Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
25.8.2015, Jakub Doležal, recenze
Android na mobilních telefonech zásadně dospěl a díky své popularitě se dostává i na multimediální centra. Jak si poradí s 4jádrovým procesorem, podporou H.265 a především akcelerací videa v rozlišení 4K? To nám prozradí box od Evolveo.
GeeTee (2) | 3.3.202118:08
Zdravím, omlouvám se asi to sem nepatří ale už si nevím rady.. mám starší evolveo android box q4 4k a potřebuju tam nahrát hbo go a nikde se nemohu dočíst jak na to nebo kde.. prosím pomůže mi někdo? Děkuji
Odpovědět0  0
Jáchym Šlik (35) | 4.3.202115:50
Dobrý den, pokud se nepletu, tak uvedený TV box má Android 4.4, ale HBO GO vyžaduje alespoň 5.0.
Odpovědět0  0
GeeTee (2) | 4.3.202116:02
Ano má 4.4.2 a nejde nějaká starší verze? Něco jsem tam už nainstaloval a jede to ALE když kliknu na film tak se začne načítat a vyjede zpět na výběr filmu..a četl jsem tady že to plno lodí mělo tak jsem doufal..
Odpovědět0  0
honzik2009 (1) | 17.3.201610:27
Dobrý den, potřeboval bych poradit s nastavením přístupu na sdílený disk v přehrávači EVOLVEO Android Box Q4 v Kodi. Mám ho cca půl roku a z ničeho nic mi přestalo fungovat sdílení disku. Připojení na síť funguje, vidím i svoji síť, ale neprojdu přes heslo. Zkoušel jsem to změnit v nastavení sdílení, ale pořád to samé... Nesetkal jste se s tím někdo? Díky
Odpovědět0  0
Trooper77 (1) | 4.1.201612:59
Dobrý den, chtěl bych se zeptat majitelů jak to funguje s hraním android her na TV ­- hlavně co se týče ovládání ?
Dá se toto zařízení použít pro děti na hraní jako levná konzole ?
Díky
Odpovědět0  0
iagi (5) | 4.1.201621:01
Hrát se dá asi všechno. Já k ovládání používám bezdrátovou myš, takže všechno hraní by se odehrávalo jakoby měl člověk jeden prst.
Možná by to vylepšil nějaký herní ovladač, ale nezkoušel jsem. Používám pouze pro přehrávání filmů a Horizon GO od UPC.

POznámka: Rootnuto pomocí Kingroot aplikace.
Odpovědět0  0
FunThomas (3) | 6.1.201611:23
Funguje Vam to prehravanie Horizon Go bez problemov? Mne to totiz casto seka a nemyslim si, ze by to bolo internetom ­(50MBit­). Ked napr. pozeram cez notebook, tak to ide bez problemov.
Taktiez ma zaujal ten root. Na to sa pytam preto, ze chcem pouzivat HBO Go a ta appka nefunguje cez pripojenie kablom. Ked prepnem na WiFi vsetko funguje. Nasiel som appku, ktora robi fake Wifi connection, lebo cakat kym HBO fixne tu aplikaciu bude asi na dlhsie :­-)
Odpovědět0  0
iagi (5) | 10.1.201618:15
Horizon GO bez problémů a sekání jak přes LAN, tak přes Wi­-Fi. Používám ho jak doma ­(UPC­-40Mbits­) tak na chatě, kde mám LTE od T­-Mobile­-cca 7Mbits. Občas se stane, že se nějaké aplikace nedokáže připojit k netu když mám připojeno přes LAN, musím přepnout na Wi­-Fi, a pak zase zpátky. A opačně. Pak se to už chytá všechno na dané připojení.

S Horizon Go mám naopak problémy na PC. Jaký prohlížeč na jaké konfiguraci máte, že běhá plynule? Mě se na notebooku Acer E15 seká a často načítá.

Root jsem provedl aplikací Kingroot ­(nezaměnit s KingoRoot­). Jednoduše odemknout možnosti pro vývojáře, zapnout USB ladění, a spustit root.
Odpovědět0  0
FunThomas (3) | 12.1.201611:13
Cez notebook zase tolko nepozeram ­(Dell E7240, i5­-4300, 8GB, SSD, Win8.1, posledny Chrome­), takze mozno by to casom sekalo aj tam, ale na tom Evolveo je to sekanie velmi caste.
Instaloval som este Fake Wifi na osalenie aplikacii, ktore vyzaduju WiFi. Funguje to, ale to HBO cas od casu napise, ze nema pripojenie ­(film ale stale prehrava­), tak musim znova dat pripojenie v aplikacii skontrolovat a uz je vsetko OK.
http:­/­/forum.xda­-developers.com­/xposed­/modules­/app­-fake­-wifi­-connection­-t2800416

PS: Funguje Vam Digital audio auto detection? Mne to vzdy v tom pripade hralo iba cez HDMI, aj ked bol pripojeny opticky kabel.
Odpovědět0  0
FunThomas (3) | 18.12.201511:49
Ovladat zariadenie pomocou prilozeneho ovladaca je porod, preto som chcel rozbehat Remote Control, ale nedari sa mi.
Skusal som Android TV Remote Control ­(cez WiFi reps. Bluetooth­) a aj Remote Control Collection, ale nedari sa mi to zariadenie najst. Mozno mam nieco zle nastavene na routri ­(client isolation je disabled­).
Pripadne ako zariadenie ovladat? Spotify reps. HBO Go su nepouzitelne s ovladacom.
Odpovědět0  0
slojmo33 (2) | 30.11.20159:32
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť akým spôsobom na tomto zariadení vytvoriť zdieľaný adresár, do ktorého by som cez sieť ­(LAN, nie WiFi­) nahral video súbor ktorý by sa potom prehrával ? Potreboval by som na niekoľkých vzdialených miestach prehrávať prezentácie, ktoré tam nahrám. Prehrávať z cloudu nemôžem kvôli ­"kvalite­" internetových liniek na daných miestach. Miestna obsluha­/administratíva zvládne maximálne spustiť súbor z plochy, takže ­"stiahnite si to odtiaľto, uložte sem a spustite­" nepripadá do úvahy. Vyskúšal som niekoľko aplikácii pre Android ­(ftp, samba ...­) ani jeden nefunguje, väčšina z nich pracuje len z wifi rozhraním ­(samozrejme určeným pre mt­). Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovědět0  0
nodiggity (5) | 30.11.201522:41
Povedlo se mi zprovoznit FTP server přes ES File Explorer, fungovalo to bez problému i po LAN.
Odpovědět0  0
slojmo33 (2) | 2.12.201513:16
ES File Explorer funguje, ale nemá auto start, funkcia remote sa musí púšťať ručne. Nakoniec som to vyriešil týmto: https:­/­/play.google.com­/store­/apps­/details?id=com.icecoldapps.httpsftpsserver, má auto­-start po štarte aj po spadnutí aplikácie, ideálny prehrávač na prezentácie: https:­/­/play.google.com­/store­/apps­/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad&hl=sk, má funkciu repeat a hlavne neotravuje s OSD. MX Player som pripol na plochu MediaBox Launcher, takže po zapnutí EVOLVEO je to 3x šípka dole, OK, vybrať prezentáciu, OK. To zvládne aj obsluha na pobočkách ;­)
Odpovědět0  0
zkas (2) | 23.11.201516:20
Bylo by možné ověřit kompatibilitu s Voyo pomocí odkazu ­"Spustit test kompatibility­" na stránce http:­/­/voyo.nova.cz­/faq ? Děkuji.
Odpovědět0  0
snoofy (3) | 29.11.201510:39
Zdravím,
test kompatibility s Voyo dopadl bohužel negativně.
Voyo vyžaduje Adobe Flash Player, který není Androidem podporován, testovací video se nezobrazilo.

viz.:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
Michelin (2) | 12.11.201516:31
Chci si koupit toto Evolveo, nejsem schopen najit na webu zadneho cloveka, ktery by napsal, ze mu na nem funguje O2 TV. V KODI je nyni nefunkcni. druha moznost je aplikace z Google Play. Byl by uz. Generator ochotny to vyzkouset na svem pristroji? Diky za odezvu.
Odpovědět0  0
generator (13) | 13.11.20157:54
Jako mám vyzkoušet jestli to jde nainstalovat? Nemám O2 TV a ani si jí nehodlám platit.
Další věc je, že nevlastním rychlé připojení k internetu.

Jinak play.google ukazuje, že aplikace je kompatibilní s Evoveo hle:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
Michelin (2) | 13.11.201512:50
Byval bych Ti dal prihlasovaci udaje. Dik za ten image, snad to bude OK. Ja to stejne nevydrzel a uz si dnes to Evolveo objednal.
Odpovědět0  0
iagi (5) | 13.11.201517:42
Zdravím,
O2 TV netuším, ale mě na tomto mediaboxu bezproblémově běhá aplikace Horizon GO od UPC.
Odpovědět0  0
maiki (3) | 21.10.20151:59
Mě by velmi zajímalo, jestli tyto krabičky, když už mají analogové video výstupy ­(což je samozřejmě jen dobře­), korektně podporují přepínání video módů mezi 50 a 60 Hz podle snímkování videa ­(PAL vs NTSC řekněme­). Považuji to za samozřejmost, protože pokud to umí můj DVD přehrávač Philips DVP 2800 za 700 Kč, tak krabička za 3000 by to měla umět taky. Ale přiznám se, že o tom i pochybuji. Celkem bych i věřil tomu, že to bude tupě zobrazovat např. jen v 50 Hz, protože tak se to někde nastavilo v menu.

Velká nevýhoda všech těchto krabiček je absence slotu pro pevný disk. A klidně by se mohlo jednat o SSD, pokud by chtěl někdo namítat hlukem. Prostě takhle jste naprosto závíslí na externích NAS, discích, fleškách ­- tzn. můžou nastat problémy s napájením, kompatibilitou připojení, narůstající kabeláží, napájením.

Zkrátka, já jsem zatím pouze pořídil onen DVD přehrávač a tam jsem si jist správnou volbou. Přehrává samozřejmě pouze DVD filmy, ale zato tak jak má. Detekuje jestli je disk NTSC, pokud ano, přepne video mód do PAL­-60 Hz.Startuje za pár sekund, ihned načítá médium, nic se neprochází nikama se člověk neproklikává. Jednoduchost, maximální funkčnost a efektivita. A filmy jsou na DVD z továrny, nikam je nemusím ukládat, řešit jestli mi je někdo omylem nesmaže a hlavně: vydrží desítky let.

Mám dojem , že se tu řada lidí jen baví vrtáním se v těchto krabičkách a ve výsledku si na tom pustí 3 filmy a pak se toho po roce zbavují, aby si zase mohli hrát s něčím novým. Ale k účelu svému to nepoužijí... A peníze vyhozené...
Odpovědět0  0
generator (13) | 21.10.20158:43
Odpověď na první odstavec:
http:­/­/kodi.wiki­/view­/Settings­/Videos#Playback
Nejde o to co umí ta krabička, ale o to co umí přehrávač, který na ní použiješ.

S NAS diskem opravdu nenastávají problémy, pokud není rozbitý. A mít např 12TB v NAS, které je přístupné všem zařízením v domácí síti nebo dokonce z internetu, nebo mít lokál, ke kterému může jenom jedno?
Doma si z NASU přehrává manželka muziku z notebooku, pohádky pro dítě na tabletu, když ho potřebujeme udržet na míse aby vytlačil bobek, táta porno, když je taky na záchodě :­) a v neposlední řadě přehrávač u hlavní televize. Ale chápu, že single mode jedinec tohle řešit nemusí, má čas a jeden pár očí, takže stačí DVD z analogu a police placek.

Než ty najdeš DVD na poličce, strčíš ho do DVD přehrávače, vytrpíš protipirátské reklamy, přeskáčeš menu, tak já se už v pohodě koukám na 1080 video. Ale když jsi se takhle hezky přesvědčil o své pravdě, tak dál koukej na DVD na přehrávači. Když tě to baví. Protože ani tak není důležité z čeho přehráváš, ale na co koukáš.
Jenom si uvědom, že ta negativa, co sis vymyslel a vnitřně potvrdil ohledně multimediálních přehrávačů, jsou zcela mimo mísu.

Osobně jsem od instalace v zařízení již nevrtal. Není to zapotřebí.

Sedím na guči, zjistím že v TV nic nedávají, tak si pustíme nějaký film:
Zapnu dálkáčem media player ­(to trvá asi vteřinu­). Dýl se TV přepíná na jiný vstup.
Zapnu KODI ­(pokud již neběží 0 vteřin ;jinak 5 vteřin­).
Najdu film ­(řazení mám již nastavené tak jak vyhovuje mě, takže podle hodnocení IMDB­) nebo ho vyberu z RECENTLY ADDED ­(protože většinou chci vidět to co jsem právě přidal­).

Když vím co chci, trvá to od zapnutí přehrávače do přehrání filmu tak 15­-20 vteřin aniž bych vstal z gauče. Tedy nakonec jde člověk stejně pro pivo a křupky že? :­)

Teď spočítej tvůj řetězec od chvíle, kdy musíš vstát a jít na poličku pro DVD, najít ho, vybalit, vysunout TRAY, zasunout disk, počkat až se roztočí, najede otravné pirátské hlášení ­(máš je přece z fabriky si psal, takže orignály i s balastem­).

Ale tady nesoutěžíme o co nejrychlejší start, pouze ti osvětluji tvoje mylné závěry.
Odpovědět0  0
kajaaaaa (1) | 27.8.201519:39
Mám otázku. Jsou aplikace pro tuhle krabičku stejné jako např. pro tablet popř.mobil? Samozřejmě mám na mysli ty, které mají smysl.
Jaký bude rozdíl mezi touto krabičkou a televizí s OS AndroidTV ­(Sony nebo Philips­)? Je to ten samý Android a ty samé aplikace? Nějak se v tom ztrácím.
Odpovědět0  0
generator (13) | 28.8.20157:41
Vlastně tohle není ­"mediální centrum­".Což by v recenzi mělo zaznít.
Je to ANDROID miniPC s vhodnými doplňky ­(remote control, optický výstup, HDMI výstup ...­).

O tom jestli z toho někdo pomocí přehrávače nebo aplikace jakou je KODI udělá mediální centrum, nebo si tam nainstaluje Angry Birds ­(nebo jakoukoliv jinou hru pro Android v4.4.x­) a použije to jako herní konzoli, nebo bude brouzdat na webu a používat to jako browser, rozhodne až uživatel.
Ber to jako tablet bez displeje, foťáku­/kamery a baterky nebo akcelerátorů, připojitelný k televizi­/monitoru.

Druhou část otázky nemohu zodpovědět. AndroidTV neznám.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 31.8.20157:38
Jak říká čtenář Generator, testované Evolveo je vlastně mobilní telefon či tablet bez displeje. Aplikace jsou tedy stejné a při spojení s Vaším Google účtem můžete využívat ty již zakoupené na Google Play. Má to své výhody v podobě široké nabídky aplikací, naopak nevýhodou je, že byly vyvíjeny pro dotykové ovládání.

Android TV se oproti tradičnímu Androidu liší právě v aplikacích, neboť je zde kladen větší důraz na to, aby šlo vše ovládat dálkovým ovladačem či gesty. Změna proběhla i ve vzhledu, takže budete většinu času trávit v upraveném rozhraní pro televizory a nikoliv na ­"klasické­" domovské obrazovce s aplikacemi.
Odpovědět0  0
generator (13) | 27.8.201514:12
Tak na rozíl od ostatních tento přístroj vlastním.
4K mi je ­(a dlouho bude­) u zadele.
Většina mnou sledovaného obsahu je 1080p s DTS nebo DTS­-HD. Pro zvuk používám passthrough přes optický výstup do AV recieveru.
Po tom co jsem přístroj bez problémů nastavil ohledně síťového spojení a AV výstupů, již do nastavení nelezu; takže jeho komplikovanost, nebo jiné nedostatky nevadí.
K přehrávání používám KODI. Předinstalované jsem dal pryč a stáhl aktuální ­(15.1­). Nastavil jsem KODI k obrazu svému, nechal vytvořit knihovny a od té doby se pohybuji pouze v rámci jeho GUI. Takže neaktuálnost androidu, nebo Evolve launcher vs. Android Launcher neřeším.

No a s tímto ­"setupem­" jsem 100% spokojený. Co se přehrávání týče, nenarazil jsem na žádný problém s nekompatabilitou, nebo s výše zmíněným náhodným vypínáním. Jako náhrada za HTPC z roku 2006, žeroucí dvěstě kil vaty, hučící všemi otvory a zabírající krindapána místa, se investice 2650,­-CZK do této krabičky na mýdlo vyplatila.
A házet ptáky po prasatech na 50­" plazmě má svoje kouzlo ;­)

Pokud je již vše nastavené, tak ani nevadí absence klávesnice a myši. Kodi je dělané na šipkoidní ovládač. Nastavovat to bez nich je však peklo, takže minimálně do začátku si připojit klidně něco na USB ­(ano funguje­), když se nechce utrácet.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 31.8.20157:41
Děkuji za doplnění osobních zkušeností. Evolveo udělalo velký pokrok, ale stále to ještě není ono. Mobilní Android možná nikdy nebude možné upravit tak, aby se choval pouze jako multimediální centrum.
Odpovědět0  0
generator (13) | 31.8.20159:20
Ad: ­"Mobilní Android možná nikdy nebude možné upravit tak, aby se choval pouze jako multimediální centrum.­"

S tím nesouhlasím. To je jako říct, že Windows se nikdy nebude chovat jako multimediální centrum.
Pokud OS ­(Win, Lin, Droid, OSX..­) korektně ovládá vstupy, výstupy a dekódování, tak mediální centrum dělá až ta aplikace. V tomto případě třeba KODI. No a můj skromný názor je, že KODI natrhává zadky většině mediálních center ­(alespoň ta, co jsem viděl­). Takže to, že na této krabičce od mýdla běží Android, je vcelku jedno. Hlavní je jakou si vybereš aplikaci pro správu a přehrávání médií.

KODI ne upraveno na ovládání pomocí čtyř šipek a enteru na dálkovém ovládání, případně můžeš použít oficiální remote control z jiného android zařízení ­(já používám z tabletu­), což posouvá hranice daleko, za ostatní mediální centra.

Možná mám nízké požadavky na mediální centrum, když po něm chci přehrávání médií, možná je můj pohled omezen a měl bych po tom chtít víc, třeba věci ke kterým zařízení není určeno; ale nechci. Krabička za 2650,­- mě nahradila vše co jsem používal. V plánu mám připojit nějakou SLIM USB BluRay mechaniku a vyhodit i nedávno koupený LG player, který se tím stane zbytečný.
Odpovědět0  0
juraj7 (12) | 21.10.201515:21
Nahodte si na to OpenELEC a uz to ono bude :­-­)
Je to linux distribucia, kde KODI startuje ihned ako hlavne prostredie. Vsetko ostatne doplnite pluginmy a nebude Vas limitovat Android v pozadi.
Odpovědět0  0
generator (13) | 21.10.201515:30
Máte link na OPENelec build pro Evolveo Android Box 4k nebo se jedná pouze o teoretické ­"nahození­" z říše vlhkých snů?
Odpovědět1  0
juraj7 (12) | 6.9.201522:47
"Pro zvuk používám passthrough přes optický výstup do AV recieveru.­"
Podla mojich vedomosti opticky vystup ­(SPDIF­) nevie prenasat lossless formaty. Takze film, ktory mate sice moze byt nahraty v DTS­-MA do recivera sa Vam prenasa prevzorkovana verzia zvuku DTS.
https:­/­/en.wikipedia.org­/wiki­/S­/PDIF

Vsetky bezstratove formaty ­"lossless­" potrebuju:
1. prehravac, ktory to dokaze prehrat ­- bitstream­(passthrue­)­-­(s ARM procesorom a androidom som taky este nevidel­)
2. HDMI kabel
3. samozrejme ­"capable­" receiver a repro na ktorych to je aj pocut
Odpovědět0  0
generator (13) | 7.9.20158:33
To je možné. Mě to hraje. Receiver nemám DTS­-HD ani HDMI, ale poradí si s kompatabilní složkou DTS v optickém signálu, takže mě to na stávajících 5.1 přehraje.
O žádnou zásadní informaci ve zvuku tím nepřicházím a kdybych měl doma repro 11.2 + adekvátní receiver, tak to nekrmím srandou za 2500,­-
Konec teorie, toto je praxe.
Odpovědět1  0
juraj7 (12) | 7.9.20159:54
DD ­/ DTS a ich varianty nie su vzdy len o pocte kanalov, ale aj o kompresii zvuku ­- jeden z dovodov preco ludia uprednostnuju DTS pred DD ­/ mp3­(320­) pred mp3­(128­) ­/ flac pred mp3

Samozrejme ak mas okolo seba 5.1 repro od Genius, tak Ti to moze byt sumafuk. Avsak ak si aspon v strednej triede HiFi, tak uz rodieli zacinas pocut
Nuz ak ten prehravac za 2500,­- zvladne bitstream lossless cez HDMI bez toho aby mu nejako zasadne ublizil, tak to zacina byt zaujimave

DTS:X ­- Novy pristup ku kodovaniu zvuku. Prinos pre vsetkych co chcu priestorovy zvuk a nemaju idealnu miestnost rozlozenie repro.
Nie je povedane, z ktoreho reproduktora ma dany zvuk vychadzat, ale kde v priestore ho ma byt pocut ­- Z toho vyplyva, ze nie je upne podstatne kde presne mas repro umiestnene a ani ako dokonalu mas izbu ­- zvuk by si mal pocut vzdy rovnako ­(za podmienky, ze tam aspon nejake repro porozmiestnovane mas­)
ATMOS ­- poloha repro je striktne dana. prinasa horny priestor zvuku.
Odpovědět0  0
iagi (5) | 13.10.201521:13
Dnes jsem také pořídil, ale nevím jak nastavit AV výstup pro starší TV bez HDMI. Kabel mám 4 pinový jack 3,5mm na 3x cinch. Můžete poradit? Díky
Odpovědět0  0
iagi (5) | 13.10.201521:31
Dnes jsem také pořídil, ale nevím jak nastavit AV výstup pro starší TV bez HDMI. Kabel mám 4 pinový jack 3,5mm na 3x cinch. Můžete poradit? Díky
Odpovědět0  0
nodiggity (5) | 20.10.201511:49
Jsem taktéž majitel a chtěl bych se Vás zeptat, při začátku přehrávání většiny video souborů se mi ozve silné lupnutí­/zapraskání v reproduktorech. Mám přehrávač připojený přes optiku do receiveru a zvukový výstup nastavený na passthrough. Mám ho asi 1,5 měsíce, za tu dobu se 2x zasekl a musel jsem jej vypojit ze zásuvky. Rychlost přehrávače je slušná, ale než začne přehrávat ISO soubor, trvá to celou věčnost. Ovládání přes ovladač ­(nepoužívám originální, ale Logitech Harmony­) by taky zasloužilo doladit, vůbec nechápu například absenci tlačítka STOP, video lze buď pozastavit a nebo vyvolat menu a zvolit STOP v menu přehrávače. Chybí i tlačítko pro návrat do základní nabídky. Myš samozřejmě toto vše eliminuje, ale to není omluva. Docela využívám možnost odeslání YouTube videa z mobilu na přehrávač ­(přes Yatse­), lze řadit i do fronty.
Odpovědět0  0
generator (13) | 21.10.20158:59
To zachrčení jsem zaznamenal také. Ale protože to je jenom při spuštění nebo přeskakování, tak jsem to neřešil. PC s AC3 dekodérem mi to dělalo občas také.

ISO jsem ještě nezkoušel. Myslíte ISO z DVD nebo z BD?

Tlačítko STOP:
Co by to tlačítko mělo dělat? Je z doby analogové nebo mechanické, kdy se zastavil motor, odtáhly se hlavy, CD se přestalo točit atp. Na ryze digitálních zařízeních prakticky pozbývá smysl. V KODI je ekvivalentem STOP tlačitko BACK, které dle nastavení KODI buď zastaví film a vrátí uživatele do předchozího MENU, nebo nechá běžet film na pozadí a vrátí uživatele do předchozího MENU.

Tlačítko do návratu základní nabídky:
Co je základní nabídka? Myslíte v KODI? Nebo HOME SCREEN louncheru? To dodané DO je minimalistické univerzální DO k androidu. To že používáme výhradně KODI už výrobce nepředpokládal, takže na DO neřešil různé úrovně menu u přehrávačů. Do HOME WINDOW se bohužel musíme proklikat vícero stlačením BACK. Výhodou je, že když už jsme na nejvyšší úrovni, tak se KODI nezavře. Tudíž stačí slepě mačkat BACK. Nevím kolik úrovní máte, ale mě k tomu stačí dvě zmáčknutí. Jedno zastaví film a vrátí se do MOVIES listu a druhé zmáčnutí mě hodí na HOME WINDOW.
Odpovědět0  0
nodiggity (5) | 21.10.201513:32
Psal jsem ohledně toho zapraskání na Evolveo support, ale dostal jsem rady k ničemu. Zkusil jsem i factory reset, bez efektu. Pokud tedy máte tento problém také, není to zřejmě důvod k reklamaci, jak mi doporučovali z help desku. Musím říct, že mě to dost štve a zvažuji, že kvůli tomu pořídím něco jiného. Otázka je, zda tímto neduhem budou trpět i jiné přehrávače s Androidem. Předtím jsem měl Popbox V8, který toto nedělal.

S tím tlačítkem STOP máte pravdu, na možnost nastavení BACK na zastavení filmu jsem zapomněl :­-­).

Základní nabídkou jsem měl na mysli home screen Kodi. Opakované zmáčknutí BACK samozřejmě používám resp. jej podržím až do návratu na domovskou obrazovku. V pravém dolním rohu je k home screen přímo tlačítko s domkem, ale na něj se lze dostat jen myší. Jak máte nastaveno, aby jste se z adresáře vrátil rovnou zpět na home screen? Mám nasdílenou složku z NAS přes SMB a z adresáře videa se dostanu zpět nejdříve do seznamu, kde je nasdílený adresář, přidat soubory ap. a až potom na home.
Odpovědět0  0
generator (13) | 21.10.201514:32
Používám funkci LIBRARY.
Takže pokud jdu z hlavní nabídky KODI do MOVIES, jsem hned v seznamu filmů s informacemi z IMDB + informacemi o souboru ­(HD, SD, DTS, AC3, atp.­).
Stejně tak mám i TV SHOWS a do této LIBRARY mám směřovány seriály.
Tudíž jsem jenom dva kliky zpět od startovní obrazovky KODI.

Ta funkce knihoven s načtením dat z internetu je na KODI právě to přesvědčující. Dostávám dost filmů, u kterých nevím, nebo si už nepamatuji co jsou zač. Library to dokáže třídit dle hodnocení, roku, žánru, herců; takže když vím, že mám film, kde hraje někdo a už nevím jak se film jmenoval, v několika vteřinách ho najdu. Ale to je obecně funkce KODI a ne tohoto konkrétního přehrávače.

Nepoužívám tedy položku VIDEO>FILES>struktura>...>...>... kde to může být hodně hluboko, když si to člověk třídí na disku.
Výhodou LIBRARY je ten ­"flat­" režim + informace o filmu. Lze načítat i CSFD, ale tam mi neskutečně $r4lo, že se názvy filmů změní na názvy pro českou distribuci. Já bohužel nevím jak distributor pojmenoval film, který se v originále jmenuje naprosto jinak. Takže proto osobně využívám raději IMDB data.
Odpovědět0  1
juraj7 (12) | 27.8.201511:34
A co tak do testov pridat podporu zvukovych formatov a s cim si vlastne prehravac dokaze poradit
Multichenel AAC­/Flac; DD; DD True Audio; DTS, DTS Master Audio; mozno nove nastupujuce formaty Atmos a DTS:X?

Napriklad som sa stretom s vychvalovaym MiniX H8Plus a jedine co dokazal bol obycajny DD, DTS a stereo flac. Vsetko ostatne ho polozilo do kolien ­(To uz aj stary ­"WDTVlive plus­" dokazal spracovat DD plus a multichanel flac­)

jedno je prehrat a druhe bitsream, aby z toho uzivatel aj nieco mal

Mozno zopar odbornych clankov na tieto temy.
Odpovědět1  0
Jakub Doležal (179) | 31.8.20157:52
Dobrý den děkuji za podnět, přidání širší nabídky zvukových formátů jsme určitě zvažovali. Nicméně v současné době nedisponujeme vhodným domácím kinem, takže bychom kvalitu a správnost reprodukce při více­-kanálovém zvuku nedokázali zkontrolovat.

Když už zmiňujete Dolby Atmos a DTS:X, vlastníte kompatibilní receiver a patřičný počet reproduktorů? Měl jsem zato, že pro domácí nasazení je to stále poměrně drahé řešení s cenou v řádu desítek tisíc korun.
Odpovědět0  0
juraj7 (12) | 6.9.201522:36
Dobry den
Nie DTS:X ani Atmos zatial nevlastnim, to to bol skor podnet do buducna.

Co sa tyka ostatnych formatou su tu s nami uz nejaky piatok a ich slabu podporu v podobnych prehravacoch povazujem za dost velky FAIL. Teraz nemyslim to, ze to SW prevzorkuje do sterea, alebo obycajneho DD.
Otestovat bitstream cohokolvek do verzie DTS­-MA ­/ DD TrueAudio ­/ multichanel ­(flac,aac­) staci receiver do 400eur, ktory vam vypise co z prehravaca prijal a vi vidite, ze video na obrazovke je plynule a zvuk pocuvatelny. Dalej je to uz vec receivera a to je uz na ine recenzie.

Alebo sa mylim? kludne ma opravte.
Odpovědět0  0
juraj7 (12) | 7.9.201519:58
btw: ATMOS a DTS:X receivery idu od 500eur
do ceny treaba samozrejme pripocitat cenu repro

ako som uz spomenul vyssie najvasci prinos DTS:X nie je v tom, ze treba super kvalitne repro aby clovek zbadal rozdiel, ale prave v tom, ze priestorovy zvuk moze clovek dosiahnut aj v nie uplne dokonalej miestnosti. 11.2 repro je max a nie nutnost. Jeho vyhody sa ukazu aj v menej pocetnych konfiguraciach ­- aspo tak je to doteraz prezentovane.
Verim, ze sa tu dockame pekneho testu
Odpovědět0  0
snoofy (3) | 29.11.201511:00
Abychom to rozsekli... :­-­)

Vlastním tento Evolveo Android box i receiver ONKYO TX­-NR646 podporující DTS­-MA, DD True­-HD i Dolby Atmos ­(v budoucím FW i DTS:X­).

Bohužel se potvrdilo, že ani přes HDMI neprojde více, než základní DTS či DD.
V případě DTS­-MA či DD TrueHD se zvuk přehraje ve standardním DTS či DD režimu.
V případě Dolby Atmos ­(test na Terminator Genisys­) Evolveo vůbec nerozpozná formát a zvuk přepne do PCM.

Abych vyloučil chybu jinde, provedl jsem stejný test přehráváním z ntb, který passthough DTS­-MA i DD­-HD podporuje a se stejnými filmy se zvuk přehrál v DTS­-MA i DD­-Atmos.
Odpovědět0  0
snoofy (3) | 3.12.201513:43
Hmm, pravda, pravda, licenční politika.
Xtreamer Prodigy 4K podporu pro DTS­-MA a DD­-HD mít měl.
Nicméně už se ani neprodává, zřejmě jej stáhli kvůli nedotaženému SW :­-­(

Nvidia Shield Android TV od říjnového releasu podporu pro DTS­-MA a DD­-HD má, avšak primárně pro své nativní aplikace..

https:­/­/forums.geforce.com­/default­/topic­/881575­/?comment=4706455
Odpovědět0  0
riman (55) | 27.8.20157:25
Zajímalo by mě, do jaké míry lze nastavovat menu přístroje:
1­) Lze měnit pořadí položek?
2­) Lze měnit to, co je zobrazeno jako velká ikona a to co jako malá?
3­) Lze přidávat aplikace? ­(Podle ikonky + soudím že ano.­)
4­) Lze přidávat do menu konkrétní síťové cesty? ­(V současném přehrávači mám zkratku Oblíbené, kam jsem si naházel položky jako FIimy, Seriály, Trailery, Hudba, Obrázky...)
Odpovědět0  0
generator (13) | 28.8.20157:45
Pokud znáš android a KODI, tak si můžeš odpovědět sám.

Přístroj žádné ­"menu­" nemá. Má dva louchery klasický Androidí a Evolveo ­(nevím jak to nazývají protože ho nepoužívám­).

Odpovědět0  0
riman (55) | 29.8.201510:22
Není to zbytečné slovíčkaření? Samozřejmě vím, jak Android funguje, ale i v článku se o launcheru od Evolveva píše v sekci Menu, tak je snad zřejmé, o čem mluvím. A když se ptám, jak to menu funguje, tak si asi těžko můžu odpovědět sám...
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 31.8.201511:34
Dobrý den,
v klasickém Androidu je přidávání disků a řazení složek možné většinou jen přes různé správce souborů. Přehrávače videa pak slouží jako ­"spouštěč­".

U Kodi je situace výrazně lepší a na možnosti řazení se můžete podívat zde: http:­/­/kodi.wiki­/view­/Video_navigation
Odpovědět0  0
multi.flexi (2) | 26.8.201511:02
Ještě jsem neviděl větší nesmysl, než je tabulka s formáty a kodeky v sekci testů. Je to v podstatě změť kompresních formátů, kodeků a přípon souborů. Kodek není kompresní formát ani přípona souboru. MPEG­-4 není kodek AVC ­- to značí Advanced Video Coding což je kompresní formát H.264 neboli MPEG­-4 part 10. Nejspíše to je video v MPEG­-4 part 2 Visual. DivX je naopak kodek, který využívá v tomhle případě nejspíše MPEG­-4 part 2 Visual, Xvid jakbysmet. WMV3 kodek je a používá kompresní formát VC­-1. MKV a MOV jsou jen kontejnery obsahující např. H.264 nebo H.265 takže pokud přehrávač přečte soubory mp4 s těmito formáty a ne mkv, tak je chyba nejspíše jen v demultiplexingu.
Odpovědět1  0
Jakub Doležal (179) | 31.8.20157:59
Dobrý den, děkuji za podnět, tabulku s testovacími videi jsme upravili tak, aby byly nejdříve kontejnery a pak příslušné formáty videa a audia.
Odpovědět1  0
multi.flexi (2) | 31.8.201511:43
Výborně! Skvělá práce.
Odpovědět0  0
gondek (1) | 26.8.201510:40
Nejak to nechapu. V testech mate jen jeden soubor ve H265 a to tento pristroj prehrat nedokazal, coz je opravdu na povazenou, protoze 4K filmy budou nejspis pouzivat HEVC.

Budto updatujte tabulku s prehledem prehravanych formatu, nebo byste asi meli zmenit hodnoceni.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 29.8.201520:53
Dobrý den,
přehrávač samozřejmě umí H.265 ­(HEVC­) přehrát, proto jsem to nezmínil jako zápor. Chyba vznikla při přepisování výsledků do tabulky, za což se omlouvám. Zařadil jsem do testů ještě další HEVC video s rozlišením 1920x1080 a nižším datovým tokem.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.