Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test 13 DVD přehrávačů: Toshiba SD-270E

2.8.2007, Jan Dedek, recenze
Pokračujeme v jízdě. Jako čtvrtý přehrávač prochází testem model značky Toshiba. Protože jsme tu už měli čtyři Sencory, bude to mít v porovnání s nimi Toshiba těžké. Pojďme se tedy podívat, co všechno zvládne.

Hodnocení


Toshiba je po stránce designu velmi povedený přehrávač, který si nezadá s mnohem dražšími modely, ale jak ukazují grafy níže, design není všechno.



A protože už je ohodnoceno dostatečné množství přehrávačů, je v grafech jejich hodnocení srovnáno od nejlepšího po nejhorší. První oblastí, kde přehrávač trochu ztrácí oproti už testovaným, je přehrávání. Nějaké body ztrácí vyšší hlučností než u přehrávačů Sencor. Nejvíce ale přehrávač ztratil kvůli chudšímu vybavení konektory.



V druhém grafu je celkové hodnocení srovnáno od nejlepšího po nejhorší přehrávač. V hodnocení jsou procentuálně zastoupeny kategorie uvedené v předcházejícím grafu. A díky metodice už není takový rozdíl mezi nejlepším a nejhorším přehrávačem.




Závěr




Přehrávač od Toshiby je určen pro přehrávání DVD a souborů kódovaných na základu MPEG-4 a poradí si s nimi velmi dobře, přičemž navíc přidává i podporu QPel. Kamarád není ale s formáty od Microsoftu WMV a WMA, i když titulky SMI, za kterými stojí také Microsoft, zobrazit umí.


Jednoduchá instalace
Dlouhé načítaní disků
Podpora DVD±R/RW
Občasné zaseknutí u VCD a SVCD
Jednoduché ovládání
Nedokonalá podpora GMC
Podpora DivX 3, 4, 5, 6
Nekompletní český manuál
Podpora Xvid
Vyšší cena
Podpora QPel
Ikona Odkaz na databázi
Podpora mnoha typů titulků
Ikona Odkaz na databázi
Tichý chod
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 2190 Kč s DPH


Malou vadou na kráse je pomalé načítání disků a poměrně dlouhá odezva na stisknutí tlačítka, ať už na přístroji nebo na přehrávači. Za vyšší cenu nedostanete tolik jako u konkurence, za značku se prostě platí.


Za zapůjčení přehrávače Toshiba SD-270E děkujeme firmě FAST ČR, a.s.