Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Dostupnost novych plazem Panasonic

hermanson (67)|9.4.2007 22:52
Nehreje se nijak moc,vzduch z vetracku je po nekolika hodinach provozu max tak vlazny,rozhodne ne horky.Mam ji uplne u zdi,co ji pusti stojan,a z jedne strany 15cm od skrine.Vetracky slysim kdyz telku hoooodne ztlumim a napnu usi/divam se z necelych 3m/jinak nehrozi aby prehlusili bezny zvuk z tv.
Edit:ted koukam jak mas ten prostor-vubec to neres,telka vzadu nasava a vetracky foukaji sikmo nahoru-dozadu,po stranach zadna ventilace neni.Budes v pohode.
vlada (3470)|10.4.2007 09:45
42PX70 vepředu žádný konektory nemá, jenom PX700. Ta má ještě navíc čtečku SD karet a multiwindow.
setres (158)|10.4.2007 11:17
omlouvám se, že se připojuji tak pozdě, byl jsem mimo. Vracím se k ještě k tématu Lila pest u panasoniku. Pro příklad uvádím link s pár obrázky. Jak už zde nikdo napsal není to jen problém panasoniku a také je pravdou,že se musí člověk na tento jev zaměřit aby ho kolikrát viděl.Nejčastějí se vyskytuje tento jev v tmavých scénách a například ve scénách podvodních. Taté Matrix se svým nazelenalým pozadím měl problémy. U nového panasoniku tento jen nebyl spatřen. http://www.hifi-forum.de/viewthread-149-2250-6.html
vlastax (175)|10.4.2007 11:53
[QUOTE=setres;138691]omlouvám se, že se připojuji tak pozdě, byl jsem mimo. Vracím se k ještě k tématu Lila pest u panasoniku. Pro příklad uvádím link s pár obrázky. Jak už zde nikdo napsal není to jen problém panasoniku a také je pravdou,že se musí člověk na tento jev zaměřit aby ho kolikrát viděl.Nejčastějí se vyskytuje tento jev v tmavých scénách a například ve scénách podvodních. Taté Matrix se svým nazelenalým pozadím měl problémy. U nového panasoniku tento jen nebyl spatřen. http://www.hifi-forum.de/viewthread-149-2250-6.html[/QUOTE]

Dík za odkaz.

Ale je to naopak. Je to dokumentace kvality zobrazení plasmových panelů. Lila pest je mýtus.

Jev je způsoben nekvalitou převodu filmu pro TV vysílání, je jedno jakým způsobem šířené a může být zaviněno i tímto zařízením , které TV signál šíří.

Zobrazovač jen věrně vykreslí dodaný signál. Špatný zobrazovač to neumí, takže mimo detailů a škály barev nevykreslí ani tuto chybu vysílání.

A podobných chyb lze najít v TV vysílání hodně, nemá cenu se tím zaobírat.

Hezký den.

:)
hermanson (67)|10.4.2007 14:17
Na anglickym avforums.com nekdo ma vyfocenou tu PX70 s konektorama vepredu.Ta fotka je vice jak 14 dni stara/skoda,ze nemam cas to dohledat/,to tam jeste 700 nemeli,a snad ten majitel vi co si koupil.Ja mam taky 37PV45 s cernym rameckem a kdyz zavolas do Panasonicu tak ti reknou ,ze PV45 je jenom celostribrna.
setres (158)|10.4.2007 17:38
já bych s tebou vlastox úplně nesouhlasil. Lila efekt se objevuje i při přehrávání DVD disků. Nejčastěji je vzpomínán Hary Potter 4 (osobně to neznám) a podvodní scény. Dokonce jsem se dočetl,že Panasonic v Německu přiznal chybu u těchto typů a registrovaným zákazníkům zdarma vyměňuje soft a část bordu. Nejsem technik, cituji jen co jsem se dočetl. Dobrá zpráva je,že nové typy už tímto opravdu netrpí a tak si panasonic opět posílil pozici na samé špičce plazmových tv. Jinak ještě doplním, že ne všechny kusy staršího modelu tímto trpěly. Uvádí se asi 50%. I tak to byly a jsou obrazově vynikající plazmy!!
vlastax (175)|11.4.2007 00:55
No asi si úplně nerozumíme. Napsal jsem,: "že jev je způsoben nekvalitou převodu filmu pro TV vysílání, je jedno jakým způsobem šířené a může být zaviněno i tímto zařízením , které TV signál šíří. "

A přehrávání DVD , je v podstatě TV vysílání šířené kabelem. DVD musí splňovat normu PAL a do něj je převeden film.
A teď je jedno, odkud, z jakého nosiče, zda film, či záznam TV či kamery NTSC a pod. Důležité je, že vždy to je problém a to zvláště v barevných scénách a popisované jevy, přesně odovídají problému s převodem filmu či NTSC záznamu.

Nevěnoval bych tomu vůbec žádnou pozornost. Takových chyb při zkoumání vysílání najdu hafa.

:)
skypi (176)|12.4.2007 21:26
Dnes jsem se vydal opakovaně skouknout Panasonic TH-42PX70 jakožto žhavého kanditáta ke koupi.

Nadšení mne bohužel přešlo po cca 30 sec, protože , nemůžu si pomoct,ale ta plasma prostě přeblikává - při 50Hz je to "nedívatelný" , při přepnutí na 100 Hz se tento jev značně potlačí, nicméně je stále patrný - na velkých světlých plochách. Pro mne osobně je to značná "vada na kráse", tím spíš, že obraz se na mém obstarožním CRT philipes matchline 82 cm ani nehne!

Rád bych,kdyby se k uvedenému někdo vyjádřil, sic ve mně doutná ještě jiskřička naděje, že jsem měl "štěstí" na vadný kusy (2 ?) , nebo je ještě "fígl" jinde...

P.S.: nastavení parametrů obrazu bylo vše cca v 1/2 , vyjma kontrastu,kterej byl cca na 80%, režim obrazu dynamický, sledoval jsem signál běžné TV a analogově Eurosport ze Sat.
vlastax (175)|12.4.2007 21:47
[QUOTE=skypi;139023]Dnes jsem se vydal opakovaně skouknout Panasonic TH-42PX70 jakožto žhavého kanditáta ke koupi.

Nadšení mne bohužel přešlo po cca 30 sec, protože , nemůžu si pomoct,ale ta plasma prostě přeblikává - při 50Hz je to "nedívatelný" , při přepnutí na 100 Hz se tento jev značně potlačí, nicméně je stále patrný - na velkých světlých plochách. Pro mne osobně je to značná "vada na kráse", tím spíš, že obraz se na mém obstarožním CRT philipes matchline 82 cm ani nehne!

Rád bych,kdyby se k uvedenému někdo vyjádřil, sic ve mně doutná ještě jiskřička naděje, že jsem měl "štěstí" na vadný kusy (2 ?) , nebo je ještě "fígl" jinde...

P.S.: nastavení parametrů obrazu bylo vše cca v 1/2 , vyjma kontrastu,kterej byl cca na 80%, režim obrazu dynamický, sledoval jsem signál běžné TV a analogově Eurosport ze Sat.[/QUOTE]

Klid.

Problikávání obrazu, v podobě jak to znáš u 50 Hz TV je u TV plazmy vyloučené.

Asi jsi viděl interferenci světla nekvalitní zářivky.
skypi (176)|12.4.2007 21:55
Hm - zkus si zajít někam ,kde ji mají a nech si to přepnout na těch 50 Hz a 100Hz.
setres (158)|13.4.2007 07:56
já tuto plazmu podrobil rovněž podrobnému zkoumání a žádné blikání pří 50Hz jsem neregisroval. Obraz perfektni a to doma bude jěště lepší! Nezapoměň na kvalitu (nekvalitu) rozvodů v prodejně, hromady žářivek povětšinou nevhodně umístěných a napojení několika plazem (LCD) přes rozbočovače na jeden zdroj. Z praxe vím,že doma je výsledný obraz ještě o třídu lepší!
vlastax (175)|13.4.2007 08:06
[QUOTE=skypi;139028]Hm - zkus si zajít někam ,kde ji mají a nech si to přepnout na těch 50 Hz a 100Hz.[/QUOTE]

Nepotřebuji nikam chodit.

Plasma umí zobrazit pouze celý snímek, a nezobrazuje půlsnímky, které se následně prokládáním skládají do 25 snímků, jako TV CRT , které touto "vadou blikání" trpěly, protože 25 celých snímků onavovalo oči. Proto se vyvinuly CRT TV, ve 1OO Hz provedení, které tento jev odstranily.

Panel ale neumí prokládané zobrazení, takže vždy zobrazí celý snímek a to minimálně 5Ox za vteřinu. Proto nemůže dojít k tomu co popisuješ. Ale může dojít k tomu, že uvidíš rozdíl kmitočtu snímků a rozdíl kmitočtu rozvodné sítě.

Dojde k tomu tak, že snímkový 5O Hz kmitočet je pevný u TV, kdežto v rozvodné síti kmitočet nepatrně kolísá. A zářivky jednoduché konstrukce svítí v kmitočtu rozvodné sítě. A rozdíl těchto frekvencí jsi mohl vidět v okamžiku, kdy došlo k interferenci světla zářivky, které nemělo 50 Hz a kmitočtu panelu, který měl přesně 5O Hz.

Jen doplním, kdyby se Ti zdálo málo 50 snímků za vteřinu, že 50 sníků je i standardem HDTV, pro někoho zde zlatým teletem.

Hezký den.

:)
POiNTERx (436)|13.4.2007 08:40
Vazeni uzivatelia, pri plazmach je vidiet blikanie... najme pri pozorovani periferne... neni to vsak take strasne. Viac je to vidiet na tzv. ALiS rozliseniech... napr 1024x1080i ... aj ked sa vam tu jeden "mudry" uzivatel snazi nahovorit ze plazmy zobrazuju obraz len progressivne... tak to nie je pravda... a prave ALiS je vynimkov... zobrazuje obraz prekladane... ale to blikanie nie je zase az tak viditelne, ze by vadilo... oproti LCD je to vsak citit.
https://www.svethardware.cz/technologie-plazma-displeje/8874-4

Stojim si za tym co som napisal a viac k tomu nebudem reagovat... uz som o tom dost popisalna zive.cz, ale "mudry" uzivatel to doteraz nepochopil.
vlastax (175)|13.4.2007 09:58
[QUOTE=POiNTERx;139041]Vazeni uzivatelia, pri plazmach je vidiet blikanie... najme pri pozorovani periferne... neni to vsak take strasne. Viac je to vidiet na tzv. ALiS rozliseniech... napr 1024x1080i ... aj ked sa vam tu jeden "mudry" uzivatel snazi nahovorit ze plazmy zobrazuju obraz len progressivne... tak to nie je pravda... a prave ALiS je vynimkov... zobrazuje obraz prekladane... ale to blikanie nie je zase az tak viditelne, ze by vadilo... oproti LCD je to vsak citit.
https://www.svethardware.cz/technologie-plazma-displeje/8874-4

Stojim si za tym co som napisal a viac k tomu nebudem reagovat... uz som o tom dost popisalna zive.cz, ale "mudry" uzivatel to doteraz nepochopil.[/QUOTE]

Jedná se o zřejmé nepochopení TV problematiky a motání dohromady princip fungování plasmových zobrazovačů v roce 2003 a normy TV vysílání . Článek je z roku 2003 a je poplatný době vzniku.

V roce 2003 byla technologie výroby panelů na určité úrovni. Ta ji limitovala. Limitoval ji fakt velikosti svítícího bodu. Technologie v té době neuměla zmenšit bod pod určitou úroveň a proto se vešlo málo bodů na plochu o úhlopříčce 42 palců a tím dosahovali malého rozlišení.

Fujitsu "Siemens "obešla" tento problém princiem uvedeným v článku a tím dosáhla zdání vyššího rozlišení při stávajících velikostech bodů.

Ale od té doby technologie výroby plasmových panelů pokročila natolik, že se to stalo mrtvou technologií. Nyní firmy zmenšili svítící body na tak malou velikost, že jsou schopny vyrobit plasmový panel s full rozlišením a s úhlopříčkou 42 palců. Fakt je , že se to nevyplatí , protože full rozlišení nepřinese ve velikosti 42 palců žádaný viditelný efekt, na to jsou potřeba panely o úhlopříčce padesát palců a vyšší. Takže současné rozlišení běžně prodávané, potřebám stačí.


Panely neblikají, viz výše.

Hezký den.

:)
POiNTERx (436)|13.4.2007 10:46
ALiS sa doteraz vo velkej miere vyskutuje v Plazmach 42" ...vsade kde je napisane rozlisenie 1024x1080i ide o Plazmu zalozenu na ALiS principe a ide o prekladany obraz a nie o normu vysielania.

Hezky den.

PS: Chcel som to vsnut do predchadzajuceho prispevku, ale nedal sa mi uz editovat
vlastax (175)|13.4.2007 10:52
[QUOTE=POiNTERx;139048]ALiS sa doteraz vo velkej miere vyskutuje v Plazmach 42" ...vsade kde je napisane rozlisenie 1024x1080i ide o Plazmu zalozenu na ALiS principe a ide o prekladany obraz a nie o normu vysielania.

Hezky den.
[/QUOTE]

Gratuluji.
Konečně jsi oddělil od sebe hardware a TV normu.

Ale trvalo to.

Měj se.

:)
skypi (176)|14.4.2007 21:52
Takže TH-42PX70E - test č. 3.

Vypnuté zářivkové osvětlení na obchodě, obrazově jsem si panel sám nastavil (+- cca 1/2 s výjimkou kontrastu, který jsem musel trošku zvýšit - na panel dopadalo světlo z výlohy).

Jak už jsem psal, při přepnutí na obnovovací frekv. 50 Hz je obraz při ploše panelu "nedívatelný", silně přeblikává.
Při přepnutí na 100Hz se uvedený jev značně potlačí, nicméně na velkých světlých plochách je dále patrný - při řežimu zobrazení "dynamický".

Při přepnutí na režim "normální" bych subjektivně řekl, že se ještě mírně potlačí a vzhledem k tomu,že mi tento režim připadá osobně "nejpřijatelnější" ,takže bych asi "přijal" přes uvedené výhrady i tuto plasmu do domácnosti.

K barevnému podání, podání černé, ostrosti obrysů, ostrosti objektů v pohybu asi nelze mít výhrad - tam plasma funguje,jak očekávám.
Stepa (5)|15.4.2007 14:08
ahoj, vysvetlite mi někdo jak se to má s tím rozlišením? Formátu 16:9 se dosahuje zřejmě tím, že pixely jsou obdelníkové, ale nějak mi uniká smysl. Proč to nemá širokoúhlé rozlišení 1366 x 768?

Dík
xfiles (37)|16.4.2007 11:18
skypi: to blikani na 50 Hz muzu potvrdit, mam tu Plazmu doma :)

zarivkama to neni, zadne doma nemame. ale pri prepnuti na 100 Hz se uvedeny jev nevyskytuje, takze pohoda.
RICI (222)|17.4.2007 12:54
[QUOTE=zkero;139147]jen pro zajímavost:

http://www.novinky.cz/internet/plazmove-orgie-na-obrazovce-panasonic-th-42px70e_113168_8943g.html[/QUOTE]

Prestoze mam tento model v sirsim hledacku, a Panasonic jako znacku muzu, tak ten clanek je fakt dost ubohej pokus o reklamu, podobne jako weby "Plasma vs LCD" s podpisem Hitachi-Pioneer-Panasonic...
dumar (59)|17.4.2007 13:57
[QUOTE=vlastax;138519]Nesmysl. Žádné "zahořování " a prvních 100 hodin u plasem neexistuje. Je to mýtus.

Existuje pouze jev, který se nazývá paměťový efekt, je to otisk, který sám ve velice krátké době zmizí.

:)[/QUOTE]


Nemas pravdu mam Pio 436XDE a vypalene logo tv prima Tato stanice ma logo , ktere ma byt podle technika z Basysu velice agresivni! Neni uplne dobre viditelne , ale je tam a mam ho uz asi mesic tzn. ze to asi neni pametovy efekt......jak pises
vlastax (175)|17.4.2007 14:08
[QUOTE=dumar;139371]Nemas pravdu mam Pio 436XDE a vypalene logo tv prima Tato stanice ma logo , ktere ma byt podle technika z Basysu velice agresivni! Neni uplne dobre viditelne , ale je tam a mam ho uz asi mesic tzn. ze to asi neni pametovy efekt......jak pises[/QUOTE]

Pokud je to pravda, tak je to důvod k reklamaci.
setres (158)|17.4.2007 14:30
Po jaké době se ti to logo vypálilo? Jestli jsi nevystavil toho pioneera nějakému extrému, myslím několik dní na jedné stanici nonstop, tak bych to viděl také na reklamačku. A nevím co si mám představit pod pojmem "agresivní logo".
xfiles (37)|17.4.2007 15:41
Docela by me zajimalo, jak jsou na tom nove plazmy s pripojovanim hernich konzoli. V manualu o tom neni ani zminka.
roman2277 (582)|17.4.2007 22:30
[QUOTE=xfiles;139396]Docela by me zajimalo, jak jsou na tom nove plazmy s pripojovanim hernich konzoli. V manualu o tom neni ani zminka.[/QUOTE] Jak.Jednoduše.Vezmeš kabel HDMI a propojíš to s PS3.Nebo vezmeš komponentní kabel a propojíš s X360tkou.Prosté.
xfiles (37)|18.4.2007 07:40
[QUOTE=roman2277;139430]Jak.Jednoduše.Vezmeš kabel HDMI a propojíš to s PS3.Nebo vezmeš komponentní kabel a propojíš s X360tkou.Prosté.[/QUOTE]

No to jooo, to je jasny, to funguje. Mel jsem na myslis spis tu ochranu proti vypalovani statickeho obrazu. V menu TV nic takoveho neni, takze je implementovana automaticky, takze to nijak neresime a normalne na tom smazime na PS2. Tak me jen zajimalo, jestli o tom nevi nekde neco blizsiho, nejaka doporuceni pro kombinaci konzole x plazmy Panasonic.
dumar (59)|18.4.2007 09:33
[QUOTE=setres;139389]Po jaké době se ti to logo vypálilo? Jestli jsi nevystavil toho pioneera nějakému extrému, myslím několik dní na jedné stanici nonstop, tak bych to viděl také na reklamačku. A nevím co si mám představit pod pojmem "agresivní logo".[/QUOTE]

Pokud vim tak max. doba co jsem jel na Prime byla tak asi 5 hod!(stejnak tam nic moc nemaji)! A technik z Basysu vedel o tomto problemu a rekl mi o agresivite loga primy

https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=139462#post139462
Krtek (1279)|19.4.2007 00:12
[QUOTE=vlastax;138494]Plasmy nové generace se nevypalují. Pokud někdo tvrdí něco jiného, tak je neználek. Tak si nastav okraje(pruhy) po stranách tak, jak se Ti to líbí. Šedou , či černou.[/QUOTE]

Panasonic tvrdí, že panel 10 generace se nevypaluje, ale zároveň také upozorňuje na naprostou novinku, a to nepatrný posun pixelů, díky kterému se obrazovka vypaluje rovnoměrněji a odpadne tak problém vypálení např. loga TV stanice.
Nějak se ty názory protiřečí, tak co si z toho vybrat ? Navíc pořád udávají životnost 60 tis hodin. Proč tedy, když se panel už nevypaluje ?
zkero (91)|19.4.2007 01:33
[QUOTE=Krtek;139565]Panasonic tvrdí, že panel 10 generace se nevypaluje, ale zároveň také upozorňuje na naprostou novinku, a to nepatrný posun pixelů, díky kterému se obrazovka vypaluje rovnoměrněji a odpadne tak problém vypálení např. loga TV stanice.
Nějak se ty názory protiřečí, tak co si z toho vybrat ? Navíc pořád udávají životnost 60 tis hodin. Proč tedy, když se panel už nevypaluje ?[/QUOTE]

Oněch 60 000 hodin je pouze udaná doba, kdy obrazovce klesne původní svítivost na 50%, nemá nic společného s vypáleným obrazem.
Jak jsem psal vedle Pioneer též v 7. generaci používá posun pixelů a logo tam prostě vidím, zatím doufám, že je to pouze "zbytkový obraz" a efekt se odstaní.

Tomas
T.o.m. (21)|19.4.2007 07:59
co me prekvapilo ... (hodina v prodejne)

- neuveritelne problikavani pri 50Hz (proc tam tento rezim vubec je, kdyz je nepouzitelny?)
- vsechna pripojeni pouze zezadu (nechapu proc)
- pri dvou tunerech nevyuziva PIP (taky nechapu)
- cekal jsem absenci vetraku ... jsou tam (pry nehlucne)
- kryta obrazovka sklem (pri pohledu z uhlu jde videt jednoznacne dvojeni obrazu diky vnitrniho odrazu)

kdyz zapomenu na to, co jsem napsal vyse, tak se zbytkem jsem byl mile prekvapen

... koukam po mensi uhlopricce, volil bych tedy TH-37PX70E ... je nejaky rozdil mezi TH-42PX70E a TH-37PX70E, krom velikosti?

dekuji
POiNTERx (436)|19.4.2007 08:47
Tak som trochu rozmyslal nad tym posunom pixelov u novych plazmach.. ale zrejme to zase az tak nemoze pomoct... pretoze si myslim ze tento posun nemoze byt o viac ako 2-3 pixele (doprava dolava hore dole)... pretoze by to uz inak mohlo byt dost viditelne a prekazajuce (nehovoriac o tom ze by sa nekonal ziaden 1:1 pixel mapping).. lenze pokial mate logo ktore ma hrubku pisma viac ako napr. 3 pixele... tak aj ked sa s tym logom bude hybat vzdy ostane aspon par pixelov vysvietenych permanentne... cize osobne si myslim ze tato funkcia sice redukuje rychlost vypalovania loga (cim predlzuje cas), ale nemoze mu uplne zabranit ... ale je to len moja cisto teoreticka uvaha.
setres (158)|19.4.2007 10:06
rozdil mezi TH-42PX70E a TH-37PX70E je jen ta velikost. A taky rozlišení 37 má 1024 x 720 bodů a 42 1024 x 768 bodů. V praxi to neznamená vůbec nic. Obraz naprosto stejný.
T.o.m. (21)|19.4.2007 10:17
v mnoha pripadech uvadi rozliseni stejne ... je to mozne? jinak dekuji ta odpoved SETRES
setres (158)|19.4.2007 10:30
není to možné. Skutečně má "jen" 1024 x 720 bodů. Domnívám se proto, že se na takovou úhlpříčku zatím více bodů než 720 nevejde. Ale třeba mě někdo opraví, proč to tak je. Nicméně jen 720!!
T.o.m. (21)|19.4.2007 10:40
mas asi pravdu ... na ofic. stranka je uvedeno 1024 x 720 bodu ... je ten rozdil oproti 42 nerozeznatelny?
POiNTERx (436)|19.4.2007 10:53
setres: Nechce sa mi to teraz prilis hladat ako je to u tychto panasonicov... ale co sa tyka plaziem... tak uz bola prelomena aj bariera Full HD na 42" panasonicu ...
http://www.panasonic-europe.com/news_read.aspx?id=2242
zkero (91)|19.4.2007 11:24
Full HD plazmu ma Pionner už nějakou dobu, sice 50", ale má. Jenom ta cena je přes 200 000 :(

http://www.basys.cz/prod.php?id=540

Tom
setres (158)|19.4.2007 11:52
[QUOTE=T.o.m.;139602]mas asi pravdu ... na ofic. stranka je uvedeno 1024 x 720 bodu ... je ten rozdil oproti 42 nerozeznatelny?[/QUOTE]

opravdu nepoznaš žadný obrazový rozdíl ani kdybys zkoumal z té nejvěší blízkosti. Několikrát jsem to zkoušel a i ze zahraničních fór jasně vyplynuo,že v tom rozdíl není.
T.o.m. (21)|19.4.2007 12:23
a co rikas na seznam poznatku, ktere jsem uvedl vyse? dekuji
setres (158)|19.4.2007 13:44
testoval jsem několik nových plazem panasonic a dle mých poznatků:
při 100 Hz absolutně stabilní, proč je tam těch 50Hz opravdu nevím. Co vím, že každý si stejně navolí 100Hz a má to tak napořád. Přípojná místa jsou opravdu v zadu, z boku bude mít vybavenejší model s označením 700. Bude samozřejmě dražší. Větráky tato plazma nemá. Vnitřní odraz od skla jsem zaznamnal pouze z velkého úhlu a po pravdě si myslím,že z takového úhlu se nikdo na telku nekouká. Při běžném sledování odraz nemůžeš vidět. On člověk vůbec hledá na věcech většinou chyby než pozitiva.Vem si co máš dnes doma, tam bys musel najít chyb celou stránku!!!
T.o.m. (21)|19.4.2007 14:01
... tech pripojnych mist je skoda, s vetraky se tedy prodavac mylil

... a k tomu hledani chyb ... vidim to jako prirozenou vec ... kazdy pri investici do spotrebaku kouka na cem neuletet a pri pomerne vysoke cene pochopitelne mouchy hleda a zustava udiven, proc tak zbytecne "omyly" vyrobce dopusti ... ... ... mozna to treba u rady 700 vs. 70 vystihuje natahnuti dvou dratku misto dozadu, tak dopredu a priplatek v radu tisicu ... nikdo nejsme bez chyb :)

postupem casu jsem presedlal pri reseni koupe TV od LCD k plasme ... mel jsem vsak strach z velikosti (mam obyvak postaveny na sirku) pri 42palci se mi tv zdala obrovska na sledovaci vzdalenost 2,5m. v tom vysel novy panas. a oslovil me. kapkou do mlyna prispela taky moznost uhlop. 37palcu.

mel jsem definitivne vybranou LG 42PC1RR ... jedine proc jsem ji nevzal byla velikost ... v ten moment prisel panas. TH-37PX70 i kdyz vybavou holatko oproti LG

snad je panas. lepsi volba nez toto LG
xfiles (37)|20.4.2007 14:23
[QUOTE=T.o.m.;139581]co me prekvapilo ... (hodina v prodejne)
- neuveritelne problikavani pri 50Hz (proc tam tento rezim vubec je, kdyz je nepouzitelny?)
- vsechna pripojeni pouze zezadu (nechapu proc)
- pri dvou tunerech nevyuziva PIP (taky nechapu)
- cekal jsem absenci vetraku ... jsou tam (pry nehlucne)
- kryta obrazovka sklem (pri pohledu z uhlu jde videt jednoznacne dvojeni obrazu diky vnitrniho odrazu)
dekuji[/QUOTE]
TOMe - pekny blbosti ti teda vadej, se keukej z vokna a mas to :o)

100Hz je jasnejch. Kritiku 50Hz nechapu, nikdo te ji nenuti pouzivat, ale stahni si navod z panasonic.cz, traba pak pochopis. Pripojeni ze zadu nicemu nevadi, mam VGA kabel stoceny a poveseny vzdadu na plazme a z druhe strany totez pro konzoli, jen kompozitu (treba pro kameru). PIP je v praxi absolutne nevyuzivana vec, dej si druhou telku do jine mistnosti, poslouzi nesrovnatelne lepe. Vetraky nevim, kazdopadne je absolutne ticha. Takze jestli tam jsou tak o nich nevim. Odrazy z uhlu jsou nesmysl, naopak, obraz je jako vino ze vsech uhlu.

Co me trochu mrzi je absence druheho full hdmi konektoru (hdmi2 je jen na audio) a pomerne maly vykon vysilace dalky (nebo citlivosti prijimace na plazme) - staci dalku mackat za konferencnim stolkem a mirit jen smerem na TV a uz to chodi spatne nebo vubec. To Nokie makala na vsechny strany v obyvaku i s odrazama... bre,bre.. A prozatim nejvetsi slabina je ASPECT signalu, ktery do ni leze. Prima vysila paformaty, kdy kus loga je v cernym pruhu, to automat nevyhodnosti a pruhy zustanou i pri rucnim prepnuti do 16:9 a musi se pouzit zoom1. pak si prepnes na normalni kanal a nez si vsimnes, ze mas aspect zoom1, tak nejakou dobu koukas na orezany a roztazeny obraz. Ruzne aspect formaty DVD 24:9 a problemy s titulky apod. Tady vidim nejvetsi uskali - tedy alespon pro me, protoze prakticky veskery signal, co di ni cpu je PAL 4:3. Holka plazma se s tim pere statecne, este ja abych se s tim poradne naucil...

Jinak ji mam taky v obyvaku na sirku, telku jsem mel 2,5m, plazmu mam ted 2,95-3,10 protoze je az u zdi a obraz je naprosto dokonaly i pri veliksoti 42. Myslim, ze koupit 37 je v dnesni dobe velka chyba - to KINo je proste paradni...

Cena je asi neslabsi strankou veci, ale s LG se to neda vubec srovnavat (a to jsem si ji chtel v prosinci taky poridit, jeste ze jsem pockat na DVB-T a panaka)
T.o.m. (21)|20.4.2007 14:42
jsem uplny amater ... tohle byly me prvni dojmy ... dvojeni obrazu z uhlu je znacne zretelne, ale opravdu jen z uplne blizkeho pohledu, coz jak nekdo vyse psal, jen nepodstatne ... 50Hz ... si tedy nekde najdu a prectu, k cemu to tahle plasma zavedla do predvolby ... pripojeni zezadu beru jako minus podtatne ... pipu je mi lito

dekuji za vyjadreni k LG ... jsem o 0,5 metru k obrazovce blize nez ty ... porad vidim vhodnejsi uhlop. 37 (proc je chyba jit do 37?)
setres (158)|20.4.2007 15:28
xfies myslí asi poměr úhlopříčka/cena. Jinak mužu potvrdit,že Panasonic je dle mého názoru jiná třída než LG. Tady to vidim jako správný krok. Jsem 2,8 - 3m daleko (blízko) a tak také přemyšlím o 37´. Jinak přecházím od LCD právě k plazmě a panasonic je má volba. Ty barvy jsou prostě jinde.
nemo (20)|1.5.2007 12:16
Sam jsem Panasonic_TH-42PX70E testoval v obchode, trosku to blikani patrne je, ale jsem ochoten to prekousnout, az klesne cena, pujdu do ni.
CanisAureus (92)|1.5.2007 16:17
Mám ji doma tři týdny a můžu říct, ža jsem velice spokojený. Pouštím do toho, DVD, HD z NB a UPC direct. Před nákupem jsem měl strach z toho, jak to UPC (má mizerný datový tok) bude vypadat, ale čekal jsem to horší, takže taky "spokojenost", ta telka to zvládá velmi dobře. Můžu potvrdit občasné problikávání při jednolitých plochách, ale není to nic strašného. Ze začátku jsem to pozoroval, ale jakmile jsem si na to zvykl a pokud se na to přímo nezaměřím, tak to neeviduji. Pokud jde o chlazení, tak pokud nemá větráky (v manuálu o tom nic není, tedy alespoň co jsem četl), tak musím smeknout, když jsem si procházel obchody, tak např LG bez větráků topila jako akumulačky. Vůbec nevím, proč tam zmiňují vrčení trafa, neboť "vrčí" skoro každá elektronika a toto je opravdu slyšet pouze pokud máš ucho u televizoru, ale to se na to zase špatně dívá. Ze 3,5 metrů to není slyšet ani v noci při vypnutém zvuku. Daleko víc mi píská ADSL modem. A víc než chybějící PIP mi chybí vstupy zepředu, nebo z boku, ale to už je o výbavě.
tomba 1. (6)|9.5.2007 21:27
Dobrý večer
Mám na majitele Plazmy Panasonic 3dotazy.

1.Mluví se tady o přepínání mezi 50Hz a 100Hz.kde a nebo jak se toto přepíná?

2.Jak se dájí změnit šedé pruhy u formátu-4:3?

3.Jak nejkvalitněji propojit DVD a Plazmu,RGB scart nebo YUVKomponent.



Díky za rady tomba 1.
vlada (3470)|9.5.2007 23:01
1) Nevim
2) Panasonic má několik režimů pro zobrazení 4:3 videa. Pokud zvolíš černý pruhy po stranách (ještě jsou v nabídce různé zoomy + ořezy a roztažení do šířky), můžeš nastavit jejich jas od úplně černé až po šedivou. Samozřejmě je nejlepší úplně černá, ale potom by se při příliš častém sledování 4:3 videa mohl zbytek obrazu vypálit, zatímco kraj zůstane černý a ty pruhy by mohly být vidět. Proto je tam ta možnost si ty pruhy zesvětlit.
3) Podle kvality můžeš seřadit propojení následovně: HDMI/DVI, YUV, RGB, s-video, kompozit (cinch), RF modulace (anténa).
CanisAureus (92)|10.5.2007 10:51
1. přepíná se to v menu, tuším, že je to na druhé stránce položky "Nastavení", vyzkoušel jsem to jednou a mám to nastavené na 100 Hz, celkem nechápu, proč to tam je, když při 50 Hz to "bliká" i bez jakéhokoliv umělého osvětlení, jak tu někdo někde psal o interferenci se zářivkami.