Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AV receivery Pioneer pro rok 2011

1.6.2011, Jiří Hruban, preview
Pioneer nedávno představil novou modelovou řadu AV receiverů. U všech modelů došlo k rozšíření podpory 3D obrazu díky použití HDMI 1.4. Novinkou je průvodce zapojením a nastavením receiveru, který by měl pomoci uvést přístroj do chodu i naprostým laikům.
Bluetooth Audio Streaming – díky volitelnému BT adaptéru je celá modelová řada, mimo modelu VSX-421, schopná bezdrátového BT přenosu zvuku z jakéhokoli A2DP BT mobilu nebo jiného zařízení. BT adaptér AS-BT200 umožní posluchačům vychutnat si skladby uložené v mobilu v nové zvukové dimenzi, která je vylepšena technologií Sound Retriever Air.



Díky Bluetooth adaptéru AS-BT200 (nebo AS-BT100) můžete streamovat hudbu přímo do receiveru prakticky z libovolných mobilních zařízení s podporou Bluetooth.


vTuner Internet Radio – pro neomezenou zábavu výrobce do modelů VSX-1021 a VSX-921 přidal také funkci vTuner Internet radio, díky kterému mají jeho uživatelé přístup k tisícům stanic z celého světa. Díky On-screen displeji je možné vybírat mezi mnoha hudebními styly a lokalitami stanic.


Auto Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) – funkce dostupná ve všech receiverech kromě VSX-421, analyzuje automaticky akustické vlastnosti místnosti a následně upravuje nastavení ekvalizéru tak, aby optimálně vyrovnal akustické nedostatky za současného dosažení vyrovnaného frekvenčního projevu v jakémkoliv poslechovém prostoru.


Kalibrace se u modelů VSX-921 a VSX-1021 dočkala vylepšení přidáním možnosti fázové úpravy pro 3D. V případě, že používáte aplikaci iControlAV 2 pro kalibraci místnosti, obrazovka zobrazí perfektní detaily měření.






Dolby ProLogic IIz Decoding – všechny nové receivery Pioneer jsou vybaveny pro dekódování HD audio formátů, včetně Dolby TrueHD a DTSMaster Audio. S výjimkou modelu VSX-421 je také dekódován horní přední kanál systémem Dolby ProLogic IIz. Ten rozeznává ruchové efekty a přidává je vhodně do předních horních reproduktorů pro rozšíření předního prostorového efektu.





Advanced Sound Retriever – od roku 2011 ve všech modelech. ASR vylepšuje zvuk komprimovaných nahrávek, dodatečným přidáním chybějících frekvenčních složek a dalším inteligentním zpracováním zvukových dat, což by mělo i u méně kvalitních nahrávek subjektivně přiblížit jejich kvalitu úrovni audio CD.

Auto Level Control – ALC technologie zajistí stejnou úroveň hlasitosti ze všech zdrojů zvuku kompenzací rozdílů hlasitosti z různých analogových a digitálních zdrojů, které mohou v určitém případě měnit úroveň prakticky skokově.

AV navigátor – Jedná se o soubor aplikací Wiring Navi a Interactive Manual (pro PC), které mají za úkol maximálně zjednodušit fyzické a softwarové nastavení receiveru. Díky průvodci stačí zodpovědět několik základních otázek o zařízeních připojených k receiveru, na jejichž základě se pak přístroj optimálně nastaví, aniž byste museli rozumět jednotlivým parametrům.



AV navigator vám poradí, co kam zapojit...



...i jak rozestavit reproduktory. A nejen to.