Téma: Jakou kartu k Vegasu 5?
jakou by jste doporučily střihovou kartu k vegasu 5? co rikate na Lets Edit RT + ? ma vyznam to k vegasu kupovat ?
dik
dik
Nema, Vegas nepodporuje ziadne karty, ak myslis na akceleraciu efektov a rendering, iba OHCI adaptery (FireWire)
Dik,,
A co by ste mi teda doporucily za hardware(grafiku) ,aby na tom bezel vegas co nejlepe??
A co by ste mi teda doporucily za hardware(grafiku) ,aby na tom bezel vegas co nejlepe??
Vegasu je to jedno, ale grafiku si kup co najlepsiu, na tom vzdy len ziskas...
Let's Edit RT+ vam s Vegasem bude chodit stejne jako Canopus AceDVIO - realtime efekty pobezi jen v Let's Editu. Ve vegasu ziskate analogovy vstup a vystup (pri editaci).
Vegas pracuje se všemi převodníky na bázi DV, samozřejmě se nejedná o hardwarově akcelerované střižny, třeba takový Let's EDIT RT+ také podle mne dělá vše softwarově, jen je setsakramentsky rychlej... pokud se pletu, tak mne opravte...
[quote=Mike]Vegas pracuje se všemi převodníky na bázi DV, samozřejmě se nejedná o hardwarově akcelerované střižny, třeba takový Let's EDIT RT+ také podle mne dělá vše softwarově, jen je setsakramentsky rychlej... pokud se pletu, tak mne opravte...[/quote]
Nepleties, pretoze tak ako su vyladene efekty v HW kartach (a ked tam das nejaky iny, tak si nahraty, uz to nejde v RT), tak tak je to aj s napriklad EDIUSom, kde to ide takmer na kazdom PC v RT. Ale pozor, plati to len v nahladovom okne !!! Esteze mam dost silne PC a idu mi v RT takmer vsetky efekty vo Vegase 9-)
Nepleties, pretoze tak ako su vyladene efekty v HW kartach (a ked tam das nejaky iny, tak si nahraty, uz to nejde v RT), tak tak je to aj s napriklad EDIUSom, kde to ide takmer na kazdom PC v RT. Ale pozor, plati to len v nahladovom okne !!! Esteze mam dost silne PC a idu mi v RT takmer vsetky efekty vo Vegase 9-)
Let's Edit i Edius VSECHNY realtime zalezitosti na DV i MPEG2 materialu prehrava i na Firewire vystupu - ne jen na VGA nahledu.
[quote=Michal Jenča]Let's Edit i Edius VSECHNY realtime zalezitosti na DV i MPEG2 materialu prehrava i na Firewire vystupu - ne jen na VGA nahledu.[/quote]
Ale nie vo FULL rozliseniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! To aj Vegas 9-) 9-) 9-)
Ale nie vo FULL rozliseniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! To aj Vegas 9-) 9-) 9-)
[quote=StayMan by €RikŁ€][quote=Michal Jenča]Let's Edit i Edius VSECHNY realtime zalezitosti na DV i MPEG2 materialu prehrava i na Firewire vystupu - ne jen na VGA nahledu.[/quote]
Ale nie vo FULL rozliseniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! To aj Vegas 9-) 9-) 9-)[/quote]
Ale jo, umi to, je daleko rychlejsi nez Vegas, ten to v plnym rozliseni nezvladne, je to dane zpusobem zpracovani - RGB ve Vegasu vs. YUV v Let's Edit
Ale nie vo FULL rozliseniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! To aj Vegas 9-) 9-) 9-)[/quote]
Ale jo, umi to, je daleko rychlejsi nez Vegas, ten to v plnym rozliseni nezvladne, je to dane zpusobem zpracovani - RGB ve Vegasu vs. YUV v Let's Edit
Tak to si idem pozriet
Jojo, tak to je uz od verze 1.0 :-) Schvalne si zkuste dat na casovou osu MPEG2 a za to DV - udelejte mezi tim prolinacku nebo jakykoliv efekt (treba PnP) - a vsechno bude pri prehravani ve full res venku na vystupu... Zajimava je tam ta kombinace MPEG a DV na casove ose s realtime vystupem.
Ok, pozrel som sa na to, ale nikde som nenasiel nastavenie kvality vystupu a ani to YUV (iba ak u renderingu suboru AVI na disk), samozrejme to pozeram cez FireWire -> ADVC100 -> TV a nie cez TVout gr.karty. Nikde ziadne nastavenie vystupnej kvality, ale co com si vsimol, Vegas ked nastavite na full (styri moznosti kvality, ale draft nepouzivat), tak je to poznat v kvalite zobrazenia (titulky, efekty atd) a sakramensky, v porovnani s tym Ediusom \/ Poradi niekto, kde sa nastavuje preview na FULL ???
Demo si mozete vyskusat stiahnutim z oficialnych stanok po registracii, alebo tu.
http://www.canopus-aust.com/US/products/EDIUS/pt_EDIUS.asp
http://www.tekvideo.net/edius/tutorials.htm
Demo si mozete vyskusat stiahnutim z oficialnych stanok po registracii, alebo tu.
http://www.canopus-aust.com/US/products/EDIUS/pt_EDIUS.asp
http://www.tekvideo.net/edius/tutorials.htm
v Ediusu se kvalita nahledu nenastavuje. pres Fire wire jde signal v plne kvalite a prave toho se pouziva na nahled na TV.
to je samozrejme vykoupeno tim, ze kdyz pouzijes nejaky neRT efekt pripadne jich pouzijes moc a PC to nezvlada, jednoduse se prehravani zastavi.toto zasteveni jde sice v nastaveni zakazat, jenze pak je toto misto prehravano trhane.
to je samozrejme vykoupeno tim, ze kdyz pouzijes nejaky neRT efekt pripadne jich pouzijes moc a PC to nezvlada, jednoduse se prehravani zastavi.toto zasteveni jde sice v nastaveni zakazat, jenze pak je toto misto prehravano trhane.