Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
28.3.2011, Jiří Hruban, článek
Možná jste se už někdy setkali se zkratkou THX na některém z přístrojů spotřební elektroniky. Běžně se vyskytuje zejména u vyšších modelových řad AV receiverů, ale i u televizorů či jiných produktů. Víte, co tato zkratka znamená?
kyssling (1) | 28.6.201214:43
Dobrý den může mě někdo osvětli následující ? Mám TV splňující THX ­(Panasonic VT30­) a zajímá mě :
a­) Na jen absolutně pár blu­-ray médiích mám štítek THX ­- souvisí štítek THX na médiu s tím že se budu dívat i na Tv v režimu THX, nebo se implicitně předpokládá že vše na blu­-ray ­"JE­" THX ?
b­) Na televizi nemám režim THX ... tzn že když si uživatelsky přepnu na režim ­(Dynamický nebo Kino například­) je to THX ? Nebo míchám hrušky s jabkama ?

Odpovědět0  0
vivid.sk (10) | 9.6.201223:12
Myslim, ze autor clanku asi nevidel tie B&W 800 rady, ktore sa pouzivaju v studiu Lucasa, inak by toto nenapisal:
"Projekční sály schválené certifikací THX poskytují vysoce kvalitní zvukově jednotné prostředí, které zajišťuje, že zvuková stopa jakéhokoli filmu bude identicky přehrávána, úplně stejně, jako v jiných kinosálech ­(s certifikací THX­) ve stejné kvalitě a intenzitě, stejně jako v postprodukčním pracovišti ve filmových studiích.­"

Ono to ani nahodou nie je take iste. Obzvlast, ked nalepky THX dostavaju lacne spotrebky typu Logitech a podobne. Zial v poslednej dobe je to skor o marketingu ako o kvalite.

P.S. Videl niekto na nautiloch nalepku THX ? :­) Asi nie, vsakze.

http:­/­/fc00.deviantart.net­/fs14­/f­/2007­/015­/e­/2­/Skywalker_Studios_by_OS69.jpg
Odpovědět0  0
Ivanhoe-one | 21.4.201112:30
No s tou podlahou, dnes má většina podlah v novostavbě jakouž takouž plvoucí podlahu i ve smyslu odhlučnění ­- například anhydridové podlahy jsou separovány od stěn stěna a rámu dveří. Takže až taková katastrofa to není.
Odpovědět0  0
PetrP7 (62) | 28.3.201110:54
To sice zní hezky, ve finále se ale ­"certifikátem­" pyšní i takové křápy, že člověk hned pochopí, o co zde SKUTEČNĚ běží: a sice o to, vydojit z výrobců poplatky za právo honosit se logem THX. A výrobcům adekvátně jde o to, oblbnout zákazníka přístrojem se ­"zaručeným­" filmovým zvukem. Schválně si všimněte, kolik kategorií bylo vytvořeno, aby se pokryly opravdu všechny připadající v úvahu. Přitom v takovém autě se o HiFi, natož ­"kině­", dá mluvit opravdu jen v přeneseném slova smyslu ­(tím netvrdím, že nejsou kvalitně hrající systémy, jen se prostě jedná o dobrý systém do auta a ne o nějakou vysokou věrnost­).
Btw., v pražských kinech včetně multikin mi přijde zvuk OPRAVDU kvalitní a nepřebasovaný tak akorát v MATu a Světozoru...;­-)
Odpovědět0  0
Kozousch (24) | 28.3.20119:11
Dovolím si poznámku k plovoucí podlaze. U nás se výraz plovoucí podlaha chybně používá pro nášlapnou vrstvu podlahy z lamel pohozených na pár milimetrech Mirelonu. Plovoucí podlaha ale neznamená nášlapnou vrstvu z lamel z tvrzeného papíru, laminátu a u těch nejdražších ze skutečného dřeva. Lamelová podlaha na pevném podkladu je z akustického hlediska naprostá katastrofa. Horší už je asi jen dlažba, beton a podobně.

Skutečná plovoucí podlaha je konstrukční řešení celé podlahy a znamená pružné uložení roznášecí vrstvy podlahy. Například já mám doma skutečnou plovoucí podlahu, přestože nášlapnou vrstvu tvoří PVC.

Konstrukce je taková, že na nosné vrstvě je 40 mm vysoká pružná vrstva minerální vlny, na minerální vlně leží dvě vrstvy OSB desek jako roznášecí vrstva, které nejsou nijak pevně spojeny s nosnou vrstvou ani zdmi, a na OSB deskách leží čtyřmilimetrové PVC.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.