Pixel mapping a pár nejasností k vysvětlení
Zajímá mě následující věc. Když mám plasmu s rozlišením 1366*768, tak jsem si myslel, že nejlepší je do ní pustit z PC před DVI signál s rozlišením 1366*768. Mám radeon 9600 pro a toto rozlišení nešlo, měl jsme pocit, že jsem zprovozníl 1368*768, ale pak jsme si nainstaloval nový ovladače a v powerstripu už tadle možnost nastavit nelze.
Poprvé jsme se setkal s Edid / jestli to pamatuju dobře/ a nechápu, proč ta plasma nechce rozlišení 1366*768. Pokud to správně chápu, plasma sama pomocí této technologie dá vědět grafice, který jsou její oblíbený rozlišení.
Mimochodem chybí tam 1080i, který plasma v pohodě zvládne. Moh by mě v tom někdo udělat pořádek?
Další věc co by mě zajímala je, jestli v přehrávači, co to umožňuje nastavit ten přepočet na obdelníkový pixely?
A snad poslední věc co bych konečně rád věděl detailně, jak je to s rozlišením 720p /1280*720/ a panelama, který když mají toto označaní, tak samozřejmě maj rozlišení 1366*768 a video v 720p i při nastavení aspect rato na source jede přes celou obrazovku.
Ocením, když mě tydle věci někdo vysvětli, tak, abych je do detailu znal.
Poprvé jsme se setkal s Edid / jestli to pamatuju dobře/ a nechápu, proč ta plasma nechce rozlišení 1366*768. Pokud to správně chápu, plasma sama pomocí této technologie dá vědět grafice, který jsou její oblíbený rozlišení.
Mimochodem chybí tam 1080i, který plasma v pohodě zvládne. Moh by mě v tom někdo udělat pořádek?
Další věc co by mě zajímala je, jestli v přehrávači, co to umožňuje nastavit ten přepočet na obdelníkový pixely?
A snad poslední věc co bych konečně rád věděl detailně, jak je to s rozlišením 720p /1280*720/ a panelama, který když mají toto označaní, tak samozřejmě maj rozlišení 1366*768 a video v 720p i při nastavení aspect rato na source jede přes celou obrazovku.
Ocením, když mě tydle věci někdo vysvětli, tak, abych je do detailu znal.
to tomu nikdo nerozumí, že za 24 hodin není ani řádka? kde myslíte, že by toto věděli? je jnějaký odborný forum na Tv a obecně hifi techniku?
No já myslím, že se nikdo neozývá zejména kvůli tomu, že nelze dost dobře pochopit, cože to vlastně chceš vysvětlit.:)
1366x768 rozhodně není VESA standard, takže pokud to nejde nastavit Ani PowerStripem, tak to asi nejde.
Prokládaný režim 1080i30 jde podle mě nastavit až u karet vyšší třídy, než 9600, myslím od X800 výš.
Na mé X1950Pro to jde ručně a lze i custom formát - návod viz obrázek, údajně je to určeno pouze pro zobrazovací zařízení, která právě v informacích EDID mají chaos, ale.........
1366x768 rozhodně není VESA standard, takže pokud to nejde nastavit Ani PowerStripem, tak to asi nejde.
Prokládaný režim 1080i30 jde podle mě nastavit až u karet vyšší třídy, než 9600, myslím od X800 výš.
Na mé X1950Pro to jde ručně a lze i custom formát - návod viz obrázek, údajně je to určeno pouze pro zobrazovací zařízení, která právě v informacích EDID mají chaos, ale.........
díky za odpověď a snahu.......ale, power strip by to nastavení uměl, ale s jinou kartou. a 1080i na své kartě nastavím a na panelu funguje.
snad někomu pomůže velmi dobrá utilitka nejen na test pixelmappingu ... ?
http://www.eizo.cz/lcdtestutility.html
http://www.eizo.cz/lcdtestutility.html