14.2.2011, Jakub Doležal, recenze

Multimediální centra jsou si podobné jako vejce vejci a často se liší jen operačním systémem. Malou revoluci přináší až produkty Umax IAMM. Je libo model s podporou HD videa, 1.5 TB diskem, LCD a duálním DVB-T tunerem?

reklama
Fotky a síť | od: Snehulda  18.9.201120:38
Dobrý den, věděl by někdo co s následujícími dvěma problémy?
1­/ u všech fotek ­(JPEG­), které mám k dispozici hlásí nepodporovaný formát a nezobrazuje je ačkoliv v recenzi o problémech se zobrazením fotek nebyla ani zmínka
2­/ jak nastavit domácí síť ­- sice se dostanu na můj stolní PC, ale nezobrazí se mi sdílené složky ­(částečně se to daří jen přes upnp­)
Předem díky za radu nebo nějaký tip.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fotky a síť | od: radon (42)  19.9.201119:39
1­) u všech fotek které mám k dispozici ­- pokud jsou všechny ze stejného foťáku, vyzkoušet i jiné jpegy ­(z webu, z mobilu ...­). Pokud pojedou jen některé, porovnat ­(objem, rozlišení, barevný prostor ...­)
2­) je na PC i na IAMMu nastavená stejná skupina ? Typicky WORKGROUP
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fotky a síť | od: Snehulda  19.9.201119:57
díky moc
ad1­/ mám tu fotky minimálně od pěti různých zdrojů a žádná z nich se nechytá....je to škoda.......vezme to jen jpegy ze scanneru, které jsou dost nízká kvalita..:o­(
ad2­/ skupinu mám WORKGROUP, dokud v IAMMu nebyla, nenabídlo mi to ani PC....tak nevím........určitě v tom je ještě nějaký fígl, ale to já standardní uživatel neznám....:o)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fotky a síť | od: mluno  16.11.201113:12
Počítače v různé pracovní skupině jsou problém. V systémech windows 3.11fwg a 95­/98 to nebyl problém, počítač viděl vše jako adresáře. A pokud nebyl vidět stačilo napsat ­\­\skupina­\počítač a počítač se našel ­(pokud byl připojený­).
Za to v XP je to daleko složitější. Počítač většinou odmítá počítače z iných skupin, a jen žřídka se na ně dovolám. A protože u mě se ustálila skupina ­\­\x­\ nemůžu ji iam přiřadit ­(vyžaduje minimálně 3 znaky­). Takže se na iamm dostanu jen přes jeho IP adresu. To je zatim nejspolehlivější.
Fotky jsem nezkoušel. Prohlížení fotek na videu přes televizi mi přijde jako hloupé. Ale přehrávání videa ­(nahrávky z TV karty, ISO obrazy DVD­) přes síť šlapalo jako hodinky až do zaseknutí iammu ­(nevim proč, ale iamm nevydrží v chodu dýl jak půl hodiny a poté buď vytuhne nebo se restartuje­). Vytížení gigové sítě ­(iamm má stomegovou­) bylo přitom pod 1%.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Čelní displej | od: Atreyu  15.8.201110:27
Na první stránce recenze jsem se dočetl, že čelní displej, BY MOHL odstranit nešvar multicenter a to nutnost nastavit přehrávání hudby přes televizi. Dál už pak o tom ale není nikde zmínka, ani v kapitole ­"ovládání­". Tedy lze skutečně nastavit playlist přez čelní displej či nikoli?
Je to pro mě dost podstatná věc, která mi zatím od multimediálních center odrazovala.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Čelní displej | od: danton (46)  15.8.201110:49
Je to tak, pomoci minidispleje se proklikas kam potrebujes, tudiz i na hudbu. Ale pokud trebe budes chtit prepnout na rezim nahodneho prehravani z rezimu skladba za skladbou, tak to uz ti neukaze. Budes si muset pamatovat, ze to musis tusim 3x zmacknout, aby jsi presel do rezimu nahodne prehravani. Ale i tak je to pomoc, nez zbytecne na par vterin zapinat TV, spustit music a TV zase vypnout.
Chybi mi u neho funkce AUTORUN, kterou kdyz aktivujes, tak po zapnuti stroje za par vterin zacne muzika hrat sama. To ma, co vim, Guru4Tvix, DVico.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Čelní displej | od: Atreyu  15.8.201110:57
Velký dík za bleskovou a komplexní odpověď.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Nahrávání? | od: Jan Mluno  27.4.201117:49
Autor zkoušel funkci přístroje zřejmě jen při přehrávání videí a hudby. Podle specifikace ale má umět i nahrávat. Proč nebyla tato funkce otestována, případně zmíněna.
Pak mě ještě zaujala věta: ­"přístroj reaguje poměrně rychle na veškeré pokyny dálkového ovladače. Také start celého systému je poměrně svižný­". Zejména její druhá část. Kolik milisekund, sekund nebo minut znamená svižný start. Podle mě 500ms až 1 sekunda, no dejme tomu maximálně 5s, ale o tom pochybuju, protože za tu dobu by se ani neroztočil disk.
Jinak velmi užitečný článek, včetně té diskuze pod ním, děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nahrávání? | od: Jakub Doležal (179)  27.4.201120:15
Čas spuštění jsem neměřil na stopkách, ale mohu to v budoucích recenzích zkusit. U IAMMu mi ale přišlo, že se systém načítá z flash paměti a na poměry multimediálních center to bylo opravdu rychlé.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Nahradí NAS? | od: KutilOP  27.3.20119:42
Je mozno pomoci site ukladat jakekoli soubory na vnitrni HDD pristroje? Pripadně prohlizet a mazat data nahrana timto pristrojem pomoci DVB?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nahradí NAS? | od: derby00 (4)  2.5.201121:31
ano lze, ale neni to priliz ­"user friendly­" lepsi je kopirovani­/presun souboru pres sambu, ftp nebo usb
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
wifi adaptér | od: pp08  19.3.201116:51
Dobrý den, jaký wifi adaptér mám dokoupit, abych mohl přístroj připojit na 5GHz Wifi síť?
Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
IAMM NTR83D vs. EMTEC Movie Cube S850H | od: LadasW  13.3.201118:55
Zdravím ve spolek, rozhoduji se mezi IAMM NTR83D a EMTEC Movie Cube S850H, ale je to veliké dilema. Podle tabulek jsou to dosti podobná zařízení a pro mě i neznámé značky ­(EMTEC kazety tedy znám už desítky let­). Mohl bych někoho zasvěceného poprosit o pomoc rozlousknout můj problém? Kupuji MC hlavně kvůli záznamu TV a ostatní funkce jsou pro mě +. Oba modely by mi vyhovovaly, ale upřímně bych si raději koupil ten, co je plně český ­(nemá problém s diakritikou u titulků­), nemá moc kritických bugů a aktualizace FW není jen jednou do roka.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
editace videa | od: ikvak  5.3.20111:05
Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli je mozne s timto pristrojem delat zakladni editaci souboru nahranych z TV, tj. rozdelovat, slucovat, vymazavat reklamy.. Pokud ne, existuje nejake multimedialni centrum, ktere to dokaze?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Co víc si přát? | od: naskok  22.2.201115:02
třeba aby to nemělo hučící větráček
třeba: http:­/­/www.xtreamer.net­/ixtreamer­/specs.aspx
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Co víc si přát? | od: Kozousch (24)  9.3.201120:55
Přesně tak. A já bych si přál ještě RGB výstup na SCARTu, protože plánuji s mojí CRT TV ještě nějaký čas vydržet
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Displej | od: nitram72  21.2.201114:39
Bohužel jsem se nedočetl jaké informace zobrazuje LCD displej přístroje. Jde tedy pouštět hudba bez nutnosti mít zapnutej televizor.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Displej | od: Jakub Doležal (179)  21.2.201114:49
Ano, na LCD lze listovat adresářem a pouštět soubory. Do recenze to doplním.

Děkuji za upozornění.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Displej | od: Nitram72  21.2.201114:56
Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Displej | od: derby00 (4)  2.5.201121:29
ano, lze bez problemu
Displej zobrazuje prochazeni ­"hlavniho menu­", take prochazeni strukturou souboru a adresaru, v pripade prehravani playlistu i jejich obsah. Pri prehravani zobrazuje strucne informace o prehravanem souboru
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
IAmm, nebo Noontec | od: cigicaj@seznam.cz  18.2.201112:26
nějaký čas sleduji různé recenze a mám v plánu koupit nějaké centrum.... Rozhoduji se mezi dvěma s displejem: IAMM, či Noontev V8... nejde mi o nahrávání.... mám velký archiv hudby a filmů na ext HDD
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: IAmm, nebo Noontec | od: trapet1  18.2.201112:39
IAMM bych ja osobn uz nikdy nekoupil. Mel jsem jeho predchudce a byl jsem velice nespokojeny. Problem s prehravanim, tuhnul. Firmware upgrade malo casty. Neresil problemy. Nyni mam TVIX HD 6600A­/N a pro prehravani naprosta spokojenost. Se vsim si poradi.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: IAmm, nebo Noontec | od: danton (46)  19.2.20117:41
Mam IAMM NTR83D i LG MS400H. K obema bez problemu najednou pripojim archiv A­/V, ktery mam na 20 HDD po 2TB ve dvoudiskovych boxech. Kdybych si mel vybrat, ktery si necham a ktery vyhodim z okna, nechal bych si LG MS400H. Hezci a spolehlivejsi.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: IAmm, nebo Noontec | od: Jakub Doležal (179)  21.2.201114:51
Pokud nespěcháte, pokusím se sehnat Noontev V8 na recenzi, abyste se mohl rozhodnout. Bohužel to nemohu nijak více časově upřesnit.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: IAmm, nebo Noontec | od: Carlos10  21.2.201115:46
Nebo zrecenzovat model Dune HD Smart D1 který tady někdo hodně chválil.....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: IAmm, nebo Noontec | od: cigicaj@cajovna.cz  22.2.20117:42
to budu rád, Noontec jsem již doma měl, kupoval jsem ho pro tchána. Hudba a filmy řekl bych že fungovaly OK. Jen nevim zda je to to prave, protože nikde jsem nenalezl ani sluvko o nejake aktualizaci firmware.... atd. No a pak vetracek z boku byl myslim docela hlucny. Trebas kdyz to budete moci porovnat s IAmm tak budu moudrejsi.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: IAmm, nebo Noontec | od: cigicaj@cajovna.cz  22.2.20119:42
jeste jeden dotaz, umi IAMM internetova radia?.... asi jo, ale jak to funguje. Mam chut napriklad poslouchat Radio1.... da se ­"naladit­"? ci jsou nejak prednastavena.... to same u internetovych televizi
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: IAmm, nebo Noontec | od: Pitriss  1.5.201115:41
Můžeš si vytvořit ­"playlist­" a přes něj spustíš jakékoli rádio.:)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Prohlížet internet, umí? | od: To je fuk  17.2.201112:27
Tohle by mě zajímalo ­- když už mám možnost připojit síť ­(ať kabel nebo wifi­) a jsou k dispozici internetové služby, má to také vestavěný použitelný internetový prohlížeč? Kolikrát by člověk jen mrknul na net během reklam, ale to většina TV a mediálních center s připojením k internetu prostě neumí...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Prohlížet internet, umí? | od: Diwiak (4)  17.2.201116:54
toto by aj mna zaujimalo.. milion druhov ­"chytrych krabicek­" ale ziadna nesplna to co potrebujem, takze zase zostava len to objemne PC ­-
DVB­-S tuner, normalny internetovy prehliadac ­(nie tie youtubeainesracky viewery­), updatovatelne drivre ­(nie tie loosracke FW, na ktore si za rok uz nikto ani nespomenie a krabicka moze ist do kosa..­), MECHANIKA ­(ano, ta lacna 20 eurova mechanika co mi prehra moje audiocd a dvd,­-nie, externu neprosim..­),pripojitelnost usb klavesnice a mysi, hry... za 6500 sa uz da uvazovat o zakladnej HTPC zostave ktora sa s tymto neda ani len porovnavat.proste dalsia imidzova p****na s obmedzenym vyuzitim
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: Prohlížet internet, umí? | od: derby00 (4)  17.2.201122:35
Současný SDK3 přímo internetový prohlížeč nenabízí. Novatron však slibuje budoucí nativní podporu nového SDK4 který již obsahuje IT prohlížeč Opera, dokonce by měla být i podpora USB klávesnice a myši.
Není to zase takové utopie Martini dal do kupy na ukázku firmware pro IAMM s SDK4 A musím říct, je to bomba, jestli se toho opravdu dočkáme, bude to podstatný skok...
Jinak se však v současnosti musíte spokojit s nabídkou Internetových služeb od DMD a že jich není málo ­(kompletní výčet najdete na webu http:­/­/iamm.xf.cz ­)

Co se týká nahrávání z analogu, pak ano, nahrávat lze z ext. analogového zdroje...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Prohlížet internet, umí? | od: Diwiak (4)  18.2.20117:50
:­-­)­) a zase len ­"slibuje­" a ­"mela by­".... na to ako dlho sa ponukaju taketo zariadenia to je dost ubohe ze doteraz nikto neprisiel s niecim zasadne inovativnym
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jak fungují video a audio vstupy? | od: hrncir  16.2.201116:17
Na co slouží analogové vstupy? Znamená to, že lze digitalizovat a zaznamenávat audio a video signál na disk?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Jak fungují video a audio vstupy? | od: danton (46)  17.2.201123:47
Áno. Archivujes si treba domaci zaznamy, co mas na VHS.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lepší popis práce TV tunerů | od: radon (42)  15.2.201113:42
děkuji za test, ale nějaké praktické poznatky z provozu by nebyly? Když vidím úplně stejné menu jako má můj NTR­-20, tak by mne zajímalo zda:
- názvy nahraných TV pořadů odpovídají skutečnosti ­(mně se zobrazuje název předchozího pořadu­)
- zda se stále chová tak, že pokud při sledování filmu má sepnout na pozadí záznam TV, tak se film přeruší, musím odklikat že souhlasím a pak se zase proklikat k filmu a v něm dohledat místo kde jsem skončil ­(pěkný opruz 2­- 3 min hledání­)
- EPG by se u dvoutunerového přístroje už mohlo chovat inteligentněji ­- uvítal bych možnost sledovat při procházení a programování EPG obraz a zvuk ze stále stejného TV programu. Teď to mám tak že prozkoumat EPG u 10 následujících TV programů = 10 přepnutí kanálů :­-­(
- po ukončení nahrávání se mně často nevypne externí disk, u toho interního to funguje? ­(co spotřeba při naprogramovaném záznamu, umí se v takovém případě přístroj uspat?­)

Jinak ve fci mediálního přehrávače jsem s přístrojem spokojený, pouze ten TV modul a trochu nepřehledné dálkové ovládání mne prudí :­-(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: lepší popis práce TV tunerů | od: Hurv  15.2.201115:12
Zkus se podívat na web www.iamm.cz zde ve fórech se toho řeší poměrně dost, mimo jiné z této komunity pochazí i fw které pan tester použil místo firemního fw.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: lepší popis práce TV tunerů | od: radon (42)  15.2.201123:29
ok mrknu, i když mně už to bude na dvě věci ... takové info jsem potřeboval před koupí a hledal bych ho v recenzi jako je tahle... a nenašel. Nejspíš už je vše vychytané :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: Petr Trebicky  14.2.201113:19
Rad bych varoval pred touto firmou. Pred cca dvema lety jsem zakoupil Umax IAMM NTD38, predchudce NTR83D. Od zacatku provozu byly problemy. Nesel nastavit region, nefungoval screen saver a mnoho jinych. Firma vydala nekolik update firmware, ale odstranenim jedne chyby se vyskytly nejmene dve jine. Takze firma podporu tohoto vyrobku ­(za vice nez 5000Kc­) zkratka zrusila. Dodnes si muzete na strankach www.umax.cz NTD38HD precist co vse nefungovalo a nefunguje. Pri zavadeni noveho vyrobku se mohou vyskytnout problemy, ale solidni firma nebidne zakaznikovi takove update, aby vse bylo perfektni. Petr Trebicky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(2)  nízká(1)
Re: Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: derby00 (4)  14.2.201122:00
Dovolil bych si tvrdit, že v posledním půlroce UMAX značně přehodnotil přístup k uživatelům k lepšímu, který uznávám byl dříve poněkud chladnější...
Taky je nutno dodat, že UMAX je víceméně jen jeden z mnoha distributorů Korejského Novatronu a nemůže si v ledasčem zas tak moc ­"pískat"
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: Bouce  17.2.201114:55
1. nezakoupil jste umax ale iamm
2. umax žádnou podporu nezrušil...je to sterjné, jako by jste tvrdil, že Datart zrušil podporu Samsungu. Umax je jen prodejce
3. neznámn moc firem co dělá výrobky, které jsou na 100% perfektní
4. souhlasím, že iamm je produkt, který patří vrátit i s kontainerem zpět na Taiwan
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: Johny252  17.2.201115:46
Tak taky prispeju troskou do mlyna. Ja jsem za poslednich 5 let prosel hafol domacich multimedialnich center. Jak tech hotovych ­(IAMM, UMAX, Xtreamer, Egreat­) tak jsem zkusil i HTPC ­(ION, dvojjadro Atom­). Vicemene vse bylo pouzitelne ale furt furt tam byly nejak bugy. Konecne jsme nasel neco, co mi maximalne vyhovuje DUNE. Mam ted DUNE HD SMART a jsem max spokojen. Vse funguje jak ma a neskutecne rychle. Prehraje jakekoliv HD video­(CPU Sigma Designs 8642­/3
­- coz je spicka v domacich centrech­), coz vetsina HD prehravacu neprehraje!!! Nemam v nem ani disk a vse valim pres LAN z NAS serveru nebo PC. Jeslti hledate neco s cim nebudete mit problemy , vrele doporucuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: kovadlina  18.2.20110:20
Taky se mi líbí tento DUNE HD SMART.Chci se zeptat, co všechno umí zobrazit ten
display na přístroji ­(menu,adresáře apod.­) ???
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: Tomasito  22.2.201117:27
Nezjistil si něco ohledně funkčnosti toho displeje u DUNE HD?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: kovadlina  22.2.201119:01
Na DUNE HD jsem zatím nikde žádnou recenzi neviděl.Na youtube je pár videí, ale co umí
zobrazit display tam vidět není.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Mizerne vyrobky Umax IAMM! | od: Mis  20.2.201114:55
díky možnosti, práci i mému audiofilství jsem snad vyzkoušel všechny. Každý má svá bebínka a mušky ­(iamm...to jsou masařky­), ale osobně nevyhledávám jako audiofil bambilion formátů. Satčí mi ty běžné standardní, ale od nich vyžaduji maximální kvalitu. Zde mi vyhovuje nový QNAP 1000P
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Cena a HDTV | od: JindraPce (13)  14.2.201110:51
No když si odmyslím tu spotřebu, je to celkem hezký kousek, jen ta cena i bez HDD je poněkud vysoká a proč to má proboha zase jen DVB­-T a ne DVB­-T2 :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(1)
Re: Cena a HDTV | od: danton (46)  17.2.201123:42
A kdeže se to teď u nás vysílá DVB­-T2...? Bych se tam přestěhoval.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Cena a HDTV | od: JindraPce (13)  18.2.20118:05
Co ja vim tak to maji v Praglu a planuji se jizni Cechy a stale plati, ze letni olympiada pristi rok by mela byt takto vysilana pro vetsinu polulace ­(tedy hlavne velka mesta­). No a jelikoz v jednom takovem ziju, pochopitelne nechci za rok kupovat dalsi zarizeni.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
63mpbs ??? | od: kofo  14.2.201110:43
co je to ­"rychlost 63mpbs­" ???
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(2)  nízká(1)
Re: 63mpbs ??? | od: Fred1  17.2.20117:49
63 milibitu za sekundu :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: 63mpbs ??? | od: rispekt  17.2.201118:28
:D:D
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: 63mpbs ??? | od: Jakub Doležal (179)  22.2.201122:24
Opraveno :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.
Uživatelský profil Vám umožní u nás využívat několik zajímavých funkcí.