Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
7.1.2019, Jakub Doležal, návod
Jaké jsou novinky a nejlepší multimediální centra pro nejbližší měsíce? Co se povedlo a naopak na které modely si dát pozor? Kdo zvládne 4K, HDR a nabídne nejširší podporu formátů? To vše se dozvíte v našem přehledu.
bedo. (4) | 3.2.201919:09
Chromecast doporučujem vyskúšať, nemusí sadnúť každému, ale mne sadol výborne. Typická situácia: v YouTube ­(jedno či na mobile alebo PC pozerám video, ktoré by som si rád pozrel na väčšej obrazovke. Jeden klik a je presmerované do televízora ­(ktorý sa pomocou CEC sám zapne­). Mobil zostáva ako diaľkové ovládanie, ale kľudne ho môžem vypnúť. Alebo pridávať do playlistu ďalšie videá. Prípadne môže do playlistu pridávať videá hocikto iný na rovnakej WiFi sieti, ak je to povolené. Od verzie 3.0 vie do Cromecastu posielať videá aj VLC. Veľmi použiteľné aj so starým PC ­- napr. môj MacBook Air z roku 2010 nezvláda rozumne prehrávať 1080p HEVC videá, po presmerovaní do Chromecastu je vyťaženie CPU rádovo niekoľko %, keďže dekódovanie prebieha na Chromecaste. Len pre úplnosť dodám, že mám Chromecast Ultra.
Odpovědět0  0
dup (1) | 29.1.201922:55
Dobrý den, nějak jsem v článku nezaznamenal ta samotná doporučení...
Hledám externí multimediální centrum ke své staré, nicméně obrazově stále super plazmě a těšil se na nějaký žebříček nejlepších multi center....
Nebo to, že je tam obrázek nVidie Shiled mám brát, že je to tedy aktuálně nejlepší multimediální centrum?
Jen se ptám, jestli je to opravdu tak, nebo mi něco ­(nějaký odkaz na ten žebříček­) unikl???
Děkuji.
Odpovědět0  0
hofkosk (1) | 26.2.201912:39
Je to tak... Rebríček tam už druhý krát po sebe nie je. Je to len informácia, na čo by sa mal človek zamerať.

Ja som po Rpi2 a škatuľke s S912 skončil pri ShieldTV a tá funguje najlepšie. Škoda len malej internej pamäte a nemožnosti ju pri aktuálnej verzii rozšíriť pomocou SD karty.
Odpovědět0  0
PHiLiPZ (4) | 7.1.201911:04
V clanku pisete o potrebe highend custom built multimedialneho centra z dovodu ­"Ať už kvůli omezeným obrazovým výstupům, ale především těm zvukovým.­" obzvlast u ludi, ktori dali 10tky tisic za audiosystem. Kedze kazdy normalny posiela bitstream z multimedialneho centra digitalne do receiveru alebo tv, nie je z hladiska audiokvality podla mna vobec dolezite, ake multimedialne centrum clovek pouzije.
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.