Tam bude nějakej zádrhel - kdyby to bylo tak jednoduchý, tak už se takovej kabel dávno válel v každým krámu na pultě...
Tam bude nějakej zádrhel - kdyby to bylo tak jednoduchý, tak už se takovej kabel dávno válel v každým krámu na pultě...
Myslím že zapojení Scartu je dost benevolentní a někteří výrobci dodržují normy jiní ne. Někdo vyvede RGB někdo ne a tak je to i s YPbPr. Sám jsem viděl satelitní receiver který měl místo RGB na scartu vyvyedno YPbPr. Ale jinak rád sleduji vaše diskuze a nejednou jsem se z nich poučil. Howg![]()
Tak kabel jsem vyrobil, ale horší je že mi to funguje jen na starším DVD přehrávači zn. Mascom, na novějším DVD přehrávači Panasonic, videu Panasonic a sateůitu Strong bohužel ne, takže budu muset dělat redukci SCART / S-Video![]()
taktiez som si spravil kabel zo scartu na YPbPr pretoze nejaky saso to tak vymyslel na digitalnom satelite cez scart .ale neviem si dost dobre predstavit opacne zapojenie z YPbpR NA SCART odkial vziat ostatne zlozky RGBsignalu.inac kvalita sa cosi zlepsila.aj ked neviem ci mi to stalo za tu namahu aleco som prerobil kabel z playstation 2 na YPbPr tak to je ina kava.
Ahoj,
muzu se zeptat nac je prepinac u kabelu - 3xCINCH konektor <-> SCART konektor, s přepínačem
na
http://www.bandridge.cz/cz/index.php...urrent_item=50
Diky
U SCARTu přepíná vstup/výstup signálu.
Zapojení takového kabelu není problém, stejně tak se dá sehnat redukce, třeba zrovna od Bandridge, stejně tak i od Mascomu i jiných. Zapojení je:
Y = G pin 11 a 9(zem) scart zásuvky
Pr = R pin 15 a 13(zem)
Pb = B pin 7 a 5(zem)
Synchronizace běží po jasové složce (u RGB přes scart je synchro v zelené).
Zbastlit takový kabel za použití 3 koaxů stejné délky (a myslím na mm stejné délky, jinak hrozí časový nesoulad mezi složkami a tím slévání barev na přechodech, případně duchy) a kvality, 3 cinchových konektorů a scartu tedy není nic složitého. Ale pochybuji že TV bude umět pracovat s komponentním signálem, pokud vím tak tohle uměj jen Loewe a Metz.
Jinak zcela logické je připojit DVD k projektoru komponentem a k televizi přes RGB a vůbec to nepřipojovat přes receiver.
Specifikace (a zapojení) Scart.
A tady je ta redukce:
![]()
Naposledy upraveno uživatelem stani: 13-11-2007 v 08:43
SCART cannot officially carry non-RGB (e.g., [COLOR=#0000ff]YPbPr[/COLOR]) [COLOR=#0000ff]component video[/COLOR] signals, which are gaining ground as an improvement over S-Video in markets where SCART is not used. However, some manufacturers of set-top-boxes and DVD players are known to provide optional (menu-selectable), non-standard YPbPr output through the pins that are officially reserved for RGB color components.