Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
23.4.2007, Radek Jahoda, recenze
Firma Animation Technologies je na trhu TV karet také již pěkný pátek, takže by měla mít zkušenosti. V jejím portfóliu je větší množství karet, jak těch levných, tak i dražších, do našeho testu se dostal přímo základní model, tedy ten nejlevnější.
Daves69 | 8.5.200715:21
Cituji: ­"Dálkový ovladač se drží osvědčeného rozmístění kláves: numerické klávesy nahoře, ovládací kříž uprostřed a nahrávací tlačítka dole.­"

S tímto nelze než souhlasit. Jen mi ale vysvětlete, proč tam ty numerické klávesy jsou? Stejně nemají žádnou funkci ­(nelze jimi přepínat stanice­).
To je zároveň dost výrazné mínus v komfortu ovládání ­(přeskakovat stanice stylem Up­/Down je fakt zábava­).
Odpovědět0  0
artam (54) | 24.4.200715:43
"jen je škoda, že není použit stínící plech nad tunerem­"

Ono to ani tak nie je o tej skode, ten jednocipovy digitalny tuner TDA8274 je podla Philipsu navrhnuty tak, ze obvod nepouziva ziadne indukcnosti, potrebuje len zopar R a C a spoje k nim na PCB mozu byt minimalnej dlzky, pouzitie plechu potom nema ziadny vyznamny vplyv na parazitne rusenie­/vyzarovanie externymi komponentami ani samotnym obvodom.

Mimochodom, pouzitie toho obvodu nie je az take prekvapenie, mozno pre PC karty, ale v set­-top boxoch sa pouziva casto a aj jeho varianty 8271 pre kablovku, 8275 pre klasicku analog­-TV ­(a tiez bez plechu ;­-­) )
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 25.4.200718:54
Ano jednocipovy obdvod neni tak nachlny, ale presto je. Stinici kryt se pouziva u vsech smesovacu, prestoze tam neni zadna indukcnost a jde ciste o polovodicovou diodu. Cela cesta at uz jde o kabel, ktery je stinen az po vstupni tuner by mel byt odstinen, protoze prave tam se mohou dostat parazitni signaly a tedy ruseni, na mezifrekvenci na par MHz uz to tak akutni neni. Indukcnost nemusi byt ten nejhorsi prvek na chytani ruseni, zalezi na naladeni celeho obvodu ­(resonance­). Jini vyrobci tam ten kryt take davaji, proc kdyz tam byt nemusi a pouzivaji take jednocipove tunery?
Odpovědět0  0
artam (54) | 26.4.200714:05
Ano, u analogovej TV je tienenie celej cesty od vstupu povinnost, pretoze pri AM modulacii sa prejavi prakticky akekolvek male rusenie.
Situacia je totiz trochu odlisna u DVB­-T, kde nejde o namodulovanie rusenia na uzitocny AM signal, ale pouziva sa ina modulacna schema s 8k nosnymi na kanal a odolnost voci ruseniu je neporovnatelne vyssia. Nenapisal som ale, ze plech netreba pouzivat, ale ze to u toho konktretneho tuneru prakticky nema vplyv, takze asi by som za to body v hodnoteni nestrhaval.
U tohto tuneru sa udava odstup pod 25dB pre 64QAM ­(to sa pokial viem pouziva aj v CR­). Na to, aby sa na vstupnej trase dlzky niekolko cm zakoncenej 75ohm naindukovalo rusive napatie takej velkosti, aby sa prejavilo vznikom chyb ­(zvysenim BER­) pri demodulacii, nie su v beznom PC dostatocne velke zdroje na vyrobu rusiveho elmag. pola, muselo by byt minimalne tak 100x vacsie ­(prakticke testy, vyrabali sme video grabbery­).

Btw. indukcnosti, ak su pouzite v zmiesavacoch, su dost zranitelne, pretoze aj male rusenie moze rozhodit vysledny produkt, indukcnosti v zmiesavacoch su prakticky vzdy tienene aj ked nikde inde nepouzijete plech.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 26.4.200719:25
Ano s tim naprosto souhlasim. Pokud ale bude signal na hrane, tak to vliv mit muze, nebude to ale zasadni a tezko se to prokaze. Body za to nestrhavam ­(zadne nejsou­) a dole v seznamu vyhod a nevyhod to take neuvadim ;­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.