Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
6.9.2010, Jiří Piškula, recenze
Produkty značky Topfield mají čeští satelitní fandové v oblibě. Není tedy divu, že výrobce přináší na náš trh pravidelně nové produkty. Dnes testovaný dvoutunerový model s integrovaným pevným diskem a funkcí PVR se poprvé objevil na jaře 2010.
Charon222 | 27.8.201214:33
Také již delší dobu používám Topfiled SRP­-2411 a rád bych přidal i já své zkušenosti.
Při koupi Topfu mne zaujala možnost nahrávání na HDD, nízká spotřeba ve stanby stavu ­(1W­), možnost připojení do domácí sítě, příjem HD TV a dva tunery, jako i řada dalších zajímavých funkcí. Jaké však bylo udivení, když jsem zjistil, že první firmware nepodporuje FAT32, NTFS, aj. Ale řekl jsem si, že to zkousnu a pomohl jsem si ovladači z Linuxu.
Naladěné německé satelitní stanice mi fungovaly bez problémů jen do prvního upgradu firmware, kdy pak následovaly marné pokusy o jejich nové naladění, ale opětovně jsem jich získal jen pár.
Poté co jsem je tedy oželel, rozhodl jsem se pustit do zapojování domácí sítě. Jelikož přijímač má Ethernetovou přípojku, vyzkoušel jsem zapojení a jedna pozitivní věc se povedla. Ovšem i zde se objevily mouchy, nedej bože mít v názvu souboru českou diakritiku, to jsem se mohl stavět na zadní, ale soubor jsem musel ručně přes dálkové ovládání nejprve v přístroji přejmenovat a pak šel stáhnout do PC k dalšímu zpracování. Škoda jen, že přístroj nedisponuje WiFi nebo alespoň WiFi adaptérem, nemusel bych packovat o kabel, když si jdu vařit kávu.
Pokoušel jsem se také o zprovoznění přídavných funkcí pomocí TAPů, ale zkušenosti s nimi byly nevalné. Nu a o tom, že by přístroj měl Pip, přestože má dva tunery, raději pomlčím.
Co se softwarové podpory pro tento přístroj týká, programy, které jsou dostupné u výrobce fungují ­(Vega, Top Set, SetEdit, ...­) velmi sporadicky, obvykle se vyskytnul problém při editaci uložených systémových dat, především proto, že uvedené programy nepodporovaly systémové ID mého přístroje.
Shrnuto a podtrženo: Vezmu­-li v potaz cenu, možnosti přístroje a podporu od výrobce, tak můj osobní názor je, že tento přístroj bych po dvouletém používání doporučil pouze svému nejhoršímu nepříteli.


Odpovědět0  0
PetrG68 | 5.8.201212:41
Tento výrobek jsem zakoupil před 2.roky.Od počátečních probémů, než se během roku a půl doladil firmware, mě po dvou letech přestal fungovat pevný disk.Na to jak je to drahý přístroj ,tak je to celkem problémový přístroj a nekvalitní.Ovladač je neergonomický­-všechny tlačítka stejné ,v šeru nepoznáte co mačkáte ,dlouhá doba náběhu ,atd.Nekupujte jej.
Odpovědět0  0
Kramar | 30.4.201215:23
Dobrý den, uvažuji o svém prvním satelitu, takže jsem úplný laik. Rozumím tomu dobře, že pro užití dekódovací karty CS linku v Irdeto budu muset do CI slotu dát nějaký modul, protože to nemá integrovanou čtečku..? Je to u tohoto modulu odzkoušené a plně funkční..? moc díky za odpověď. P.K.
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 30.4.201222:19
Dobrý den, chápete to zcela správně. Výrobce, potažmo oficiální český distributor značky Topfield, doporučuje použít CAM modul SMIT Irdeto nebo MASCOM Cryptoworks + Irdeto, se kterými je spolehlivost funkce odzkoušena ­(viz http:­/­/www.topfield.cz­/srp2411.html­).
Odpovědět0  0
Tom H. (1) | 1.4.201213:51
Uvažuju o koupi přístroje, ale odrazuje mě, že jsem se někde dočetl, že při použití karty Skylink nelze jeden pořad sledovat a druhý nahrávat ­(předpokládám oba programy kódované­). Příjde mi to jako nesmysl, ale rád bych slyšel názor od někoho, kdo toto může zkusit. Díky.
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 2.4.20128:56
Dobrý den, souběžný záznam­/sledování pořadů je u tohoto přístroje plně funkční. Díky dvojitému tuneru lze dokonce nahrávat a sledovat kanály na zcela jiných transpondérech ­(pokud použijete LNB s dvojitým výstupem­).
Odpovědět0  0
plinius | 17.2.201118:27
Je vskutku nepochopitelné že přístroj s velkou pompou propagovaný pro český trh nemá čtečku IRDETO a tento prostor je na přístroji zaslepený!!!Mnohem levnější přístroje na trhu mají 2 CI sloty a k tomu čtečku Irdeto! Navíc např. v Německu je totožný model ­(pouze jiný design­) pod označením SRP­-2410 k mání již od 399 euro, u nás v kotlině cena jako vždy přestřelená!!!
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 2.4.20129:16
Dobrý den, chápu Vaše rozhořčení, avšak kritizované nedostatky mají své vysvětlení. V době, kdy byl dokončován vývoj přístroje, nebyl standard Irdeto v ČR používán. Pokud by v přijímači byla integrovaná čtečka, s největší pravděpodobností by šlo o systém Conax nebo Cryptoworks, které v současné době nejsou v ČR už perspektivní. Poznámce o přestřelené ceně nerozumím, s ohledem na to, že nejnižší známá cena je nyní 9975 Kč, což odpovídá dle aktuálního kurzu cca 404 EUR. Odlišná cena od německých modelů je na místě, neboť SW přístroje byl pro české prostředí speciálně upraven, a i dnes, více než 2 roky po uvedení na trh, jsou vydávány jeho aktualizace. Český trh je podstatně menší než ten německý, je tedy logické, že tato péče o zákazníka se viditelně promítá do ceny.
Odpovědět0  0
marincak | 8.2.201119:51
zdravím, jde někde nahrát naladění přijímače ­(stáhnout z webu­) a nahrát přes usb? byl bych vděčný, kdybyste mi někdo poslal vaše naladění, tedy pokud to jde :=)
Odpovědět0  0
František 12 | 9.1.201122:54
Ivane g,jak píšete :když stáhnu film avi pouze odstraním z jeho názvu písmena s ...Tohle mi nejde,? potřeboval bych,když nahraju film tak ho převést do střižny pinnacl 12 ,­(nemám Topfield spojený zatím s PC­).Nemohl byste mi poradit jak ? Děkuji za každou radu.Ani některé conwentory tenhle soubor REC ­(rec­) nepřevedou abych to mohl použít.
Odpovědět0  0
ivan_g (2) | 3.12.201010:24
Film nahraný přístrojem na HD má příponu rec, po přenosu do PC stačí soubor přejmenovat z *.rec na *.avi tj. stačí změnit příponu souboru a můžete jej přehrávat kde chceta a dělat s nim co koliv.
Odpovědět0  0
ivan_g (2) | 2.12.201011:19
Topfielda mám asi měsíc a jsem úplný začátečník je to vůbec první satelitní př. co mám. Hned po zapojení jsem provedl aktualizaci firmwaru a načetl tovární nastavení.
1­) v návodu se píše, že s přijímačem lze přehrávat videa ve formátu DivX, vob, mkv nebo mp4. Moje zkušenost je, že bez problému přehrává formát avi.
2­) po připojení k routeru stačilo zjistit ip adresu z přijímače a hned byl přístupný jeho web server, stačilo jen ip adresu zadat do prohlížeče a přihlásit se k účtu – guest, heslo od výrobce: 0000. K přijímači se připojuji přes Total comander, FileZillu, Operu, bez problému.
3­) přenos souboru do přijímače mi dělal z počátku problémy. Ty byly způsobení diakritikou, jednoduše pokud byly v názvu filmu použité háčky a čárky soubor se nepřenes vůbec nebo až na několikátý pokus. DVD už nevypaluji, když stáhnu film v avi pouze odstraním z jeho názvu písmena s diakritikou a překopíruji na HD přijímače… Jsem velmi spokojen!
Odpovědět0  0
jh4 | 25.10.201010:52
Mám přístroj asi týden a mám problém. Po stažení nahraného pořadu na PC jej nejsem schopen demuxnout. Byl jsem zvyklý používat ProjektX, ale nyní se v něm pořad tváří jako zakódovaný, i když není ­(dělá to i u pořadů z free stanic, např. Noe­).
Neřešil jste někdo tento problém?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.