Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Airstar 2 a neřešitelný problém s ovladači

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    24

    Ahoj mám veliký problémy s Airstar 2 a ovladačiVBviewer Pro,DVBviewer Technisat Edition,DVB Dream který jsou na tuto kartu mi fungují po nainstalování tak týden. Potom se začne obraz rozpadávat do jemných horizontálních pruhů,spadne systém XP do modré obrazovky smrti nebo se restartuje PC na tvrdo. Kromě softwaru DVB Dream, který hledá pořád nějaký codecy a když vyberu nějaký codec v tabulce, tak se napíše chybová hláška i když mám nainstalovaný codec pack. Nevím co už s tím mám dělat jestli je špatná karta nebo něco jiného. Může mi někdo poradit co mám dělat?? Tuto kartu mám tak rok a pořád nějaké problémy, signál mám stabilní na 100% u všech paketů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    Zkusit ji vrazit do jinýho slotu?
    Co máš nastaveno za Video decoder? Ten jinak chodí dobře, při přehrávání DVD třeba?
    A ty ovladače jsou jaký verze?
    To může být ledasčím z toho, nebo spoustou jiných věcí. Těžko hádat, zvlášť při tak skoupých informacích
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Nasty
    Zkusit ji vrazit do jinýho slotu?
    Co máš nastaveno za Video decoder? Ten jinak chodí dobře, při přehrávání DVD třeba?
    A ty ovladače jsou jaký verze?
    To může být ledasčím z toho, nebo spoustou jiných věcí. Těžko hádat, zvlášť při tak skoupých informacích
    Informace jsem už trochu upřesnil mezi tím co jsi psal odpověď.DVBviewer 3.5.0.1 PRO, prostě jsem zkoušel různé verze ovladačů a je to pořád stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    No, nějakej ten "codec pack" může bejt taky pěknej problém....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    michalv
    No a co Ti píše BSOD, když to spadne? Pochybuju, že by systém padal kvůli AS2 - spíš bych si tipnul na konflikt s ovladači grafický karty.
    Pokud nestíháš zjistit, kde je problém působící pád systému, koukni se do Event Vieweru (pravý klik na tento počítač a vyber "spravovat" - těmi názvy si nejsem jistý, používám anglickou verzi XP, tam je to My Computer a Manage, čtvrtá položka shora, v Event Vieweru si prohlídni záznamy ve složce System).
    A jak naznačil už Nasty - co jiný slot? Resp. konflikt IRQ s jiným zařízením? Tam by to mohlo být taky velmi pravděpodobně... To zas nejsnáz najdeš přes pravý klik na Tento počítač, vybereš Vlastnosti, záložku Hardware a tlačítko Správce zařízení. Ve Správci si otevři menu Zobrazit a vyber Zdroje dle typu (Resources by type) a tam uvidíš, jaký má AS2 přidělený přerušení a s čím ho případně sdílí. Sdílení nedělá dobrotu, pokud by to bylo s grafárnou, je to velmi pravděpodobná příčina problému - proto zkus případně dát AS2 do jinýho slotu a zkontrolovat, jestli se problém nevyřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    24

    Už jsem to asi vyřešil odinstaloval jsem všechny kodek paky a nainstaloval jsem tam viewer co byl na CD u Airstar2 karty a zatim to všechno maká.Akorát mi píše ta verze co je na tom CDéčku Setup4PC verze 4.3.0 a DVBviewer 4.2 jenom když zapnu Primu tu chybovou hlášku o tom MPEG kodeku jak je tady ve foru napsáno.Tak jsem nainstaloval DVBViewer PRO 3.5.0.1 a Prima chodí OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    Jojo, neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde
    Ty kodekový paka, all in one a spol. nikdy nepřenáší nic dobrýho, jak se lze tu leckde dočíst.
    No, hlavně, že už to chodí
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Nasty
    Jojo, neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde
    Ty kodekový paka, all in one a spol. nikdy nepřenáší nic dobrýho, jak se lze tu leckde dočíst.
    No, hlavně, že už to chodí
    No řekl bych, že to udělala ta stará verze co je na tom CD. Asi se tam nahrál nějakej kodek co to potřebovalo, ale že mi to píše u tý Primy tu chybovou hlášku a když to přepnu jinej program a potom zase na Primu tak to jede.
    Jo a ještě někde jsem se dočetl, že je lepší zavřít ten setup4PC potom se nebude cukat obraz atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    Citace Původně odesláno od michalv
    Asi se tam nahrál nějakej kodek co to potřebovalo, ale že mi to píše u tý Primy tu chybovou hlášku a když to přepnu jinej program a potom zase na Primu tak to jede.
    Jo a ještě někde jsem se dočetl, že je lepší zavřít ten setup4PC potom se nebude cukat obraz atd.
    Jediný, co to potřebuje, je jakýkoli mpeg2 dekodér, některý jsou horší, některý lepší, záleží taky, jakou máš grafárnu - jestli Nvidia, tak asi jednoznačně nejlepší zkušenost s Nvidia dekodérem.
    Setup4PC jednoznačně vyrazit z položky Po spuštění, nemá to žádný význam, jen nějak pro první proskenování kanálů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Nasty
    Citace Původně odesláno od michalv
    Asi se tam nahrál nějakej kodek co to potřebovalo, ale že mi to píše u tý Primy tu chybovou hlášku a když to přepnu jinej program a potom zase na Primu tak to jede.
    Jo a ještě někde jsem se dočetl, že je lepší zavřít ten setup4PC potom se nebude cukat obraz atd.
    Jediný, co to potřebuje, je jakýkoli mpeg2 dekodér, některý jsou horší, některý lepší, záleží taky, jakou máš grafárnu - jestli Nvidia, tak asi jednoznačně nejlepší zkušenost s Nvidia dekodérem.
    Setup4PC jednoznačně vyrazit z položky Po spuštění, nemá to žádný význam, jen nějak pro první proskenování kanálů.
    Já mám Radeona 9600xt. Vypadá to, že už je snad vyřešeno teď už mi to běží skoro celý den, což se mi za půl roku nepodařilo
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2007, 00:28
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-02-2007, 20:13
  3. Airstar 2-problém
    Od michalv v sekci DVB-T
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-11-2006, 00:37
  4. problém s airstar 2
    Od michalv v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-02-2006, 21:44
  5. AirStar problem
    Od killerGBU v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-12-2004, 16:07