Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
18.3.2011, Pavel Zubatý, článek
Zatímco v ČR probíhá teprve testování nového standardu pozemního vysílání DVB-T2, některé země starého kontinentu už stačily pokročit dále. Druhá generace digitálního pozemního vysílání má přitom umožnit daleko vyšší přenos dat, včetně HD i 3D kanálů.
intago3 | 12.9.20119:52
kromě té flešky si STB T2 nekoupíte a pokud se nemýlím, žádná telka T2 nemá. Co dělat, když tzv.HD signál 4.multiplexu je jen na dvě věci? Mám vysílač na dohled, ale použitelné to není, půl roku to zkouším, jen někdy to jako demo funguje. Prostě je to ve stylu­- chcete signál HD zadara? Tůůůhle! Plaťte, zatím kabel čí satelit.
A lidi to žerou, soused má HD telku a ani neví, že na HD vůbec nekouká! A je spokojen!
Odpovědět0  0
hajkan (1) | 24.5.201123:08
Nedávno jsem byl nucen zakoupil TV přijímač ­(bez DVB­-T2­), vzhledem k ukončování analog.vysílání. První ­"experimentální TV vysílání ve vyšším rozlišení­" jsem viděl už v osmdesátých letech v Japonsku. Loni jsem si v Kanadě ověřil stav tamního terestriálu i cenové relace nabídky placeného HD. Mohu jen souhlasit s pisatelem stcabc. Jím zmíněný termín ­"český ksindl­" se netýká jen politické sféry. Před pár dny bylo zveřejněno ­"účelové­" vyjádření z ČT, že většina lidí nerozezná SD rozlišení od HD ­(teletext ČT str.655­). Vidím jej jako ­"zdůvodnění­", proč u nás, na rozdíl od většiny civilizovanějšího světa, DVB­-T2 nejspíš nebude ­(nebo bude s obrovským zpožděním­). Nebudu zde spekulovat o tlaku kabelových operátorů. Smutné je, že poměrně vysoký ­(vzhledem k úrovni platů­) koncesinářský poplatek, vymáhaný zde bez rozumných sociálních limitů ­(viz Slovensko a 50% sleva pro tamní důchodce­) zjevně slouží drtivou většinou jiným účelům než je technické zdokonalování TV vysílání ­(nebýt nařízení EU, lze zapochybovat i o zavedení DVB­-T u nás­). A vyjádření vedoucího digitalizace ČT je už jen potvrzením nedostatku nadhledu a a taktu k těm, kteří celou ČT financují, aniž by měli jakékoliv právo cokoliv ovlivnit. Fakt, že vysílání ARD a ZDF je na Astře volně k dispozici pro celou Evropu v HD ­(byť ne full, avšak bude rozšiřováno­) bez kontroly placení konces.poplatku, jednoznačně vypovídá o vůli a rozvaze těch co ­"mohou a chtějí­". U nás máme většinou jen ten ksindl.
Odpovědět0  0
stcabc | 23.5.20118:25
To je pěkný příklad českého ksindlu. Zavedou se zpožděním DVB­-T ­(když už všichni vědí že bude T2­), nechají lidi koupit přístroje a pak to změní. Přístroje mohou jít do šmelcu. Přitom mohli v nejhorším stejně jako Slováci použít DVB­-T s MPEG4 kompresí. Bylo by na nějaký čas vystaráno. Ale co čekat, když rozhoduje nekompetentní ksindl.
Odpovědět0  0
ladasW (1) | 18.3.201116:15
Takže když si teď koupím televizi, která má MPEG­-4 HD tuner, který využiji jen v případě multiplexu 4 ­(který mimochodem nechytím­), tak to pak můžu zase zahodit do šmelcu a kupovat si něco jiného, nebo je to jedno a to samé? Pokud ano, ta proč všichni výrobci cpou do televizí MPEG4 tunery, když to tu nikdo nevyužije? Co na to evropská unie a co stránka ekologie? Je opravdu lidstvo taková banda blbů, co jen potřebuje dělat prachy a rozum jde stranou a skutečně nás všechny, co chceme sledovat FULL HD, do několika let opět nečeká zbytečná výměna televizorů za ty co DVB­-T2 tunery mají?
Odpovědět1  0
D.D. | 20.3.201116:47
Lidstvo je banda blbů především kvuli tomu, že stále kupují jak blbí co jim výrobci předhazují. Díky tomu dokázali výrobci nastavit životnost výrobků a součástek ze kterých jsou vyrobeny lehce přes dva roky a Vaše stesky o výměně TV jsou tak zcela mimo. jelikož ty současné úžasné televize více jak 3, max 4 roky nepřežijí :­-D
Odpovědět0  0
Operator237 (3) | 18.3.201110:40
A jake značky pro CR už maj DVB­-T2? a ma cenu kupovat ted TV když pak budu muset mit k nemu set to box na DVB­-T2? nepočitam vesnice a td, kde dosah DVB­-T2 a pokryti bude o dost pozdeji.jde o mesta Praha BRNo Ostrava a atd. to už je lepší SAT přijem. kde zmena zatím jen tak rychle nehrozí.
Odpovědět0  0
Pavel Zubatý (27) | 18.3.201116:41
Pokud chcete rok­-dva čekat... Zatím probíhá jen testování v Praze, které není určeno veřejnosti.
Odpovědět0  0
Operator237 (3) | 18.3.201117:26
rok dva čekat nchci ci Tv co nejdřív ale když pak bvím že za 2 roky bude neco jineho a pak kupovat další vec? nejde o penize jde o to ze budu mit další Do ovladač na stole.protože LED TV za 2 roky přeci nebudu vyhazovat chtel bych to tak 5­-8let max.
Odpovědět0  0
Josef1 | 18.3.20118:07
Snad střední Evropu vyburcuje rakousky příklad.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.