Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Topfield SRP-2411 s bohatou výbavou

6.9.2010, Jiří Piškula, recenze
Produkty značky Topfield mají čeští satelitní fandové v oblibě. Není tedy divu, že výrobce přináší na náš trh pravidelně nové produkty. Dnes testovaný dvoutunerový model s integrovaným pevným diskem a funkcí PVR se poprvé objevil na jaře 2010.
V paměti přístroje je uloženo (přednastaveno) 133 různých družic a samozřejmě nechybí žádná z těch, které jsou populární v naší středoevropské oblasti. Nastavení LNB i parametrů pro vyhledávání je poměrně detailní.

V pravém horním rohu obrazovky se během změn parametrů vyhledávání neustále zobrazují ukazatele síly a kvality signálu, díky čemuž lze snadno vyhodnocovat vliv prováděných změn nastavení na kvalitu příjmu. Ukazatele je možné zobrazit i ve větší velikosti, což může být užitečné např. při nastavování vaší satelitní antény.


Přijímač má standardní možnosti nastavení parametrů příjmu.


Mnohdy je užitečné prohledávat jen vybrané transpondéry.

Součástí voleb je i výběr tuneru, pro který chcete provádět hledání programů (každý tuner má svůj vlastní seznam programů). Pokud byste ponechali naladěné programy pouze v jednom z obou tunerů, mohlo by to vést k omezení funkčnosti duálního záznamu a souběžného sledování vysílání z různých transpondérů.

Nemusíte však ladit všechny programy pro každý tuner zvlášť. Přijímač umožňuje kopírovat seznamy vyhledaných programů libovolně mezi oběma tunery. Který tuner je k příjmu kanálu aktuálně využíván, zjistíte v infoliště u každého programu.


Seznamy programů se při vyhledávání ukládají pro každý tuner samostatně.

Vyhledávání stanic jde u tohoto modelu velmi hladce a rychle – během tří minut bylo na pozici 19,2° E nalezeno 1119 televizních a 230 rádiových kanálů. Kromě kompletního prohledávání v paměti uložených satelitů je možné hledat programy v jednotlivých transpondérech. Pokud nějaký transpondér v předvolbách chybí, lze jeho parametry zadat ručně.


Prohledávání satelitních pozic je velmi rychlé - tady zabralo asi 3 minuty.

Vyhledané kanály se automaticky ukládají do seznamu programů v pořadí, v jakém byly nalezeny. Zobrazený seznam můžete filtrovat dle satelitu nebo tuneru, řadit ho lze abecedně, dle čísla předvolby, FTA-kódované, podle provozovatele, apod. Názvy programů je možné měnit s využitím virtuální klávesnice.


Seznam programů lze třídit dle mnoha parametrů.

Kromě základního seznamu můžete využívat také favoritní seznamy. Z výroby jsou přednastaveny čtyři základní: Zprávy, Film, Hudba a Sport. Dle potřeby k nim lze přidat další (celkem jich může být až 30). Veškerou konfiguraci přístroje včetně seznamů stanic lze uložit na paměťové médium připojené do USB portu a kdykoliv v budoucnu znovu načíst ze záloh.


Můžete definovat až 30 favoritních seznamů kanálů.