Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Winfast 2000XP expert - problém s Overlay Modem

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    Dneska mi přišla nová TV karta, ale hned jsem narazil na problém. Při zapnutém Overlay Modu se obraz zobrazuje ve dvou barvách zelené a růžové. To by mi zase až tak nevadilo, ale jak jsem zjistil OM využívá time shading a také obraz vykazuje drobné chyby v neotrosti - jako kdybych sledoval komprimované video, drobné čtverečky. Co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    obraz zobrazuje ve dvou barvách zelené a růžové. To by mi zase až tak nevadilo
    Tak to jseš velmi nenáročný. Mě by to sakra vadilo.
    Funkce "Overlay Mode" se vypíná při problémech s grafikou. Některé typy VGA karet ruší obraz. A právě na typu VGA karty záleží, zda je prokládaný (zmíměné kostičky) režim funkční, či nikoli. A na tom zase záleží, zda je funkce Overlay Mode zapnuta.
    Tv-karta si evidentně nerozumí s tvojí grafárnou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    Grafickou kartu mam ASUS V9520 Magic v44,03 (fx 5200)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    tak jsem si s tím trochu hrál ale výsledek je takový že ten v overlay modu nevidim nic - černo. Našel jsem tam nastavení barev na popředí. Mimo jiné tam byla kolonka: Pokud máte problémy s TV tunerem tak zaškrtněte. Tak jsem to zaškrtl a nic. Potom jsem posunul tažítko změna velikosti a od té doby to mam jenom černé. Je tam sice obnovit ale nic se nezměnilo je to stále černé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    Po restartu a obnovení nastavení se mito to vrátilo do mých oblíbených 2 barev.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    S výrobky firmy ASUS je problém. Protože ASUS je svůj, a dělá pouze pro sebe. Jakmile jseš nucen propojit s ASUSem výrobek konkurenční, tak je potíž. Takže řeči o tom, jak je ASUS "nejlepší" (a tímto hodnocením se tu opravdu nešetří), beru již pár let s velkou rezervou. Proto jsem nikdy nechtěl nic od ASUS. (Reklamní slogany na mě nějak nefungujou )
    Nenainstaloval jsi nějaký "asusácký" kodeky z přiloženého CD grafiky ASUS ? Tam bude zřejmě ten problém.
    Jinak jsi vyřešil i mé dilema. Chci si pořídit novou grafiku a rozhodoval jsem se mezi ASUS (skoro mě zlomili) a Leadtek. Teď je jasné, že ASUS to nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    Grafická karta má video vstup stejný jako TV karta a mimo jiné se mi naistaloval i ovladač na zachytávání (od grafické karty). Když jsem instaloval tv kartu, tak to po restartu chtělo přepsat novější verze kodeků. POTVRDIL jsem, že NE. Zkusím to přeinstalovat a uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    mimo jiné se mi naistaloval i ovladač na zachytávání (od grafické karty
    A to je právě ono. To se mezi sebou pere. ...a ještě když jde o ASUS. Ten je tvrdohlavý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    Nehnul jsem s tím myslíš, že pod win XP to bude lepší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    myslíš, že pod win XP to bude lepší?
    Tak to nevím, já používám Win98SE. Ale používám grafiku od InnoVision. Mě to funguje perfektně.
    Ty kodeky od ASUSe zkus ručně najít v registrech a tam je smazat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    Zkoušel čistou instalačku Win XP a vypadá to dobře. Sice tam nikde nemáš možnost vypnout nebo zapnout OM, ale taky obraz není čverečkovaný (není to o moc čisší, čverečky nahradilo mírné rozmazamí, chybky v obraze) a nejsou tam nepřirozené odstíny (256 barev). Vše funguje jak má, nahrávání i time shifting. Nejvíce mě zarazilo ladění stanic je to jiné a řekl bych, že horší. Zatím co pod XP jde nejlépe PAL B, tak v 98 - PAL D. Jinak řečeno pod XP je horší detekce stanic. Proč to nevím. A ještě jedna informace. Tuším, že to není ASUSem ale přímo ovladači od Nvidia je to fixovaný na nějaký jejich tunner. Osobně si myslím, že by si měl zvážit asi opravdu chceš koupit grafiku pro Win98SE s čipem 5200 a výšše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Ten OverlayMode se "zafajfkovává / odfajfkovává" v jedné z nastavovacích karet. Já ho mám zaškrtlý - nemám s tím problémy.
    Já grafickou kartu mám od nVidie (kvůli podpoře pro PowerDVD), a s televizní kartou si náramně rozumí. A inovovat musím, neboť mám grafárnu GeForce 4 MX440 - X8 / 128MB / 128b. A protože tv-karta je od Leadteku, budu brát grafárnu s čipem nVidia taktéž od Leadteku.
    A pod FX5700 bych jít nechtěl (aby to mělo smysl).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Falty
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    18

    Myslel jsem to jinak, ja jsem měl předtím než mi schořel komp GeForce 2 Ti od MSI, ale od 5200 tam mají podle mě mě vše fixovaný přímo na jejich tuner a tuším, že to bude u všech karet s 5200 a vyšším, u všech je ten samí ovladač co jsem měl v compu a u všech budou asi problémy s 2000 XP expert. Mno kup to a uvidíme. Pokud bych měl možnost ještě jednou se rozhodnout pro jakou kartu asi bych šáhl po nějaké s čipem od ATI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Pokud bych měl možnost ještě jednou se rozhodnout pro jakou kartu asi bych šáhl po nějaké s čipem od ATI.
    To bude pro mě asi problém, protože z různých diskusí vím, že ATI se ne moc dobře snáší s PowerDVD (a já jsem na něj velmi zvyklý a nerad bych měnil)
    ...no, uvidíme. U těch karet modelu FX je problém v tom, že mají implantován DirectX_9. A ten byl dělán jenom a pouze pro WinXP. Ale údajně existuje něco, jak "oblbnout" DirectX_9 pro potřeby Win98SE.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problem so zvukom na Leadtek Winfast 2000xp expert
    Od messer19 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 06:18
  2. Problém v ladění u winfast 2000xp expert
    Od Joseph v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-11-2006, 21:44
  3. Leadtek WinFast 2000XP Expert problém se zvukem, PAL??
    Od cadyshack v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2006, 22:42
  4. Problém s tv kartou WINFAST 2000XP expert
    Od daruma v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 04-10-2005, 07:47
  5. Leadtek Winfast 2000XP EXPERT - BIG PROBLEM
    Od kubex v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 10-08-2004, 14:26