titulky
Mam udelany DVDcko, Voby a vsechny ty soubory co tam maj bejt. A potreboval bych titulky prevest na naky format, jaký ?? A pridat je o toho dvd, jak??
[quote=StayMan by €RikŁ€]No na naky format to prevedies, podla toho jaky authoring si zvolis :-E[/quote]
Tak tos mi fakt poradil :((
Tak tos mi fakt poradil :((
[quote=gementricxs]Tak tos mi fakt poradil :(([/quote]
Aka otazka = taka odpoved ! Nic konkretne si sa nepytal \/
Aka otazka = taka odpoved ! Nic konkretne si sa nepytal \/
Tak abyste pochopili co chci. Mam film v avicku a nechci se na nej divat na pocitaci, chci ho vypalit na DVDRW, s tim ze az to shlidnu, tak to smazu. Takze nepotrebuju nakej authoring, menu, a podobny veci. Proste to potrebuju rychle a jednoduse previst. Na nejjednodusi prevod toho filmu bych pouzil Nero Visionexpress, ten mi udela normalni DVDcko, se vsemi soubory, ktere tam maj bejt. Ale neumi pridat titulky. Takze ty titulky bych nak preved a potreboval pridat k temto DVD souborum. Takze chci vedet jak a cim prevest titulky a v cem ty titulky pridat do dvdcka.
Takže :
1. ProCoder (TmpgEncoder...) - převedeš AVI do Mpeg 2
2. Mpeg natáhneš do DVD Architect
3. Subtitle Workshop - natáhneš titulky a save as MAC Studio DVD
4. tyto tiulky přidáš do DVD Architect k tomu Mpegu a Make DVD = HOTOVO
Doufám, že jsem na nic nezapomněl...
Doufám, že jsem na nic nezapomněl...
2ladinek: umi ten dvd architect udelat to z tech souboru z nero visionexpress ?? Teda, jestli tam muzu vlozit celou strukturu dvdcka, vsechny soubory, pak tam dat ty titulky a von by jenom prepsal par radku, aby se ty titulky zobrazovaly. Dokaze to ??? Nebo jinej program ??
Jakou strukturu DVDčka? Vždyť jsi psal, že máš film v AVI. Udělej to jak jsem ti psal, a DVD Architect ti tu strukturu DVD udělá i se spustitelnýma titulkama.
Nero Visionexpress mi ten film prekonvertuje do DVDcka, ale neumi tam dat titulky. Takze mam kompletni DVDcko bez titulku a k tomu potrebuju pridat titulky. Neumel by to treba Ifoedit ??
[quote=ladinek]Takže :
Doufám, že jsem na nic nezapomněl...[/quote]
Já už nevím, co bych k tomu dodal...
Doufám, že jsem na nic nezapomněl...[/quote]
Já už nevím, co bych k tomu dodal...
Chapes, ze to nechci prevadet ProCoderem do mpeg2, ale tak jak jsem psal ???
btw tim procoderem to je strasne pomaly
btw tim procoderem to je strasne pomaly
Nebo jinak. Ukaze nekde ten ProCoder velikost vyslednyho souboru??? Protoze v defaultnim nastaveni bitrate 6Mbps, mi to udela file velkej asi 7 GB, a to na dvd fakt nenarvu.
Úplně stejný případ ,udělal jsem si kompletní DVD v Nero VisionExpressu a ted´ stojím na subtitles .... :( (Zatraceně ,proč nemůže být žádný program od Nera dokonalý :-G )
Hledal jsem nějaký podobný program , a našel jsem jen DVD Architect 2.
Ten však odmítá jakýkoliv AVi soubor v Xvidu . Když jsem hledal nějaký návod na Architect v diskuzích , všude se odkazovali na nějaké vlákno, které ovšem už dávno nefunguje.
Doufám, že nemusí mít video v Mpeg2 :((( . Nemám zrovna v oblibě tunu utilit , se kterými člověk musí trávit třikrát víc času než s programem, který se o dílčí úkoly postará sám .(To je také důvod , proč nedám dopustit např. na Flask) ....
Hledal jsem nějaký podobný program , a našel jsem jen DVD Architect 2.
Ten však odmítá jakýkoliv AVi soubor v Xvidu . Když jsem hledal nějaký návod na Architect v diskuzích , všude se odkazovali na nějaké vlákno, které ovšem už dávno nefunguje.
Doufám, že nemusí mít video v Mpeg2 :((( . Nemám zrovna v oblibě tunu utilit , se kterými člověk musí trávit třikrát víc času než s programem, který se o dílčí úkoly postará sám .(To je také důvod , proč nedám dopustit např. na Flask) ....
Z Avi v Divx, xvid to korektne do mpeg2 dostanes pouze ProCoderom Express (1.5) a potom to architect aj s titulkami zozerie jak od maminky :-D
[quote=StayMan by €RikŁ€]Z Avi v Divx, xvid to korektne do mpeg2 dostanes pouze ProCoderom Express (1.5) a potom to architect aj s titulkami zozerie jak od maminky :-D[/quote]
A to se jim tu snažím vysvětlit už od začátku. :BB:
A to se jim tu snažím vysvětlit už od začátku. :BB:
:) tak jsem konečně našel to , po čem jsem toužil .
DVDlabPRO od Mediachance . Jednoduše,lehce (VOBy mi vytvořilo už NERO-VisEx , jen jsem vložil titulky a nechal zpracovat ...)
Ideální nástroj ....
DVDlabPRO od Mediachance . Jednoduše,lehce (VOBy mi vytvořilo už NERO-VisEx , jen jsem vložil titulky a nechal zpracovat ...)
Ideální nástroj ....
To dokaze aj DVDArchitect2 \/ ...., mimochodom hovoril si daco o AVI v XVidu (co dokaze tiez, len mas nieco sprasene v systeme, tak u teba to nepojde... :)) do Mpeg2, a myslim, ze bez enkoderov to nedokaze ani DVDLabPro :-D
Ahoj můžete mi prosím někdo říct jak můžu zrychlit převod v Canopus ProCoderu 2 z AVI na DVD. Mě to ukazuje rychlost 0.27x Realtime. Díky moc
Prosim vas mam DVD přehrávač s podporou DivX. Obraz mi nabehne ale nenabehnou mi titulky. Nevim jak je tam manualne vlozit a vkladat je do filmu je moc nadlouho zvlast kdyz bych tak potreboval mit 5 serii jednoho serialu :). Takže otázka zní: Jak nahraju titulky na DVD stolním přehrávači do formátu DivX. Díky
no jo to sem zapomel napsat .. je to nejakej obicejnej levnej prehravac Amstrad DX3010 a format titulku je asi .sub
PeterCZ
http://fotaky.aktualne.cz/amstrad/DVD_amstrad_DX3010.html
tam najdes jak maj titulky vypadat. jestli te to teda jeste zajima.
http://fotaky.aktualne.cz/amstrad/DVD_amstrad_DX3010.html
tam najdes jak maj titulky vypadat. jestli te to teda jeste zajima.
Už to je asi pasé, ale pro další nováčky (taky jsem po tom dlouho pátral):
- najít a nainstalovat WinAvi converter
- VSFilter (obdoba G400, ale s tím to nefunguje)
Při spuštění WinAvi si vyberu převod na DVD, vyberu film v *avi, kterej chci konvertovat, titulky musí být ve stejné složce spolu s filmem. Při spuštění konverze se spustí i VSFilter, který integruje titulky do obrazu (lze nastavit velikost písma, barvu ...). Do 60 min je film převedený i s titulky na DVD a vypaluji.
P.S. Ve WinAvi nejde vytvářet menu a titulky jsou napevno v obrazu .... toto jsem ale potřeboval. Je to nejjednodušší postup, ne který jsem přišel.
- najít a nainstalovat WinAvi converter
- VSFilter (obdoba G400, ale s tím to nefunguje)
Při spuštění WinAvi si vyberu převod na DVD, vyberu film v *avi, kterej chci konvertovat, titulky musí být ve stejné složce spolu s filmem. Při spuštění konverze se spustí i VSFilter, který integruje titulky do obrazu (lze nastavit velikost písma, barvu ...). Do 60 min je film převedený i s titulky na DVD a vypaluji.
P.S. Ve WinAvi nejde vytvářet menu a titulky jsou napevno v obrazu .... toto jsem ale potřeboval. Je to nejjednodušší postup, ne který jsem přišel.
Funguje ten VSFilter aj s ProCoderom? To by nebolo spatne, aj tak titulky nevypinas, ked kukas film v povodnom zneni s titulkami :-E
[quote=StayMan by €RikŁ€]Funguje ten VSFilter aj s ProCoderom? To by nebolo spatne, aj tak titulky nevypinas, ked kukas film v povodnom zneni s titulkami :-E[/quote]
Já něco jo, třeba LOTR.
Já něco jo, třeba LOTR.
mirekv
Aha, to si jak sam vojak v poli :-E a pokladam tvoju odpoved za zbytocnu, subjektivnu a provokacnu.
Aha, to si jak sam vojak v poli :-E a pokladam tvoju odpoved za zbytocnu, subjektivnu a provokacnu.
StayMan by €RikŁ€
To snad ne! :-) Danisův postup je sice jednoduchý, ale já titulky převedu na .sup a v Ifoeditu přidám. Taky jednoduché a navíc můžu titulky vypnout! :-)
To snad ne! :-) Danisův postup je sice jednoduchý, ale já titulky převedu na .sup a v Ifoeditu přidám. Taky jednoduché a navíc můžu titulky vypnout! :-)
16:9? To se ti taky klidně může stát, že půlku titulků neuvidíš! Kdežto u vypínatelných zapneš režim 16:9 a posunou se do obrazu. Vypínatelné titulky nejsou o moc složitější a jsou variabilnější.
Ano, ale ked robim tak primitivny rip DVD, tak cierne pruhy orezem a to znamena, ze ak chcem mat zobrazene titulky v obraze, misia byt proste v tej casti, ktory si necham a nie v tej, co som odrezal, takze budu vzdy v obraze, ci uz 4:3 (kde budu zbytocne aj tie cierne pruhy) alebo 16:9 (kde nebudu ziadne pruchy, iba v pripade 2,35:1) :-E 9-)