Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
6.5.2010, Jiří Piškula, návod
Anténa je prvním prvkem, který přichází do styku se signálem pozemního televizního vysílání. Její vhodný výběr tedy velmi ovlivní to, jak kvalitní signál přivedete do svého přijímače, ať už se jedná o set-top-box, televizor nebo např. kartu ve vašem počítači.
Monnna | 4.2.201314:45
Potřebovala bych poradit konkrétní anténu, která by se mi hodila na Smíchově, kde okna bytu mám do vnitrobloku. Na starou anténu nechytám vůbec žádnou čt a prima zoom, love. Ostatní ano. Prosím o radu, neboť tomu moc sama moc nerozumím.
Odpovědět0  0
schenid (1) | 25.11.201116:57
Mam klasickou sitovou sirokopasmovou antenu,podotikam aktivni­-napajenou po koaxialnim kabelu, se ziskem 36dB.Bydlim v Krusnych horach v Nejdku u Karlovych Varu.S toutu sirokopasmovou antenou chytam i nemecke programy,ktere vysilaji v DVB­-T.Mam zakoupen klasicky DVB­-T tuner za 400kc. Signal vynikajici,klalita taktez.Jsem plne spokojen.
Odpovědět0  0
Profi Copywriter | 25.10.201121:40
No já dlouho přemýšlel jaká by byla nejvhodnější nakonec jsem uvážil a použil jsme ty z http:­/­/www.digitalnik.cz­/navody­-a­-tipy­/prislusenstvi­/anteny­-pro­-prijem­-dvb­-t­/ a jsem spokojený
Odpovědět0  0
BADMOPAR (2) | 4.9.201012:43
Může mi autor nebo někdo doporučit vhodnou aktivní venkovní anténu na karavan? Líbila by se mi obzvlášť tahle:
http:­/­/www.digitelka.cz­/dvb­-t­-anteny_13­/dvb­-t­-antena­-triax­-ufo­-mobile­-5­-24­-v_516.html#foto
nebo tahle:
http:­/­/www.videotech.cz­/set­-top­-boxy­-dvb­-t­-prijimace­/evolve­-shark­-35db­-aktivni­-venk­-antena­-pro­-dvb­-t
ale moc se nevyznam v těch šumových číslech atd.
Odpovědět0  0
Karel Neznámý | 16.6.201019:30
U nás se vysílá ne jenom do K60, ale v souč době až do K66 ­(viz přehled)
Odpovědět0  0
Siamoen (1) | 8.5.201011:47
V clanku je casto zmineno, ze antena je pro analog a digital stejna. Samozrejme, frekvencni pasmo je stejne nebo velmi podobne, anteny budou stejne, maximalne se zmeni polarizace. Ano i kabely nejsou specialni pro digital, ikdyz je mozno lepsim kabelem vylepsit vysledny signal, ktery muze byt nyni i na vyssich frekvencich nez tomu bylo drive. Se vsim souhlasim a clanek se mi libi. Jen me mrzi, ze kdyz uz je tak hezky srovano, co vse je pro analog a digital stejne a co neni ­(spis jen co je­), ze neni poukazano na problem nekterych provedeni antennich soustav se slucovaci, zesilovaci a buhvi cim vsim jeste. Mame totiz v dome prave takovou spolecnou antenni soustavu se zesilovaci a i presto, ze zde jiz je digitalni signal dostupny a antenu na dany vysilac natocenou mame, dvb­-t tunner tak maximalne stanici najde a spravne pojmenuje. Obraz vsak bud neni nebo je to hromada barevnych kostek. Nejsem blize s problematikou seznamem, ale melo by se jednat o problem se sirkou pasma antennich zesilovacu! Tedy toto muze byt casto problem pri prechodu z analogu na digital!
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 8.5.201019:58
Děkuji za komentář a připomínku. Máte pravdu, že ve společných domovních rozvodech je situace mnohdy složitější. Článek se problematikou zabývá spíše z pohledu individuálního příjmu.
Beru Vaši připomínku jako námět na samostatný článek, kde budou blíže rozebrány alternativy řešení těchto případů.
Odpovědět0  0
tesla15 (98) | 6.5.201017:10
Přesně v den kdy ŽIŽKOV začal prvně vysílat jsem zprovoznil 4 x Síto. Používám jej stále na ŽÍŽKOV, CUKRÁK, STRAHOV. ­/­/ PRAHA 25km, CUKRÁK 35km.­/­/ Vyplatilo se napoprvé věnovat v onu dobu kvalitě, přešlo se na PAL. Nyní i když se signálem jsem na úrovni 90%, tak mi kvalita DVBT vyhovuje na malou TV pouze v kuchyni. V obývacím pokoji na PLAZMĚ 50­" ­( musím do větší ­) převážně SATELIT v HDTV. Dnes jsem naladil pokusné vysílání 3D na popud zdejšího článku SAMSUNG ­- ASTRA 23,5°. Nastupuje v kvalitě a počtu programu jenom a jenom SATELIT. TECHNIKA jde rychle kupředu, začíná mi 4 konvertorová parabola být málo...Před cca 30lety jsem byl unešen 11 satel. programy na parabolu 180 cm. Dnes vše berem za samozřejmost...
Odpovědět0  0
tesla15 (98) | 24.5.201015:09
A je to tady... Anténa ze Žižkova na DVB T2 opět HORIZONTÁL. Jsme díky BYZNYSU nepoučitelní.Jaký hlavní důvod bylo zavedení pro Prahu vertikální vysílání??? Pamatuji si nezapomenutelná slova s. JAKEŠE....­" nebudeme dělat polovodiče, počkáme a budou to CELOVODIČE ­". Nechápal jsem před několika lety ten ­" digitální pozemní kvalt ,­" kdy ani EU nás do tohoto vysílání ještě netlačila. Navíc v onu dobu naše norma 8 Mhz v PALu nejlepší na světě. Kolik lidí, hlavně důchodců bylo nuceno nakoupit zpropadené SETboxy, zřizovat nové antény, kdy tato ­" legrace­" pro někoho znamenala podstatnou neplánovanou čast důchodu. Naštěstí ještě nedošlo k plánovanému placení kartou a pod.
Odpovědět1  0
Taogunka | 6.5.201014:54
ja som len musel vymenit antenu ­(sito­) za smerovu Emme Esse ­(ta modra na obrazku hore v clanku­) a otocit ju samozrejme na vertikal. vsetko ostatne som nechal povodne, od vysielaca som vzdialeny cca 15km mierne cez kopec
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.