Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 56 z 56

Téma: mainconcept

  1. #46
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    EDIT

    Vymázáno. Odůvodnění a původní citace níže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Whitejoker
    Záleží na zdroji. Všechna tahle nastavení se odvíjí pouze od toho, jak to bylo natočené. Pokud prokládaně, nastavuj prokládání, pokud progresivně, nastavuj to tak.

    Progresivní obraz by měl být ostřejší (hlavně na LCD, PDP nebo monitoru) protože má 2x větší horizontální rozlišení. Naopak mu chybí větší plynulost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    Možná je problém v VfW ve W98. V WXP jsem předpokládal DS, a při načítání AVI přes VfW byl z toho v MC absolutní chaos. Nejsem si jist jak to chodí v W98. Mohl by být problém s dekoderem VfW v W98. Ale to nemohu posoudit, protože W98 nemám.
    Chaos byl, ale v PC. Proto předcházející příspěvek mažu. Navíc je video přes AVI import v MC v pořádku. Co se stalo vysvětlit nedokážu, ale opravoval jsem nějaké chyby v registrech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    vlada
    Já to mám všechno z videa, tzn předpokládám, že je všchno prokládaně (i když u našich televizí jeden nikdy neví).
    Výstup je u mne vždy DVD pro přehrávání na stolním playeru (+ telka).
    Dneska jem uložil jedno video s vypnutou volbou "2 fields if ..". Zatím mne rodina nepustila k telce, tak zítra uvidím, jaký je umělecký dojem z delšího filmu, ne jen z kratšího zkušebního souboru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Whitejoker
    Je jedno jestli to je z videa nebo odkud. Prokládaný/neprokládaný se vůbec neodvíjí od záznamovýho media, přenosový techniky nebo formátu. Je to daný pouze a jedině typem kamery jakou to bylo natočený. Filmová kamera = progresivní, TV a amatérská kamera = prokládaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    takže u mne vyzkoušeno i na delším vzorku.
    Video nagrabované z videorekordéru přes TV kartu Winfast 2000XP (tedy předpokládám prokládaně, TFF), kodek PIC-mjpg, kvalita 19, neaktivní volba "2 fiedls if ...", aktivní volba "swap fileds ...", uloženo v rozlišení 720x576, 25 fps (PAL).
    Pro enkódování do mpg2 použit Mainconcept 1.4.2, profil DVD (ale oproti default nastavení použito TFF).
    DVD vytvořeno v Ulead DVD factory 2.
    Na telce (stolní DVD player+ telka) se to nechvěje a ani to není zřetelně rozmazané.
    Takže pro mne tato volba (při použití pic-mjpg kodeku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Whitejoker
    Opakuji - prokládání nemá nic společnýho s tim, z čeho nebo přes co to je nahraný. Závisí to pouze na typu kamery, kterou to video bylo natočený.

    Pokud odškrtneš volbu "2 fields ...", tak podle mě volbe "swap fields" nebude fungovat, protože tam žádný fileds (půlsnímky) nebudou. Taky Microsoft MJEPG dekoder nebo VirtualDub nemůže nic prohodit, protože neni co.

    Další problém je ale v tom, že pokud toto nastavíš a video bude prokládaný, tak MJEPG komprese poškodí interlace artefakty a bude do dost negativně znát na kvalitě videa. Hlavně se tim podstatně ztíží práce deinterlace filtrům.

    Tohle nevidim jako vhodný řešení. \/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    vlada
    ono taky v těch mých pokusech vyšlo, že když není zatrženo "2 fields if ..", tak je pak úplně jedno jestli je "swap fields" ano nebo ne.
    Poškození videa jsem se taky bál, ale já žádnou deinterlace nedělám (jde to rovnou na mpg2--dývko). Ale právě jsem si nebyl jistý, jakou deinterlaci provádí pic-mjpg, když dva snímky uloží jako jeden.
    Bohužel u mě, když chci použít pic-mjpg jako kodek (což dělám jen u věcí, na kterých až tak moc nezáleží), tak aby se mi to v telce nechvělo nahoru a dolů, musím použít nastavení mjpg s nezaškrtlou volbou "2 fields if.."
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Whitejoker
    No PicVideo deinterlace nedělá, ale zkomprimuje to jako celek, takže ty vodorovnný zubatice dostanou tou kompresí celkem na frak. Taky se tím samozřejmě snižuje efektivita komprese.

    Podle mě Ti to musí fungovat i "2 fields", když zaškrtneš nebo odškrtneš "swap fields". S jednim to bude dobře, s druhym špatně. Vyzkoušej to....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    No to už jsem dělal - viz nějaký můj delší příspěvek v minulém týdnu.
    Jakmile mám zatrženo "2 field if more ...", tak se to na telce chvěje (nahoru a dolů - takže asi nejde o přehozené půlsnímky) a je je jedno jestli mám "swap fields" nebo ne.
    Když nemám aktivované "2 fields if ..", tak se to na telce nechvěje a je taky jedno, jestli je to "swap" aktivní nebo ne.
    Ale tohle platí jen v kombinaci pic-mjpg/Mainconcept. Pravděpodobně to dělá i Procoder 2 (ale ten teď nemám nainstalovaný, takže vycházím jen ze svých dřívějších testů).
    Naopak HC019 a Tsunami to udělají bez problémů, ať je zatržené cokoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Whitejoker
    To se mi nechce věřit. Zkus to ještě jednou prověřit, "swap fields" u mě funguje přesně tak, jak má. Takže jednou to je prohozený a jednou neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. MainConcept MPEG Pro HD 4
    Od dalizije v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-11-2009, 11:14
  2. MainConcept MPEG Pro HD 2.0
    Od ruda v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-04-2007, 13:02
  3. Mainconcept
    Od Bergo v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-09-2006, 13:41
  4. MainConcept EVE 2.1
    Od Deon v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-03-2006, 14:54
  5. Mainconcept a virtual dub
    Od spider_x v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 13:36