Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony DVP-FX850: přítulný DVD společník

26.5.2008, Jan Dedek, recenze
V dnešním testu se podíváme na přenosný DVD přehrávač Sony DVD-FX850. Přenosný znamená, že si ho můžete vzít s sebou kamkoli, třeba na dovolenou k moři, nebo se na něj můžete dívat doma v posteli, zkrátka mobilita především. I když je Sony přenosný model, projde stejným testováním jako stolní modely.

Hodnocení


V kategorii přehrávání si přehrávač vede nejhůře z doposud testovaných přehrávačů, nízké hodnocení je způsobeno zejména nemožností přehrávat soubory DivX a Xvid s kódováním GMC, pokud ale toto kódování nepoužíváte, jsou schopnosti tohoto přehrávače zcela vyrovnané s ostatními již dříve testovanými.



Pokud se podíváme na hodnocení ve zbývajících kategoriích, je přenosný přehrávač zcela srovnatelný s ostatními hodnocenými přístroji.



Díky ostatním kategoriím se přenosný DVD přehrávač Sony vyšvihl až na velmi pěkné třetí místo mezi stolními DVD přehrávači.



Závěr


Co říci závěrem? Přenosný DVD přehrávač Sony DVP-FX850 je velmi povedený kousek, který se nikde a u nikoho neztratí. Potěší vás svým designem, příjemným ovládáním, výkonem a nakonec i jeho hlavní devizou, tedy mobilitou.

V době zapůjčení na testy jsem si přehrávač vzal na služební cestu, pro což je opravdu dobrým společníkem. Cestou si pustíte nějaký zajímavý film, nebo ho můžete využít třeba jako pomocníka pro výuku jazyků a pouštět si na něm multimediální jazykové kurzy.



Výborná je i taška pro přenášení přehrávače, která je přibalená v krabici. Do tašky se vám vejde přehrávač i s baterií a veškerým příslušenstvím (síťový a auto adaptér, A/V kabel a dálkový ovladač).

Přestože se Sony většinou chlubí velmi pečlivou lokalizací a českým manuálem, tak to není dnešní případ. Manuál je sice vícejazyčný, ale čeština chybí a to samé platí pro OSD přehrávače. Další, co lze přehrávači vytknout, je umístění titulků přibližně v jedné třetině obrazu, mnohem lepší by bylo posunout je do spodní části obrazu.


Povedený a promyšlený design
Přehrávač nemá české menu
Podpora Xvid a DivX 3, 4, 5, 6
Zatím není český manuál
Audio-Video vstup/výstup
Umístění titulků
USB konektor
Nemožnost přehrát video přes USB
Taška na přenášení přehrávače
Prostor mechaniky se rychle zapráší
Výdrž baterie
Vysoká cena
Orientační cena: 8 000 Kč s DPH


Doufejme, že výše zmíněné neduhy, včetně nemožnosti přehrát video přes USB, budou v další revizi firmwaru opraveny a díky tomu se přehrávač posune ještě o stupínek výše, než si stojí dnes. Samozřejmě se to týká i ceny, která není z nejnižších.

Za zapůjčení přehrávače Sony DVP-FX850 děkujeme českému zastoupení firmy Sony.