Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test 13 DVD přehrávačů: Manta DVD-030 Emperor IV Neron

10.8.2007, Jan Dedek, recenze
Předposlední a poslední testovaný DVD přehrávač pochází od polské firmy Manta, která je na trhu už od roku 1998 a měla by mít tedy dostatek zkušeností v oblasti spotřební elektroniky. Oba modely, které jsme obdrželi, vypadaly velmi zájímavě. Uvidíme, jestli se skrývá něco zajímavého i uvnitř a ne jen na povrchu.

Hodnocení


DVD přehrávač Manta DVD-030 Emperor IV Neron 3 si nejlépe poradil s testovacími vzorky a v kategorii přehrávání získal nejvyšší hodnocení. Velmi dobře je na tom také v kategorii vybavení, kde se drží hned za Sencorem SDV-7301H.



Ve druhém grafu je celkové hodnocení srovnáno od nejlepšího po nejhorší přehrávač. V hodnocení jsou procentuálně zastoupeny kategorie uvedené v předcházejícím grafu. V celkovém hodnocení se přehrávač umístil na 2. místě, lepší už byl jenom výše zmiňovaný Sencor. Všimněte si, že první dva přehrávače mají lehký odstup od zbytku testovaných přehrávačů.




Závěr


DVD přehrávač Manta je velmi povedený kousek a své kvality dokázal v testu, kde v kategorii přehrávání převálcoval ostatní přehrávače. Navíc má velmi povedený design. V obýváku mezi ostatní elektronikou rozhodně nezapadne.





Bohužel má i několik chybiček. V krabici nebyl český manuál a zatím není ani ke stažení na stránkách výrobce. Přibalený manuál v polštině je v plné verzi, angličtina je ořezaná. A navíc ořezaný je popis položek v menu, který je důležitý. Když už jsme u těch jazyků, menu přehrávače bylo zatím jen v polštině a angličtině.

Pofidérní je také podpora výstupu VGA, či formátu Nero Digital, jestli se vůbec o nějaké podpoře dá mluvit. Možná je to také mezi monitorem a židlí, ale z přehrávače jsem prostě nic ohledně těchto dvou "fičůrek" nevymáčkl.


Jednoduchá instalace
Přehrávač nemá české menu
Líbivý design
Momentálně chybí vytištěný český manuál, ale je ke stažení na stránkách výrobce
Podpora DivX 3, 4, 5, 6
Široký ovladač
Podpora Xvid
Podpora výstupu VGA ???
Podpora GMC u DivX
Podpora Nero Digital ???
Podpora QPel
Ikona Odkaz na databázi
Podpora výstupu VGA ???
Ikona Odkaz na databázi
Podpora 4 z 5 testovaných titulků
Ikona Odkaz na databázi
Možnost nastavování titulků
Ikona Odkaz na databázi
Podpora Nero Digital ???
Ikona Odkaz na databázi
Konektor USB
Ikona Odkaz na databázi
Čtečka karet MMC, SD a MS
Ikona Odkaz na databázi
Podpora ID3 tag u MP3
Ikona Odkaz na databázi
Nízká cena
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 1 360 Kč s DPH


Nu co, plusy výrazně převažují nad mínusy a cena, za kterou tenhle kousek můžete koupit, je velmi příznivá. Navíc na stránkách Manty se dají stahovat nové verze firmwaru, tedy až vyjdou, což by mohlo ledacos napravit i v tomto případě.

Za zapůjčení přehrávače Manta DVD-030 Emperor IV Neron děkujeme firmě Abacus Electric