nas na Slovensku je aj pojem koder, dekoder a kled niekto povie enkoder, je jasne, ze by mal vediet oboje a uz vo vztahu, alebo na poblem v diskusii ak odpovedas na prislusny proces, je jasne, co si tym enkoderom myslel, ale u vas to asi jasne nie je a stacilo sa spytat, povedal by som to teda priamo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    deblocking filter je v h264 stale aktivny - pri enkodingu musis nastavit jeho "silu" (ked nastavis "0" tak sa sila nastavuje dynamicky podla vlastnosti obrazu - ale MUSI byt implementovany aj na strane enkodera aj dekodera, inak sa nedrzis iso specifikacie)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Devaster Zobrazit příspěvek
    deblocking filter je v h264 stale aktivny - pri enkodingu musis nastavit jeho "silu" (ked nastavis "0" tak sa sila nastavuje dynamicky podla vlastnosti obrazu - ale MUSI byt implementovany aj na strane enkodera aj dekodera, inak sa nedrzis iso specifikacie)
    Vlada tvrdi, ze sa da vypnut, potom to znamena, ze nemusi byt sucastou, lepsie povedane vylucuje to jeho tvrdenie uz uplne, ze je povinny. Inak kedze tento proces je sucastou aj kodovania, nejedna sa teda iba o postprocesing.

    Tuto to mas napisane:

    deblocking filter is not an optional additional feature in the decoder. It is a feature on [COLOR="Red"]both[/COLOR] the decoding path and on the encoding path


    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    No a zistil som, ze sa da ZAPNUT )))) aj pri kodovani, takze ziadne povinne NEstandardy, co znamena, ze implementovany v samotnej kompresii nie je !!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Neotion - modul MPEG-4/MPEG-2
    Od POiNTER v sekci DVB-T
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 19:14
  2. není mpeg jako mpeg
    Od poel v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2006, 13:02
  3. mpeg-2
    Od imported_maros v sekci Kodeky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2005, 00:36
  4. Editace filmu MPEG-I a MPEG-II
    Od budulo v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-10-2004, 22:30
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-09-2004, 17:28