Jaky efektivni postup???
Zdravim Vas
Potreboval bych prosim poradit s nasledujicim:
Zachytavam pomoci PCTV Pro prilozenym programem PCTV Vision. Nyni bych potreboval efektivne zachyt prevest na DVD pro stolni DVD Player. Jak lze toto provest. Ja to delal zatim pokusne nasledovne: Zachyceno PCTVVisionem, potom ve VDModu vyrezat reklamy atd, dat resize na 1/2, nejaky filtr, ulozit do DivXu, a potom pomoci NeroVision Express finalizovat na DVD. Prekvapilo me, ze po VDubu je velikost kolem 600kb a pak v Neru Vision je velikost kolem 4GB a kvalita neni nic moc.
Budu rad za Vase zkusenosti a rady.
Dik Pavel
Potreboval bych prosim poradit s nasledujicim:
Zachytavam pomoci PCTV Pro prilozenym programem PCTV Vision. Nyni bych potreboval efektivne zachyt prevest na DVD pro stolni DVD Player. Jak lze toto provest. Ja to delal zatim pokusne nasledovne: Zachyceno PCTVVisionem, potom ve VDModu vyrezat reklamy atd, dat resize na 1/2, nejaky filtr, ulozit do DivXu, a potom pomoci NeroVision Express finalizovat na DVD. Prekvapilo me, ze po VDubu je velikost kolem 600kb a pak v Neru Vision je velikost kolem 4GB a kvalita neni nic moc.
Budu rad za Vase zkusenosti a rady.
Dik Pavel
miller: to je pěkná pi*ovina - grab -> divx -> MPEG2
Vykašli se na filtry ve virtdubu, akorat ostříhej konce a reklamy, ulož audio i video direct stream copy a potom to encoduj do MPEG2.
Na takové čučky z tv karty používám TMPG Encoder -> TMPG DVD author -> vypálení Nerem
Plně postačuje danému účelu. NeroVision totéž zvládne patrně taky
Vykašli se na filtry ve virtdubu, akorat ostříhej konce a reklamy, ulož audio i video direct stream copy a potom to encoduj do MPEG2.
Na takové čučky z tv karty používám TMPG Encoder -> TMPG DVD author -> vypálení Nerem
Plně postačuje danému účelu. NeroVision totéž zvládne patrně taky
To Miuvek:)
Myslel jsem si to, ze je to blbost, ale vidim, ze je to opravdu picovina. Pisu bez hvezdicek. Dobre. Ale nejde mi vystrihat ve VDmodu zachyceny soubor a ulozit jako prima kopie videa. Proste nejde a nevim kde je chyba. Takze mi nic jinyho nezbylo. Mohl by jsi mi napsat tedy konkretni postup? Dik.
Myslel jsem si to, ze je to blbost, ale vidim, ze je to opravdu picovina. Pisu bez hvezdicek. Dobre. Ale nejde mi vystrihat ve VDmodu zachyceny soubor a ulozit jako prima kopie videa. Proste nejde a nevim kde je chyba. Takze mi nic jinyho nezbylo. Mohl by jsi mi napsat tedy konkretni postup? Dik.
zásadní otázka: do jakého formátu zachytáváš? Jaký kodek používáš pro video?
ověřený postup: zachytávání do AVI 720*576 - video PIC MJPEG kodek, q=18 až 20, audio PCM 48kHz, 16 bit
ostříhání ve virtdubu - uložení direct stream copy audio i video
encoding v TMPGencoder, authoring v TMPG DVD author, vypálení Nerem jako DVD video
ověřený postup: zachytávání do AVI 720*576 - video PIC MJPEG kodek, q=18 až 20, audio PCM 48kHz, 16 bit
ostříhání ve virtdubu - uložení direct stream copy audio i video
encoding v TMPGencoder, authoring v TMPG DVD author, vypálení Nerem jako DVD video
Hm...
Svým stručným příspěvkem jsem chtěl naznačit,že vše o čem se tady píše zvládne NeroVision sám samotinký bez cizí pomoci. :BB:
Svým stručným příspěvkem jsem chtěl naznačit,že vše o čem se tady píše zvládne NeroVision sám samotinký bez cizí pomoci. :BB:
Pavelpt: Jo, ale až na to, že občas poněkud trochu více "kecá do provozu" jiných aplikací, což není vždy žádoucí, spíše na obtíž, a proto je Nero skutečná Never Ending Story odstraňování bugů a vylepšování. Lepšího příkladu snad není. Takže pokud nějaká verze funguje a neruší něco jiného, zůstat u ní... Ale to je OT, jen reakce na výkřik, jsem také pro MJPEG (Morgan) a do MPEG přes ProCoder...
Já s tebou souhlasím. Upozorňuji, že NV není žádný hrot,ale do toho Morganu můžeš chytat i v NV,stříhat zrovna tak jako ve VD a když nakonec v něm stejně dělá DVD.....
...když já si strašně rád (na stará kolena) hraju a momentálně fachčí Morgan přes ATV2000... a snad už konečně Mikeovi dodělám ty německé překlady LNG.PCK... A to víš, že Nero funguje podobně jako CodecPack? :-D
To Miuvek:)
Takze jsem vcera trosku laboroval. Orig. soft PCTVVision mi zachytava takto:
Vse do mpg. Pokud pak dam Gspot na zjisteni kodeku, tak pouzity kodek nepozna.
At zachatavam v VCD, DVD LP, DVD tak je vzdy v *.mpg
Predpokladam, za VD neumi strihat s primou kopii mpg. Takze asi postup zachytavat v PCTV Vision a nasledny strih ve VD je nerealny?
Takze jsem vcera trosku laboroval. Orig. soft PCTVVision mi zachytava takto:
Vse do mpg. Pokud pak dam Gspot na zjisteni kodeku, tak pouzity kodek nepozna.
At zachatavam v VCD, DVD LP, DVD tak je vzdy v *.mpg
Predpokladam, za VD neumi strihat s primou kopii mpg. Takze asi postup zachytavat v PCTV Vision a nasledny strih ve VD je nerealny?