Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
1.7.2010, Radek Jahoda, aktualita
Podle marketingové firmy DisplayBank bude v roce 2013 většina prodaných plazmových TV s funkcí 3D - má jít o 86% všech prodaných modelů. U LCD panelů ale takový nárůst čekat nelze, protože náklady na 3D jsou vyšší.
DejvCZ | 5.7.201018:29
A kolik jich bude s TVB­-T2 tunerem? :D
Odpovědět0  0
dvb-t2 | 6.7.201014:51
Prakticky všechny nové televize budou vybaveny integrovaným DVB­-T2 tunerem, prozatím ale musíte hledat na www stránkách výrobců v doméně .co.uk. V U.K. totiž vysílání v DVB­-T2 standardu běží již od podzimu 2009. V Česku si ještě musíme počkat do letošního podzimu, na kdy Čra plánují zahájení pilotního vysílaní v DVB­-T2. Snad to bude impuls pro české prodavače, aby sem začali konečně dovážet televize vybavené přijímací technologií DVB­-T2 s dlouhodobější perspektivou. Je to v zájmu kupujících, aby kupovali nové televize už s tunerem pro DVB­-T2.
Odpovědět0  0
petrpan (3) | 1.7.201018:28
400 Hz prece neni rychlost frekvence stridani obrazu. Plazmy nemaji ani 100 Hz. Jinak by neblikaly pri 2D obrazu. Verim ze zobrazeni 3D je pro plazmy jednodusi realizovat. Ale vracet se znovu k blikani ala 50Hz CRT se mi moc nechce.
Odpovědět0  0
laco006 | 5.7.201011:21
jj kazda plazma bliza zial je to asi najvadsia nevyhoda voci lcd :­-­(
Odpovědět0  0
theo2 (9) | 1.7.201016:28
Tohle by mohlo vrátit plazmu zpět výrazněji do hry a zvrátit tak ­(pro mě nepochopitelnej­) poměr prodaných LCD ­/ PDP. Tak to snad vypadá, že nám plazma nevymře po přeslici...
Odpovědět0  0
tesla15 (98) | 2.7.201011:21
Proč v Evropě získalo popularitu LCD ? Několik důvodů : Malá kvalitní plazma nelze vyrobit, většina domácností pokládala nějakých 82 cm za velikou televizi. Navíc velká TVP většinou vyžaduje dosti velkou úpravu v bytě. Další z hlediska byznysu : Samotný panel plazmy se v Evropě nevyrábí ­( k rom Panasoniku, v poslední době pro sebe v Belgii ­). Tudíž i pro nejlepší Evorpské výrobce ­( Philips, Grundig, Loewe atd. ­) byla velká závislost na dovozu panelů z dálného východu. Škodovka zásoby na 24hod., což nebylo možné zajistit.Evropští výrobci měly možnosti a ­) předzásobit se, mezitím cena spadla a prodělaly. b­) zásoby na doraz, dodávka z nějakých důvodů zpožděna, tudíž stála celá fabrika. c­) LCD se vyrábí v Evropě kdekoliv, i u nás. Tudíž, proč by se i nejlepší Evropští výrobci bránily zavádějícím informacím ve prospěch LCD. A prodavač? Dostane ­" za uši ­", když mu záíkazník odejde. Všimněte si, prodavač vysečká a potom Vám pochválí myšlenku se kterou jste přišly. A profesionalitu prodavače NEMŮŽETE vyžadovat, on tento obor není žádná legrace. Takže, PLAZMA nejméně 50­" ­( filmy 21:9
Odpovědět1  0
karlos89 | 6.7.201014:00
Třeba mně osobně se nelíbí, že plazmy používají sklo a díky tomu odráží světlo, což byla jedna z největších nectností na CRTčkách a rád jsem se toho zbavil. Z toho důvodu mě děsí i to, že většina displejů na noteboocích je dneska lesklá a začíná se to cpát i do části LCD obrazovek... Proč? Něco takového se hodí tak do temné komory, za normálních podmínek se na tu naleštěnou bídu nedá koukat, kor v létě. Chci vidět obraz, nepotřebuju zrcadlo. A do té temné komory by stejně byl výhodnější projektor :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.