Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
8.8.2013, Jan Vítek, aktualita
Společnost Sharp se pochlubila svým novým televizorem AQUOS LED 3D LE747, jenž nabídne velkou obrazovku s úhlopříčkou 70 palců, což činí 177 cm. Slibuje přitom nejnovější technologie, ale i přijatelnou cenu.
Wolfsteen (19) | 14.8.201310:36
Full HD za úhlopříčce 177 cm, to bude fakt pecka... Od nějakých 47 palců už je Full HD málo a rozteč je nebezpečně moc vidět. Kdo má obývák se sedačkou 10 metrů od TV... U těchto úhlopříček má smysl už jen 4K
Odpovědět0  1
ODSakEda (108) | 21.8.201315:28
Kecáte! :­-­( Mám 60­" LCD­-LED TV SHARP AQUOS a dokonce ani ze 2m není vidět rastr obrazovky ani rastr největších Windows :­-­) ­(to si možná pletete s plazmovou technoligí s velkýma mezerama mezi pixely a hrubou černou mříží...­)

Natož při videu, kdy je videoobraz silně komprimován a mázlý i u nejluxusnějších stanic s nejvyšším dat tokem není FullHD obrazopvky plně využitop a není třeba více pro filmy jen ve FullHD! Dokonce i z BR s 28Mb­/s videoobraz nevyužije jemnost pixelů obrazovky :­-­( Tedy pro filmy to co kecáte neplatí a kecáte nadruhou... :­-­(

Přečtite si moderní doporučení výrobců jak daleko sedět od FullHD TV vzhledem k velikosti v ­", konečně odprostěné od starých dávno neplatících pouček z dob CRT TV... o kterých se se mnou přeli dlouho kritici mojich pokrokových názorů, kritici, co doma ani FullHD neměli a nikdy neviděli... :­-­)­)

U mnoha Mpx fotografií je však situace jiná a uvítal bych 4k, ale bud absolutně navýšením již současně dostatečně malých pixelů cili by obrazovka narostla na 120­" !!!, jinak bych je využil až od 1m a koukání z takového blizoučka je dobré leda pro jedinou osobu jak u PC monitoru... ­(mám 37­" S­-IPS PC monitor a není to z 0,5m moc velký , záleží jak velký si to udělám, hlavně ýe ještě nevidím pixely ;­-­) ­)

A jelikož sedíme nad ty 2m, cca 3­-3,5m u vítali bychom mnohem vetší obrazovku než 60­"!

Tedy , jelikož je to přímo úměrné a u 60­" je využitelná jemná struktura pixelů při koukání z až pod 2m, chtělo by to na 3m vzálenost alespon 90­" ;­-­)
A pro 4k pak budto 180­" :­-­( , nebo sedět jen poloviční vzdálenost, čili jen 1,5m... :­-­( Já bych pro 4K raději volil nad 180­" ;­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.