Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

WD Elements Play: bezproblémový šikula

22.10.2012, Pavel Kovač, recenze
Známý výrobce pevných disků se vrhnul do nových vod. Na trh zaútočilo jeho multimediální centrum Elements Play. To poskytuje kapacitu od jednoho do dvou TB a plný 1080p výstup. Jak si vede v záplavě ostatních center? Dozvíte se v recenzi.
Pokud sháníte externí disk a občas si chcete na chatě či u kamaráda přehrát svůj oblíbený film či hudbu, je WD Elements Play to pravé ořechové. Díky zcela bezproblémovému provozu, nízké spotřebě a docela atraktivnímu designu se jedná o zařízení, které si své zájemce jistě najde. Najde si je i díky příznivé ceně. Pokud si totiž porovnáte cenu pevných disků se stejnou kapacitou (tedy 1TB), zjistíte, že si musíte připlatit pouze něco kolem 700-800 Kč. Za tuto cenu získáte 1080p HDMI výstup a bezproblémový software. Onen software je bezproblémový hlavně proto, že umí jen přehrávat filmy a hudbu. Nekouknete se na internet či e-mail. To však není účelem tohoto zařízení.

Vyšší cena oproti běžným externím diskům je také vykoupena dálkovým ovládáním, které je sice malinké a jednoduché, ale funkční a díky menšímu počtu tlačítek i dobře přehledné.

Přehrávač si poradí prakticky s jakýmkoli video formátem s výjimkou extrémně vysokých datových toků a formátu GMC, QPel a WMAPro. To jsou formáty, které se ani nesnažte na disk nahrávat. Ostatní jsou prakticky bezproblémové.

Další výhodou je téměř neslyšitelný provoz, který ani v noci neruší, a také nízká spotřeba. Ta vám zkrátka díru do peněženky neudělá.





Dosud jsme mluvili hlavně o výhodách. Nevýhody jsou nasnadě. Absence jakéhokoli síťového připojení. Ale ono to vlastně ani negativum není, protože pro tyto účely jsou zde jiná zařízení.

Jistým negativem je také lehce pomalejší načítání filmů. Oproti velkým multimediálním centrům, která jsou postavena na plnohodnotném procesoru x86, je zkrátka celé zařízení trochu zpomalené. Ale oproti konkurenci s obdobným softwarem je naopak rychlejší.


Multimediální centrum je vhodné pro:


1) Občasné přehrávání HD filmů na chatě či u přátel
2) Jednoduchá náhrada "velkého" multimediálního centra


Plusy


+ Přehraje všechny běžné formáty i rozlišení
+ Líbivý design
Malé dálkové ovládání se k zařízení hodí
+ Téměř neslyšitelný provoz a nízká spotřeba
+ USB port
+ Slušná cena
 
 

Minusy


- Nezvládne některé nestandardní formáty
- Lehce pomalejší načítání filmů
- Klávesnice podle abecedy
 
 
Za zapůjčení modelu WD Elements Play děkujeme Alfa.cz.


Za zapůjčení NASu TS-259 Pro+ děkujeme QNAP.
Za zapůjčení routeru RB751G-2HnD děkujeme HALshop.cz
 

Cena v době testování: cca 3 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte WD Elements Play?
V anketě šlo hlasovat od 22.10.2012 do 16.10.2013. Počet hlasujících: 4
Výborný0 %
Průměrný100 %
Špatný0 %