Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Zlatý DVB-T šperk od MSI

12.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Zlato je dnes sice obyčejnou součástí počítačů, ale také může z obyčejné karty udělat neobyčejnou. To je i případ duální DVB-T karty MSI TV@nywhere E-Duo pro rozhraní PCI Express. Přestože jde o běžnou kartu, zlato jí dodává punc luxusu.
Kapitoly článku:
  1. Zlatý DVB-T šperk od MSI
  2. Karta
  3. Software a závěr
Jako software je ke kartě dodáván ArcSoft TotalMedia 3.5. Ten jsme si již představili například u recenze na karty Asus, takže ho nebudeme znovu popisovat. Jen dodejme, že jde o software ve stylu multimediálních center, který podporuje kromě ovládání TV tuneru (včetně picture in picture) i přehrávání videa, hudby a prohlížení obrázků. Je jednoduchý, snadný na ovládání, ale chybí mu pokročilejší funkce a nastavení. Laici to ocení, pokročilí uživatelé asi sáhnou po něčem jiném.

Vraťme se ale ke kartě MSI TV@nywhere E-Duo. Začali jsme bajkami o zlatém šperku, vraťme se teď do reality. Karta sice vypadá luxusně, ale ruku na srdce - je to uvnitř počítače vidět? Jinak jde totiž v podstatě o referenční kartu s čipem SAA7160ET. Netvrdím, že je to špatně, jen říkám, že takových karet bude mnohem více. Vyzdvihnout ale musíme čistý design a také možnost instalace do nízkých skříní.

Co mi stále nejde na rozum, proč neexistuje podpora pro karty s SAA7160ET pro Linux. Jde o poměrně jednoduché řešení, takže by ani nemusela být implementace složitá. Možná za to může koupě divize TV a video čipů firmou Trident od NXP. Nejde tedy ani stáhnout datasheet, aniž byste se upsali. NXP byl v tomto ohledu mnohem otevřenější. Není ani jasné, kdy se toho dočkáme, protože jsem nenašel jediný náznak toho, že by se o to někdo pokoušel. A zapomenout tak musí zatím i uživatelé MythTV.



Mnohem více bych ale vyzdvihl dálkový ovladač, který je velmi komfortní, výborně se drží a klávesy mají příjemný stisk. Jestli je něco luxusního, tak je to právě tento ovladač. Jistě, existují vybavenější ovladače, ty se ale dodávají většinou samostatně. Pokud ale chcete společné balení s kartou, tak může jít o ideální řešení pro vytvoření multimediálního centra. Záleží jen na tom, zda nebude vadit čidlo dálkového ovladače do USB portu. To ale může být jak nevýhoda, tak i výhoda.


Duální DVB-T příjem
Čidlo ovladače zabere USB port
Dálkový ovladač
Ikona Odkaz na databázi
Vzhled
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 1800 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu MSI TV@nywhere E-Duo poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení MSI TV@nywhere E-Duo děkujeme firmě Czech Computer