Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test DVB-T PCI: 2x Pinnacle PCTV - s jedním a se 2 tunery

24.4.2007, Radek Jahoda, recenze
U Pinnacle si každý prvně vybaví jejich střihové systémy, především Studio, ale tato firma dělá i TV karty pod názvem PCTV. Dva typy v našem testu mají jednoduše přídavek DVB-T PCI. Jedna z karet má navíc dva tunery, jinak jsou téměř identické.
Představme si hned druhou kartu, jako vždy hned od krabice, která má podobný design (pouze není nastojato, ale naležato). Obsah krabice je téměř identický, je zde ale jiný dálkový ovladač a přibylo jedno CD se střihovým software Studio Quickstart 10, což je ořezaná verze Studia bez podpory dvou video stop a s vypnutými téměř všemi filtry. Karta je naprosto stejná jako ta předchozí, pouze jsou osazeny oba demodulátory a také oba tunery.




 
Demodulátory jsou tentokrát přímo od Zarlinku ZL10353, zřejmě byla tato deska osazena dříve.



Na funkci to samozřejmě nemá vliv a může se stát, že to bude u jindy koupeného kusu naopak.



Dálkový ovladač je pravý opak toho předchozího, protože jde naopak o nejmasivnější ovladač v testu. Bude tedy vhodný právě pro ty z Vás, kteří mají místo dlaní lopaty. Je to totiž v ruce znát, že je dost baculatý. Pracuje se s ním ale dobře, dokonce ani umístění numerické klávesnice úplně dole není na závadu právě díky baculatosti. Tlačítka jsou dostatečně velká, což platí hlavně o těch nejčastěji používaných - ovládacím kříži, tlačítkách pro změnu programu a hlasitosti a také "přehrávačových" klávesách.



Ve Správci zařízení přibudou tunery dva a stejně tak je to v DirectShow.