Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test DVB-T PCI: Hauppauge WinTV Nova-T a WinTV Nova-T-500

19.4.2007, Radek Jahoda, recenze
Hauppauge je již také na poli TV karet delší dobu, možná i proto se nám dostaly do testu 2 karty. Obě mají stejný software, liší se pouze hardwarem. Nejdříve se podíváme na nejnižší a nejstarší model WinTV Nova-T a poté na model se 2 tunery, WinTV Nova-T-500.
Nyní se podívejme na druhou kartu WinTV Nova-T-500 se dvěma tunery. Krabice je téměř úplně stejná, jen jsou na ní jiné nápisy. Její obsah je také podobný - karta, dálkový ovladač je shodný s předchozím typem, návod k instalaci a celkem tři CD. Jedno s ovladači od výrobce, jedno s novými ovladači od českého distributora Ben International a třetí s programem Wing pro nahrávání do DivX nebo formátů přehrávačů iPod a PSP. Karta má nízký profil a je konstruována zcela jinak než předchozí typ.





Tuner je proveden přímo na desce plošných spojů, jde o jednočipově řešený. Jaký typ je použit se mi ale nepodařilo zjistit, neboť je přikryt kovovou krabičkou.



Že je docela těžké udělat dva tunery na jedné kartě, dokazuje zvolená realizace. Výrobce jednoduše použil USB 2.0 řadič VIA VT6212, na jehož dva porty připojil demodulátory DIBcom DIB3000P a USB 2.0 bridge DIB0700C. Jde tak vlastně o dva USB tunery, které ale nejsou realizovány externě, ale přímo s řadičem v PCI slotu. Stejného efektu je tak možné dosáhnout dvěma externími tunery (ty lze ostatně také použít a software si s nimi poradí).



Zadní panel vypadá téměř úplně stejně jako u předchozího typu - jeden anténní konektor a konektor pro čidlo DO.



Ve správci zařízení se objeví pouze dvě položky, Hauppauge Nova-DT Dual DVB-T Tuner Device (+IR) a také Hauppauge Nova-DT IR pro dálkový ovladač.



V DirectShow je pak dvojice zařízení Nova-DT DVB-T Capture a Nova-DT DVB-T Tuner.