Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony KDL 32S2510: ideální 32" LCD televize?

26.11.2007, Pavel Kovač, recenze
Sony KDL 32S2510, tak zní označení LCD televize, která v sobě nese S-IPS obrazovku, dva HDMI vstupy a podle Sony i perfektní barvy. Uvidíme, jak si povede v našich testech. Udávané parametry jsou: odezva 8 ms, pozorovací úhly 178° v obou směrech a kontrast 5000:1.

Celkové hodnocení


Sony KDL 32S2510 nezklamala. Televize patří k těm nejlepším a to hlavně díky solidnímu barevnému podání, slušným pozorovacím úhlům a inteligentnímu postprocessingu u televize s vysokou kompresí a nízkým rozlišením. Celkově působila velmi vyrovnaným dojmem, taková dobrá souhra všech vlastností. Jak obraz, zvuk tak i tovární zpracování k sobě tak nějak pasuje. Jsou zde sice drobné mouchy - osobně se mi moc nezamlouvalo menu, které bylo děsivě zmatené, ale to je čistě otázka vkusu.

Dále je zde fakt, že při vstupu HDMI je obraz ořezán a lehce přiblížen. To považuji v dnešní době za zcela zbytečné a v digitálním věku to postrádá smysl. Upřímně nevím, co vedlo Sony k tomuto kroku. Může se vám tak stát, že při použití této televize s konzolemi nemusíte některé položky vidět (konzole však neznám a třeba dodržují standardní okraje pro TV, poté by problém nebyl).


Televize umožňuje přijímat i 1080p signál, avšak musíte počítat s tím, že je obraz přepočítán na rozlišení 1366x768, tedy na rozlišení o něco vetší než je 720p. Ještě se vrátím k obrazu, který díky S-IPS obrazovce předčí většinu konkurence hlavně v pozorovacích úhlech a hloubce obrazu.



Ve výsledku televize spadla pod 50 % hranici pouze v podsvícení, které však u televizí není až tak důležité, a tak se jedná o perfektní kousek. Ostatní hodnoty jsou buď znatelně nadprůměrné, nebo v případě odezvy průměrné. Ve výsledku atakuje televize hranici 70 %, což je výtečný výsledek.


Perfektní barevné podání
Oříznutý obraz u všech vstupů
Dobré pozorovací úhly
Horší podsvícení
Postprocessing u nekvalitního signálu
Ikona Odkaz na databázi
Solidní odezva
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 29 900 Kč s DPH


Za zapůjčení LCD televize Sony KDL 32S2510 děkujeme společnosti Sony



Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o., která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.