Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: SkyStar2 USB a SG2100

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Dobrý den
    mám tento dotaz.Používá nebo zkoušel někdo tuto kombinaci SkyStar2 USB a motor SG2100.U tohoto vnějšího zařízení pro příjem satelitů na PC je uvedeno v tech.parametrech diseqc 1.0/1.1 a u motoru diseqc 1.2 a Usals.Na www.skystar.com jsou ovladače diseqc 1.2 uváděny jak pro PCI tak pro USB.Karty SkyStar do PCI mají diseqc 1.2 kdežto USB ne.
    Bude to takto fungovat?Děkuji za případné odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Opravdu nemá někdo radu zda tato kombinace bude funkční.Díval jsem se i na jiné motory /Technisat,HH 120,90/všechny mají Diseqc 1.2 nebo 1.3 a Usals.Používá tedy někdo jiný motor se sat.zařízením SkyStar2 USB a jaký.Rád bych něco koupil ale nenašel jsem nikde zda je protokol Diseqc 1.2 kompatibilní s nižším protokolem přitom v ProgDVB je v Options jenom jedna položka jako Diseqc.Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele mikimauz
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    90

    zkus se zeptat na parabola.cz/diskuze.php (link)... tam ti snad poradi.

    Btw.: neuvazujes spis o SS2 PCI?? nova stoji 1.700kc, a z druhe ruky 900-1.000kc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od mikimauz
    zkus se zeptat na parabola.cz/diskuze.php (link)... tam ti snad poradi.

    Btw.: neuvazujes spis o SS2 PCI?? nova stoji 1.700kc, a z druhe ruky 900-1.000kc..


    Díky za snahu já už SS2 USB mám což jsem neuvedl takže jsem chtěl pokračovat v příjmu dalších stanic.SS2 PCI jsem měl hned od začátku bohužel jsem ji musel vyměnit,protože se zjistilo,že u mé desky/Assus/ není funkční ani jeden PCI slot /výrobní vada/ s tím se asi ještě nikdo nesetkal.
    Jinak motor jsem objednal protože chci stejně kupovat satelit.přístroj a uvidíme zda to v popisované kombinaci rozchodím.Na ty diskuzní stránky se podívám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Citace Původně odesláno od Otakar
    Citace Původně odesláno od mikimauz
    zkus se zeptat na parabola.cz/diskuze.php (link)... tam ti snad poradi.

    Btw.: neuvazujes spis o SS2 PCI?? nova stoji 1.700kc, a z druhe ruky 900-1.000kc..


    Díky za snahu já už SS2 USB mám což jsem neuvedl takže jsem chtěl pokračovat v příjmu dalších stanic.SS2 PCI jsem měl hned od začátku bohužel jsem ji musel vyměnit,protože se zjistilo,že u mé desky/Assus/ není funkční ani jeden PCI slot /výrobní vada/ s tím se asi ještě nikdo nesetkal.
    Jinak motor jsem objednal protože chci stejně kupovat satelit.přístroj a uvidíme zda to v popisované kombinaci rozchodím.Na ty diskuzní stránky se podívám.
    Pozri radsej na www.skystar2.info - je to tam aj preberane - skus si to vyhladat. Vraj to bez problemov ide.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od blueant
    Citace Původně odesláno od Otakar
    Citace Původně odesláno od mikimauz
    zkus se zeptat na parabola.cz/diskuze.php (link)... tam ti snad poradi.

    Btw.: neuvazujes spis o SS2 PCI?? nova stoji 1.700kc, a z druhe ruky 900-1.000kc..


    Díky za snahu já už SS2 USB mám což jsem neuvedl takže jsem chtěl pokračovat v příjmu dalších stanic.SS2 PCI jsem měl hned od začátku bohužel jsem ji musel vyměnit,protože se zjistilo,že u mé desky/Assus/ není funkční ani jeden PCI slot /výrobní vada/ s tím se asi ještě nikdo nesetkal.
    Jinak motor jsem objednal protože chci stejně kupovat satelit.přístroj a uvidíme zda to v popisované kombinaci rozchodím.Na ty diskuzní stránky se podívám.
    Pozri radsej na www.skystar2.info - je to tam aj preberane - skus si to vyhladat. Vraj to bez problemov ide.


    Díky, tam už jsem přečetl taky kde co a ještě na www.dvbskystar.com,ale hodně se to týká karet PCI a ty mají DiseqC 1.2 a i přesto tam je uváděno dost potíží /typu nainstaloval jiné ovladače a návrat k původním/ a někde Mobiho patche pomohli někde ne.Mě šlo hlavně o to zda je DiseqC 1.2 kompatibilní s 1.1/1.0 to jsem bohužel nikde nenašel.Taktéž jsem narazil na rozdíl u motoru s označením.Na domovských stránkách je typa SG2100A,u našich prodejců je všude bez písmene A,také jsem nenašel rozdíl.
    Uvidíme co to bude dělat až to namontuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Citace Původně odesláno od Otakar
    Citace Původně odesláno od blueant
    Citace Původně odesláno od Otakar
    Citace Původně odesláno od mikimauz
    zkus se zeptat na parabola.cz/diskuze.php (link)... tam ti snad poradi.

    Btw.: neuvazujes spis o SS2 PCI?? nova stoji 1.700kc, a z druhe ruky 900-1.000kc..


    Díky za snahu já už SS2 USB mám což jsem neuvedl takže jsem chtěl pokračovat v příjmu dalších stanic.SS2 PCI jsem měl hned od začátku bohužel jsem ji musel vyměnit,protože se zjistilo,že u mé desky/Assus/ není funkční ani jeden PCI slot /výrobní vada/ s tím se asi ještě nikdo nesetkal.
    Jinak motor jsem objednal protože chci stejně kupovat satelit.přístroj a uvidíme zda to v popisované kombinaci rozchodím.Na ty diskuzní stránky se podívám.
    Pozri radsej na www.skystar2.info - je to tam aj preberane - skus si to vyhladat. Vraj to bez problemov ide.


    Díky, tam už jsem přečetl taky kde co a ještě na www.dvbskystar.com,ale hodně se to týká karet PCI a ty mají DiseqC 1.2 a i přesto tam je uváděno dost potíží /typu nainstaloval jiné ovladače a návrat k původním/ a někde Mobiho patche pomohli někde ne.Mě šlo hlavně o to zda je DiseqC 1.2 kompatibilní s 1.1/1.0 to jsem bohužel nikde nenašel.Taktéž jsem narazil na rozdíl u motoru s označením.Na domovských stránkách je typa SG2100A,u našich prodejců je všude bez písmene A,také jsem nenašel rozdíl.
    Uvidíme co to bude dělat až to namontuju.
    Ale protokol 1.2 a 1.0 je nieco uplne ine.

    1.0 je pre prepinace
    1.2 je pre motory

    Ani SS2PCI ani SS2USB nemali podporu diseq 1.2 - cize motora.
    Tu spravil az MiBi ked patchol ovladace.

    Ale posledne ovladace 4.4.0 uz to maju aj original (pre PCI isto) - kazdopadne na skystar2.info je od niektorych napisane ze to ide aj na SS2USB s niektorymi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od blueant
    Citace Původně odesláno od Otakar
    Citace Původně odesláno od blueant
    Citace Původně odesláno od Otakar
    Citace Původně odesláno od mikimauz
    zkus se zeptat na parabola.cz/diskuze.php (link)... tam ti snad poradi.

    Btw.: neuvazujes spis o SS2 PCI?? nova stoji 1.700kc, a z druhe ruky 900-1.000kc..


    Díky za snahu já už SS2 USB mám což jsem neuvedl takže jsem chtěl pokračovat v příjmu dalších stanic.SS2 PCI jsem měl hned od začátku bohužel jsem ji musel vyměnit,protože se zjistilo,že u mé desky/Assus/ není funkční ani jeden PCI slot /výrobní vada/ s tím se asi ještě nikdo nesetkal.
    Jinak motor jsem objednal protože chci stejně kupovat satelit.přístroj a uvidíme zda to v popisované kombinaci rozchodím.Na ty diskuzní stránky se podívám.
    Pozri radsej na www.skystar2.info - je to tam aj preberane - skus si to vyhladat. Vraj to bez problemov ide.


    Díky, tam už jsem přečetl taky kde co a ještě na www.dvbskystar.com,ale hodně se to týká karet PCI a ty mají DiseqC 1.2 a i přesto tam je uváděno dost potíží /typu nainstaloval jiné ovladače a návrat k původním/ a někde Mobiho patche pomohli někde ne.Mě šlo hlavně o to zda je DiseqC 1.2 kompatibilní s 1.1/1.0 to jsem bohužel nikde nenašel.Taktéž jsem narazil na rozdíl u motoru s označením.Na domovských stránkách je typa SG2100A,u našich prodejců je všude bez písmene A,také jsem nenašel rozdíl.
    Uvidíme co to bude dělat až to namontuju.
    Ale protokol 1.2 a 1.0 je nieco uplne ine.

    1.0 je pre prepinace
    1.2 je pre motory

    Ani SS2PCI ani SS2USB nemali podporu diseq 1.2 - cize motora.
    Tu spravil az MiBi ked patchol ovladace.

    Ale posledne ovladace 4.4.0 uz to maju aj original (pre PCI isto) - kazdopadne na skystar2.info je od niektorych napisane ze to ide aj na SS2USB s niektorymi.


    Já netvrdím,že tomu až tak moc rozumím.Bral jsem všechno z technických údajů jednotlivých zařízení a to jsem porovnával a tady jsou
    třeba údaje k motoru
    http://www.omko.cz/?lg=cz&idm=stech&...f4e8031561124b
    kde je kontrola DiseqC 1.2 pro přijímače
    tady údaje k SS2 USB
    http://www.omko.cz/?uid=a7f4e8031561...&id=PCDVB2USB1
    kde je již uváděna kontrola DiseqC 1.0/1.1
    a tady mají třeba SS1 a tam je zase DiseqC 1.2 a Usals
    http://www.omko.cz/?uid=a7f4e8031561...f&id=PCDVBS1CI
    Jak píšeš,že jeden údaj je pro přepínače a druhý pro motory pak si myslím že jsou ty popisy zavádějící.
    O těch ovladačích 4.4.0 vím je snad pouze Beta verze,já ale nepoužívám Win s SP2 a tu to požadovalo při instalaci/ale bylo původně odskoušeno/
    používám 4.3.0 a nevidím rozdíl ať už DVBWiewer,DVBDream a ProgDVB.
    Jinak díky za upřesnění stále se člověk učí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Zdravím příznivce sat.techniky
    Vlastním již motor SG2100 a mohl jsem to konečně odskoušet sám s SS2USB.Ještě před koupí jsem napsal na různá místa na internetu dotazy ohledně této sestavy,bohužel bez odezvy.
    Jsem však zklamán,nepodařilo se mě dostat do PC obraz.Pokud připojím
    pouze přes konvertor,vše v pořádku,pokud zapojím ještě přes motor nenascanuje ani jeden kanál i když úroveň a kvalita signálu stejná jako přímo z konvertoru.Zkoušeno v ProgDVB,DVB Dream,ovladače 4.3.0,
    DiseqC1.9,patchnutý SkyNet pro USB,přitom motor točí a reaguje na příkazy,zkoušeny i jiné kodeky kvůli obrazu a jiné kombinace DiseqC a ovladače, včetně resetu na motoru,bohužel bez výsledku.
    Na setelitním přijímači Humax přes motor vše v pořádku.
    Byl učiněn dotaz i na Mibiho /bez odezvy/,myslím si tedy,že tato kombinace nebyla odskoušena v praxi a jsou napsány pouze ovladače.
    Pokud by měl někdo ještě nějakou radu a nebo zkušenost díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Citace Původně odesláno od Otakar
    Zdravím příznivce sat.techniky
    Vlastním již motor SG2100 a mohl jsem to konečně odskoušet sám s SS2USB.Ještě před koupí jsem napsal na různá místa na internetu dotazy ohledně této sestavy,bohužel bez odezvy.
    Jsem však zklamán,nepodařilo se mě dostat do PC obraz.Pokud připojím
    pouze přes konvertor,vše v pořádku,pokud zapojím ještě přes motor nenascanuje ani jeden kanál i když úroveň a kvalita signálu stejná jako přímo z konvertoru.Zkoušeno v ProgDVB,DVB Dream,ovladače 4.3.0,
    DiseqC1.9,patchnutý SkyNet pro USB,přitom motor točí a reaguje na příkazy,zkoušeny i jiné kodeky kvůli obrazu a jiné kombinace DiseqC a ovladače, včetně resetu na motoru,bohužel bez výsledku.
    Na setelitním přijímači Humax přes motor vše v pořádku.
    Byl učiněn dotaz i na Mibiho /bez odezvy/,myslím si tedy,že tato kombinace nebyla odskoušena v praxi a jsou napsány pouze ovladače.
    Pokud by měl někdo ještě nějakou radu a nebo zkušenost díky.
    POkial nemenis ovladace a bez zapojeneho motora to ide a so zapojenym nie - tak nieje chyba v ovladacoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od blueant
    Citace Původně odesláno od Otakar
    Zdravím příznivce sat.techniky
    Vlastním již motor SG2100 a mohl jsem to konečně odskoušet sám s SS2USB.Ještě před koupí jsem napsal na různá místa na internetu dotazy ohledně této sestavy,bohužel bez odezvy.
    Jsem však zklamán,nepodařilo se mě dostat do PC obraz.Pokud připojím
    pouze přes konvertor,vše v pořádku,pokud zapojím ještě přes motor nenascanuje ani jeden kanál i když úroveň a kvalita signálu stejná jako přímo z konvertoru.Zkoušeno v ProgDVB,DVB Dream,ovladače 4.3.0,
    DiseqC1.9,patchnutý SkyNet pro USB,přitom motor točí a reaguje na příkazy,zkoušeny i jiné kodeky kvůli obrazu a jiné kombinace DiseqC a ovladače, včetně resetu na motoru,bohužel bez výsledku.
    Na setelitním přijímači Humax přes motor vše v pořádku.
    Byl učiněn dotaz i na Mibiho /bez odezvy/,myslím si tedy,že tato kombinace nebyla odskoušena v praxi a jsou napsány pouze ovladače.
    Pokud by měl někdo ještě nějakou radu a nebo zkušenost díky.
    POkial nemenis ovladace a bez zapojeneho motora to ide a so zapojenym nie - tak nieje chyba v ovladacoch.


    Takhle jak to uvádíš tak máš samozřejmě pravdu,jenomže já už jsem odskoušel tolik věcí a nevím čeho bych se chytil,kdyby tam byl alespoň
    náznak obrazu,tak bych uvažoval špatné nastavení,kabely a pod.ale tak jak uvádím přímo z konvertoru obraz jak víno přes motor síla a kvalita signálu stejná a scan prázdno.Oželil bych kdybych musel natáčet přes send ručně jen kdyby tam naskočil obraz.Na stolním přijímači taky bez závad.Má někdo další nějakou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Citace Původně odesláno od Otakar
    Citace Původně odesláno od blueant
    Citace Původně odesláno od Otakar
    Zdravím příznivce sat.techniky
    Vlastním již motor SG2100 a mohl jsem to konečně odskoušet sám s SS2USB.Ještě před koupí jsem napsal na různá místa na internetu dotazy ohledně této sestavy,bohužel bez odezvy.
    Jsem však zklamán,nepodařilo se mě dostat do PC obraz.Pokud připojím
    pouze přes konvertor,vše v pořádku,pokud zapojím ještě přes motor nenascanuje ani jeden kanál i když úroveň a kvalita signálu stejná jako přímo z konvertoru.Zkoušeno v ProgDVB,DVB Dream,ovladače 4.3.0,
    DiseqC1.9,patchnutý SkyNet pro USB,přitom motor točí a reaguje na příkazy,zkoušeny i jiné kodeky kvůli obrazu a jiné kombinace DiseqC a ovladače, včetně resetu na motoru,bohužel bez výsledku.
    Na setelitním přijímači Humax přes motor vše v pořádku.
    Byl učiněn dotaz i na Mibiho /bez odezvy/,myslím si tedy,že tato kombinace nebyla odskoušena v praxi a jsou napsány pouze ovladače.
    Pokud by měl někdo ještě nějakou radu a nebo zkušenost díky.
    POkial nemenis ovladace a bez zapojeneho motora to ide a so zapojenym nie - tak nieje chyba v ovladacoch.


    Takhle jak to uvádíš tak máš samozřejmě pravdu,jenomže já už jsem odskoušel tolik věcí a nevím čeho bych se chytil,kdyby tam byl alespoň
    náznak obrazu,tak bych uvažoval špatné nastavení,kabely a pod.ale tak jak uvádím přímo z konvertoru obraz jak víno přes motor síla a kvalita signálu stejná a scan prázdno.Oželil bych kdybych musel natáčet přes send ručně jen kdyby tam naskočil obraz.Na stolním přijímači taky bez závad.Má někdo další nějakou radu.
    No s tym signalom je to divne.
    ale

    1. Si si isty ze sa ti motor nepotoci na inu druzicu ? oproti stolnemu receiveru ?

    2. Skus pozret frekvencie vsetkych pasiem
    dolne + H polarizacia
    dolne + V
    horne + H
    horne + V

    3. Ak mas moznost skus iny konvertor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    S tím signálem je mě to také divný,že se normálně zobrazuje jako když to připojím napřímo.
    Motor mám stále na nule nastaven,protože jsem přestal uvažovat již o natáčení /jak jsem uvedl výše, to chodilo/nechal jsem napevno nastaveno třeba na Astru motor na stole u PC abych na něj viděl a mohl laborovat.
    Ta kontrola jednotlivých kanálů bude asi zbytečná,protože při prvním připojení motoru jsem použil scan kanálů proveden z původního připojení
    přímo na konvertor a už tam po zapojení přes motor se neobjevil obraz z nascanovaných.Pak už jak jsem přeinstalovával,tak jsem se samozřejmě dostal k novému scanování a tam jsem přišel na to že to přes motor nejde.
    Ta poslední rada o konvertoru mě už také napadla,protože jsem na to někde narazil v diskusi z roku 2004 ale k tomu jsem se ještě nedostal,protože konvertor je poměrně nový s šumovým 0,3 a tak jsem to zatím hledal všude jinde a pokud by to bylo ono/odskouším/,koho by napadlo,že to se stolním přístrojem půjde a tady ne.
    Zatím díky a dám vědět jak jsem dopadl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Citace Původně odesláno od Otakar
    S tím signálem je mě to také divný,že se normálně zobrazuje jako když to připojím napřímo.
    Motor mám stále na nule nastaven,protože jsem přestal uvažovat již o natáčení /jak jsem uvedl výše, to chodilo/nechal jsem napevno nastaveno třeba na Astru motor na stole u PC abych na něj viděl a mohl laborovat.
    Ta kontrola jednotlivých kanálů bude asi zbytečná,protože při prvním připojení motoru jsem použil scan kanálů proveden z původního připojení
    přímo na konvertor a už tam po zapojení přes motor se neobjevil obraz z nascanovaných.Pak už jak jsem přeinstalovával,tak jsem se samozřejmě dostal k novému scanování a tam jsem přišel na to že to přes motor nejde.
    Ta poslední rada o konvertoru mě už také napadla,protože jsem na to někde narazil v diskusi z roku 2004 ale k tomu jsem se ještě nedostal,protože konvertor je poměrně nový s šumovým 0,3 a tak jsem to zatím hledal všude jinde a pokud by to bylo ono/odskouším/,koho by napadlo,že to se stolním přístrojem půjde a tady ne.
    Zatím díky a dám vědět jak jsem dopadl.
    Nejde ani tak o sumove cislo ako o odber prudu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    21

    Zdravím
    to šumové číslo jsem uvedl jenom obrazně,že by měli být třeba u tohoto
    konvertoru vychytané špatné vlastnosti třeba starších konvertorů.Já jsem bral proudovou zátěž,že je hlavně potřeba pro roztočení motoru.
    Ale abych se dostal k tomu hlavnímu.Zkusil jsem tedy jiný konvertor /starší a s horšími parametry/ s připojením přes motor ještě bez instalace DiseqC, objevil se obraz a vše v pořádku tak jako přímo z konvertoru s již předem nascenovaným.Možná,že těmito pokusy ušetřím mnohým počáteční zklamání,protože je vidět,že ne každý konvertor spolupracuje s tímto motorem navíc stolní přístroj stačí,SS2USB už to nezvládne.Pak jsem doinstaloval DiseqC a Satelites nastavil parametry a motor na stole točí jako divý.Použit ProgDVB a již uváděnou konfiguraci ovladačů.Ještě tak vědět podle čeho vybírat vhodný konvertor,protože tenhle půjde pryč.
    Měl bych ještě jeden dotaz.V ProgDVB je v Setings nastavení DiseqC,je tam MiniDiseqC,DiseqC 1.0 or 2.0 a Custom co má být v tomto případě správně nastaveno a nebo jaký mají jednotlivé položky význam.
    Jinak opravdu díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SkyStar HD2 + motor SG2100
    Od snajpr v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-05-2008, 08:42
  2. SKYSTAR2 a MCE
    Od DANDY_M v sekci DVB-S
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-12-2005, 18:54
  3. Problém se SkyStar2
    Od voktys v sekci DVB-S
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 02-08-2005, 20:50
  4. kvaDiseqc + Digipower SG2100
    Od John Major v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-08-2004, 08:29