Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
22.4.2009, Radek Jahoda, článek
Ne každý má možnost přijímat digitální televizi přes pozemní vysílání DVB-T, nebo dá přednost satelitnímu příjmu z jiných důvodů. Jaké tyto důvody jsou, co navíc nám nabízí satelitní vysílání, jaké stanice a jak vlastně české programy přes satelit přijímat?
sufko (1) | 31.1.201110:10
Skylink ma tiež prémiové programy http:­/­/www.skylink.sk­/web­/structure­/26.html#hbo
Odpovědět0  0
miraart (2) | 25.4.200913:30
Dobrý den, na paneláku máme umístěnou společnou parabolu na příjem satelitu Astra. Přijímám na ní UPC. Je možné na takto „natočenou“ parabolu přijímat i Skylink nebo CS Link? Je rozdíl v natočení parabol na jednotlivé Astry? Děkuji.
Odpovědět0  0
sim_tvf (1) | 23.4.200919:03
... Pokud bychom chtěli obsloužit více nezávislých televizorů, tak bychom museli celý řetězec uvedený výše realizovat ­(tedy zakoupit­) zvlášť. ... Dovolil bych se nesouhlasit existují přece konvertoty Twin nebo Quattro. Pro dva nebo čtyři nezávyslé TV přijímače. Nebo pro nezávyslé nahrávání. SIM
Odpovědět0  0
TomTAS (4) | 25.4.200917:39
Souhlasím s kolegou.
Nebo je možná i další možnost s použitím multipřepínače. Ono to tvrzení, že nelze sledovat satelitní vysílání z jednoho konvertoru na více přijímačích není zas až tak pravda. Je to možné, ale vždy pouze jenom část pásma. Lze přijímat z frekvence horizontálně, vertikálně a z horního nebo dolního pásma. Jsou to tedy 4 možnosti, kdy pouze jedna z nich může běžet na více přijímačích najednou. Na tohle řešení je právě zmiňovaný Quad konvertor, kdy se můžou všechny pásma přijímat najednou a multipřepínač, který přepíná do určitého výstupu pro přijímač požadované pásmo. Přitom existují multipřepínače až pro 28 účastníků a až pro 4 družice.

Také by chtěl upozornit, že při příjmu více družic figuruje i tzv. Diseqc přepínač, který autor článku zapoměl zmínit! A to už nemluvím o multifeedu, což je v podstatě držák na více konvertorů. Sice je fakt, že konvertory typu monoblok mají jak přepínač, tak multifeed v sobě už zabudovaný, ale tohle řešení je možné pouze pro dvě družice. Také nesouhlasím, že lze tímto způsobem přijímat až 4 družice. Pouze však za předpokladu, že se přijímají standartní parabolou a ne toroidalní, kdy lze přijímat až 16 družic na jednom talíři. Také není v článku uvedeno, že lze využít více parabol pro příjem více družic kombinované s multifeedy. Samozřejmě při použití vhodného přepínače.

Jinač pěkný článek, jenom v určitých částech ukazuje pouze obecné informace.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.