Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Kvalita sat. programov

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Tilk
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    308

    Zaujimalo by ma ci by sa dalo cez dig. sat. vysielat v dvd kvalite. mpeg2 to je tak co? Zavisi to jen na tv stanici? ak ano tak chysta sa take nieco?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    20

    v DVD kvalitě normálně vysílá. Třeba takové Premiere Direct rozhodně DVD kavlitu mají. Ale takové UPC Direct HBO to je bída i oproti DivX. Záleží to hlavně na tom kolik stanic je na daný datový proud transporderu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    mpeg-2 je kodek, ktory sa pouziva rovnako pri DVB ako aj pri DVD. Tiez sa pouziva pri S-VCD.
    Kvalita obrazu rovnako ako pri ktoromkolvek inom kodeku zalezi od datoveho toku (resp. od komprimacie). Spravidla plati - cim nizsi datovy tok (vysia komprimacia), tym menej miesta na disku film zaberie ale tym je aj nizsia kvalita.
    Pre porovnanie - pri programoch z paketu Czechlink dosahuje datovy tok 6Mbit/s, kdezto pri U*C Direct je datovy tok niekde medzi 2 - 3 Mbit/s.
    To iste plati aj pre zahranicne pakety - niektore su kvalitne (porovnatelne s DVD kvalitou) a niektore su "menej kvalitne"... a niektore su uplne shitove.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    feedjo:
    MPEG(Moving Picture Experts Group) je formát pro zápis a kompresi videa, nikoliv kodek.
    Czechlink má datový tok ještě o něco vyšší než uvádíš.
    Kvalita obrazu bude závidet nejvíce na kvalitě zdrojového videa a jeho následném zpracování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    535

    kvalita je velmi rozdílná, UPC nemám, takže nemohu referovat, ale co si pamatuji, tak u placených kanálů jsem nejlepší kvalitu viděl u loni zhasnoucí německé Premiere, nyní pro ilustraci , o víkendu nahraný StarTrek Nemesis ze SkyItalia, rozlišení 720/576, datový tok cca 3MB, film o délce 1h51min už převedený zkusmo na DVD i s titulky 2.52 GB.
    Česká televize je v tomhle trochu vyjímka, datový tok okolo 7.3MB pro video a 384kb pro zvuk, což jsem jinde pomalu neviděl a taky už to má i nevýhodu, protože na DVD vleze tak 1h20min, takže se musí delší věci přepočítat.
    jinak do DVD kvality má většina kanálů daleko
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Mates
    Guest

    Tak tu (ne)kvalitu HBO možu potvrdit,byla to fakt hrůza,taky to byl hlavní důvod,proč sem je před asi 3/4 rokem zrušil.Ještě celkem hodně vysoký datový tok bývá v paketu Viasat,programy Cinema a TV 1000,stabilně 5-7 Mb/s,což si myslím že je hodně slušné.A navíc na rozdíl od SkyItalia a Digital+ jsou tam všechny filmy v originálním znění (tudíž většinou v angličtině) a ne v nějaké "šílené" španělštině nebo italštině
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Thor Canal+Swe dnes už bohužel bez AC3 zvuku,ale pořád má zvuk 256 a ne 192 jako ostatní.
    Na Astře staré dobré ORF má AC3 zvuk i když většinou pouze 2.1,taky 256
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    535

    já jen poznánku pro Matesa, jak u SkyItalia tak i u španělského Digital+ jde u většiny filmových kanálů zapnout orig. zvuk, což je většinou angličtina
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Mates
    Guest

    2 Libor - jak se to dělá ? taky mě to napadlo že by to mohlo jít ale nedošel jsem na to jak ? Mám ProgDvb,prolezl jsem snad celé menu a nic ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    V ProgDVB zkus treba nastaveni kanalu (property channels) a tam si muzes vybrat audiostream , ketry chces (z tech ktery ten kanal prenasi)

    Jinak co se tyka kvality tak nedam dospustit na kanaly (dnes nechytatelne) PREMIERE Direct ( 100% kvalita obrazu 16:9 a zvuk AC3 original i dabing , proste parada - asi vysilaji opravdu DVD ) a na druhe strane jsem nevidel nic horsiho nez UPC Direkt (mozna snad jeste nektere Asijske televize - Gruzie, Kazachstan, Irak atd.) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Mates
    Guest

    Trochu mimo téma - jde vám Sky Italia ? mě jde snad jedna prima fila a jinak vůbec nic ? ani cinemy,ani sporty,snad ještě nejaká MTV a discovery apd ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Bohuzial je to tak. Skyitalia nam pomaly prechadza na neznamu hash tabulku 9X a pomaly ostava tma .

    Nieje mi smutno ani tak za skyitalia a pod. Ale za zlomenym systemom.
    Na druhej strane ak niekto vycita hash tabulku z ROMu tak by mohla byt rovnaka na vsetkych kartach a v tom pripade by bola zlomena SE*Ca 2 uplne.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-03-2013, 09:17
  2. Kvalita ČT HD
    Od pepawo v sekci DVB-S
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-09-2009, 12:27
  3. Padanie programov na strih
    Od ringlspil v sekci Editace videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 20:36
  4. LCD + PC a kvalita
    Od sklen v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-10-2006, 12:58
  5. AverTV a zoradenie programov
    Od mekelle v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-11-2004, 19:30