Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

WD TV Live jako trpaslík

15.4.2010, Martin Kuchař, recenze
Další z řady multimediálních přehrávačů pochází z dílen Western Digital, ale na rozdíl od hlavní divize této společnosti byste v přehrávači hledali pevný disk marně. Postačuje i takto malá krabička na moderní formáty a obejdete se tedy bez pevného disku?
Další z řady perfektních multimediálních center se spoustou moderních funkcí a hlavně velmi příjemnou cenou se prokousal naší recenzí. Velmi podobné specifikace, jako má nedávno testovaný Asus O!Play, ukazují, že pevný disk nebo podobné rozhraní není v přístroji bezpodmínečně nezbytné a že se v klidu obejdeme i s metalickou sítí a USB 2.0 konektory. Skrze tato rozhraní dostanete do přístroje všechno potřebné a na pevný disk tak rychle zapomenete.

Ostatně absence disku má i své nesporné výhody v podobě absence jakýchkoliv pohyblivých částí – a to i v otázce chlazení, což se pozitivně projevilo na „hlučnosti“ celého zařízení. Kompletně pasivní chlazení a absence pohyblivých částí jasně naznačují, že i při plné zátěži bude Western Digital TV Live zcela tichý. Nemusíte se navíc obávat, že by přehřátý a namáhaný pevný disk vypověděl službu, nebo že by se ventilátor po roce provozu zacpal prachem.



Přidejme si k tomu velmi kompaktní rozměry a nízkou hmotnost spolu s jednoduchým minimalistickým designem, který nikoho neurazí. Přístroj tak pohodlně schováte „do šuplíku“, za televizor nebo kamkoliv, kde vlastně ani nebude vidět – myslete ale na dálkové ovládání.

Z pohledu přehrávání souborů jsme nedostatky zaznamenali jen u MKV, kde jsme nebyli schopni přehrát video kvůli chybějící podpoře AC3 zvukové stopy. Problémy s GMC a Qpel jsou vcelku obecné a ani po docela dlouhé době, co se s nimi na trhu setkáváme, se s nimi výrobci zcela neztotožnili. Kostičkování při přehrávání takto komprimovaných Xvid nahrávek znamená, že si je jednoduše nebudete schopni rozumně přehrát – je to sice škoda, ale není to zásadní problém, který by vadil tolik jako například kompletní absence WMV apod.

Obecně tak problém shledáváme pouze v dálkovém ovladači, který působí příliš levným dojmem a hlavně disponuje pouze malým počtem tlačítek – náročnější uživatelé budou některá typická tlačítka zcela jistě marně hledat. Drobností jsou pak problémy s titulky, které fungují správně až po upgradu na nový firmware – to ale není zásadní překážka v provozu. Chybějící podpora AC3 zvuku také zamrzí a celkově je asi největším problémem celého přístroje.


Kompaktní rozměry
Nepodporuje GMC u Xvid
Jednoduchá obsluha
Ovladač je až moc "plastový"
Dva USB 2.0 porty s podporou WiFi
Nepodporuje AC3
Pasivní chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Nízká cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 2 600 Kč s DPH


Za zapůjčení přístroje WD TV Live děkujeme společnosti Western Digital