Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: Kodeky-podpora dualcore

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Nedávno jsem trochu upgradoval počítač-vyměnil jsem procík za dualcore (AMDX4600) a tak trochu naivně jsem předpokládal,že mi to mimo jiné urychlí zpracování videa. Bohuže to není tak úplně pravda-vyzkoušel jsem DivX 6.6.-vytížení procesoru max 80%,poslední verze XVID-tak 60-65%.Jediný co plně využije obě jádra je Nero recode-obě jádra na 100% a překomprimování videa na jednovrstvý DVD (LOTR) pak trvá 20 min.
    U realtime nahrávání je to ještě horší-ikdyž kupodivu zrovna DV kodek od mainconceptu vytíží obě jádra rovnoměrně cca každý 20%. Ale zkoušel jsem nahrávat z tuneru Leadtek Expert do MPEG4 (FDDshow) a využití dualcore nic moc-co je platný že mám dvoujádro-když 1 běží na 80% a druhý na 20%-pokud zvýším kvalitu tak jak jedno jádro vyskočí ke 100% a začnou vypadávat snímky ...Nahrávka je na jeden průchod docela ve slušné kvalitě,ale chtělo by to ještě deinterlace a to se realtime nedá udělat.
    Tak bych se chtěl zeptat, jaký kdo má zkušenosti s enkodováním videa na dualcore systému ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Ono uz napsat neco pro vice jader je problem, takze bud rad aspon za to, druhe jadro ti umozni s pocitacem jeste neco delat, aniz bys tim rusil kodovani.

    Vesmes to funguje tak, ze v jednom vlakne se dela treba hledani makrobloku a v druhem DCT, jedna operace bude vzdy rychlejsi, takze jedno jadro pojede treba na 100% a druhe na min. U editoru muze kompresor bezet na jednom jadru a treba efekty na jinem. Udelat to lip je v podstate nemozny. Druhe reseni je komprimovat po castech, ticm se to zvedne klidne na 2x100%, ale neni to prave vicevlaknove kodovani. Nedela to zrovna takhle to Nero?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    No asi to tak bude,nakonec každý fps navrch je dobrý. Podobně jak Nero Recode se chová DVD shrink,ale mám takový tušení,že je to nakonec ten samý program.
    Jinak mě napadlo rozdělit video na půlky a pustit VD 2x,akorát aby to trefilo stejný bitrate a šlo to pak spojit.Asi to otestuju a uvidí se ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Tak jsem to vyzkoušel-rozdělil vstupní nahrávko na 2 kusy-každý kus nechal enkodovat ve VD-při prvním průchodu do šlo na 80%,při druhým průchodu už byl procesor vytížený na 100%.Potom jsem to normálně spojil dohromady. Ještě kdyby se na to dal udělat nějaký skript,aby to fungovalo automaticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Jen aby ti ty manualni operace netrvaly dyl, nez kdybys to delal najednou
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Jo to už mě taky napadlo. Chtělo by to nějak zautomatizovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    U VD můžeš využít toho, že v jednom threadu jede vstup (AviSynth) a v druhém jede komprese. Podle testů je to při kompresi DVD do MPEG-4 efektivnější než použití kodeku s podporou více jader.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    To zní zajímavě,a která verze VD podporuje chod ve více threadech?
    A mohl by jsi to trochu více rozepsat,případně poradit jak to nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tak to Ti teď neřeknu, od jaké verze tohle VirtualDub umí, ale pokud si stáhneš nejnovější 1.7 (a možná i 1.6), tak tam ta funkce bude. Potom jde o to, aby se veškerá filtrace videa (dekomprese, resize atd.) prováděla přes AviSynth. Tím se rozdělí práce na AviSynth a kodek a většinou to vyjde tak akorát půl na půl.

    Jak pracovat s AviSynthem najdeš třeba v mém návodu na ripování DVD. Další informace jsou na Doom9 - podívej se až dolů na tabulku srovnání rychlostí kodeků a příslušný komentář.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Díky ,začal jsem si trochu hrát se skripty v AviSynth.Dle tvěho návodu jsem si udělal zkušební skript:
    LoadPlugin("c:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\VagueDenoiser.dll")
    LoadPlugin("c:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\DGBob.dll")
    LoadPlugin("c:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\warpsharp.dll")

    DirectShowSource("test.avi")
    Crop(0,6,0,0)
    ConvertToYV12()
    DGBob(order=0,mode=2,thresh=12)
    VagueDenoiser(threshold=4,method=1,nsteps=6,interl aced=false)
    WARPSHARP(DEPTH=65,THRESHOLD=40)
    Doufám,že je to dobře-u toho vaguedenoiser filtru mi to vyhodilo chybu u prametru chroma, tak jsem ho vyhodil.
    Akorát mě mrzí,že nejde použít smart deinterlace-existuje taky jako filtr pro AviSynth?
    -akorát nevím jestli to běží fakt ve dvou threadech-ukazuje se mi pouze jeden proces-virtual dub ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Takže jsem se dostal na nějakých 75% zatížení procesoru-cca 15FPS.Vypadá to ,že jeden z procesů bude asi pomalejší-typoval bych AVISynth,takže mě napadlo, co zkusit vyhodit nějakej filtr z Avisynth -třeba DGBob a místo toho dát ve VD smart deinterlace-stačilo by v druhým průchodu při komprimaci do Xvidu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    69

    Vyhoď to všecko, čím víc to budeš "filtrovat" tak to bude horší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Tak to bych neřekl,nějakou dobu s tím už hraju,tak vím,že když se použijou správný filtry,tak se dostanu výrazně lepší výsledek než originál.
    To je jako u fotky z digitálu-bez doostření,srovnání barev atd. se je ta fotka nepoužitelná.
    Jinak provedl jsem další modifikace-vyhodil jsem warpsharp a přidal jsem warpsharp při druhým průchodu do xvidu-
    -1 průchod 75% zatížení procesoru,cca 22 fps)
    -2 průchod téměř 100% zatížení procesoru,18 fps
    -to už se mi docela líbí,akorát si s tím ještě trochu pohraju-potřeboval bych něco jiných než crop-potřebuju horních 6 pixelů překrýt černým pozadím
    -ten DGBOB mi rozhodil zvuk-obraz je 2xdelší než zvuk,ale to bude asi tím že je potřeba nastavit 50 FPS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    69

    Taky sem si s tím hrál dost dlouho, jdou do avisyntu i filtry z TMpegu i z VD, některé filtry jsou fakt super, první dojmy nádherný, ale krom filtrů na odstranění bar. skvrn (chnr) nebo přidání šumu, či rozmazání kostiček to nestojí prakticky za nic a

    NAVÍC, přes avisynt můžeš přehrávat, takže si z PC tam nahážeš co chceš při přehrávání (co utáhne PC) a kdykoli to můžeš měnit ...

    Převod na 50fps je fatální začátečnická chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    No já s tím DgBOB deinterlace nemám zatím zkušenosti,používal jsem smartdeinterlace,ale jestli se to pochopil tak zdvojuje počet snímků, tím došlo k tomu že mám dvakrát delší zvuk než obraz,tak jestli víš jak to sesynchronizovat bez toho aby se zdvojnásobila snímková frekvence?
    -osobně se mi stejně tenhle deinterlace moc nelíbí,zkusím něco jinýho
    -už jsem na to přišel,chce to nastavit jinak ten parametr mode ,nic už nebudu otravovat,zkusím si s tím vyhrát sám
    Naposledy upraveno uživatelem Lar: 23-05-2007 v 09:53 Důvod: doplnění příspěvku
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Podpora DVB-C
    Od userX v sekci DVB-C
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 22:22
  2. Vegas a DualCore
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-06-2006, 10:16
  3. ktory dualcore na strih videa ?
    Od yozefb v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-02-2006, 15:53
  4. nativni podpora MP4 v MPC
    Od clee v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-11-2005, 16:52
  5. Dualcore ano alebo nie ?
    Od Ras2 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-04-2005, 09:51