Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test 13 DVD přehrávačů: Daewoo 3x jinak

3.8.2007, Jan Dedek, recenze
Už máme za sebou pěknou řádku přehrávačů a dnes se testy rozrostou o další trojlístek se značkou Daewoo (modely DV-2500H, DV-2000S a DV-1300S). Uvidíme, jaký vítr tato trojka vnese mezi dosud testované modely.

Celkový pohled


Přehrávače Daewoo mají uvnitř prakticky totožné prostorové rozmístění komponent, jednotlivé komponenty DVD přehrávačů se liší pouze velikostí. A opět zde vidíme plýtvání místem. Podle mě i malý přehrávač vypadá v obýváku velmi dobře, ne-li lépe jak nějaké velké "monstrum".


- DV-1300S -

I přes svou vzájemnou podobnost mezi modely DV-1300S a DV-2000S nemají přehrávače mnoho společných částí. Zdroj je jiný, mechanika také, tišťák s ovládacím čipem jakbysmet a připojení mikrofonů na čením panelu také není stejné.


- DV-2000S -

O podobnosti mezi modely DV-2000S a DV-2500H se také nedá mluvit, ale najdeme jednu výjimku, jejich zdroj je totiž totožný.


- DV-2500H -


Detaily


Při bližším pohledu na zdroje zjistíte, jak už bylo řečeno výše, že oba přehrávače s vyšším modelovým číslem mají totožné zdroje, i když výstup směrem k ovládacímu tištěnému spoji není stejný.


- DV-1300S -

Oba následující zdroje mají mikrospínač zapnutí přístroje vyvedený přímo ze zdroje, model DV-1300S to má ale řešeno jinak, jelikož mikrospínač je u něj veden až z ovládacího tišťáku.


- DV-2000S -


- DV-2500H -

Srdce přístroje je umístěno v zadním rohu na zeleném tištěném spoji. U modelů DV-1300S a DV-2000S je to čip MediaTek MT1389DE. I když mají přehrávače totožný čip, liší se přesto výbavou a rozmístěním elektroniky na tištěném spoji a tím pádem i funkčností.


-DV-1300S -


- DV-2000S -

Ovládací obvody přehrávače DV-2500H se od předchozích dvou zásadně liší. Přehrávač je totiž osazen čipem ZORAN ZR36888HLCG s podporou HDMI. To je také jeden z důvodů, proč je k ovádání použit jiný software než u modelů DV-1300S a DV-2000S, ale to si ukážeme až v kapitole "Menu".


- DV-2500H -

Jedna z posledních věcí, na kterou se v této kapitole podíváme, je tištěný spoj s připojením pro mikrofony a další periférie. Všechny tři přehrávače mají uvnitř tištěný spoj, na kterém jsou umístěny dva konektory pro mikrofony, knoflík pro ovládání "Hlasitosti" a knoflík pro ovládání "Echa". Jak už bylo zmíněno dříve, tyto komponenty jsou součástí systému KARAOKE.


- DV-1300S -


- DV-2000S -

Nejvyšší model má na tomto tišťáku umístěn ještě konektor USB, který slouží pro připojení externích zařízení. Na následujícím obrázku je konektor USB vidět úplně vpravo na hnědém tištěném spoji.


- DV-2500H -

Nakonec si ukážeme jednu "designovou" záležitost, kterou je průhledná plotna pro vložení disku. Nevidím, tedy kromě designu, jediný důvod, proč by měla být plotna průhledná. Ve většině případů je průhlený plast křehčí než neprůhledný a mohlo by snáze dojít ke zlomení plotny.



Navíc průhledná plotna může přenášet odrazy světla (např. od diod) na disk a ovlivňovat tak čtecí schopnosti laseru.