Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
15.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
Velký boom v nabírání nových uživatelů streamovací služby Disney+ polevil a v posledním čtvrtletí tyto počty rostly jen neznatelně. Staronový CEO firmy chce šetřit a součástí toho bude i propouštění. Rozloučí se se 7000 zaměstnanci.
Budman (1) | 16.2.202322:38
Osobně si myslím, že pokles zájmu o streamovací služby souvisí s narůstající segmentizací trhu ­- každý producent si chce hrát na svém písečku, ale pro uživatele to znamená jen narůstající náklady a hlavně chaos, nikdo nechce hledat film v deseti různých aplikacích.
A v kontrastu s tím jsou pak bez problémů fungující pirátské streamovací aplikace, kde najdete defakto vše z celého světa pod jednou střechou a paradoxně je to už zase jednodušší než ta oficiální cesta... smutné.
Odpovědět1  0
Karel Polívka (28) | 17.2.202316:12
Souhlas. Je to podobné jako v oblasti digitální distribuce her, kdy byl na začátku Steam, který si vybudoval naprosto dominantní pozici. A po hodně dlouhé době začali ti větší vydavatelé vytvářet vlastní nákupní a distribuční platformy, aby je teď zase pomalu opouštěli, protože po pár letech této snahy zjistili, že tady nejde jen o technické řešení, ale především o to, na co jsou uživatelé jak zvyklí a že tím vytvářeli něco pro řadu hráčů nežádoucího ­- tříštění knihovny s jimi zakoupenými hrami. Podobný vývoj očekávám i v oblasti streamování videa, kde jsme teď ve fázi toho, že se velcí hráči snaží napodobit Netflix, čímž stejně jako u těch her způsobují nežádoucí tříštění obsahu a chaos. Určitě je prostor pro více platforem vedle Netflixu ­(např. Disney+­), ale v posledních letech těch streamovacích služeb vzniklo opravdu hodně. Očekávám tak v dalších letech jejich redukci.

Mimochodem, jsem velký fanoušek všeho ze světa Star Treku. Netflix pro mě dříve představoval super službu, kde byly všechny Star Trek seriály včetně těch nenovějších. Jenže to před nějakou dobou skončilo platit a už i tohle je roztříštěné – může to působit jako přehánění, ale konkrétně tímto u mě Netflix ztratil ten hlavní argument, proč bych si jej měl každý měsíc platit, když už nefunguje jako online knihovna s veškerým Star Trek obsahem.
Odpovědět1  0
Savitur (1) | 16.2.202317:40
Get woke, go broke...
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.