Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
7.8.2013, Pavel Kovač, recenze
V nedávné době jsme měli v redakci televizi Sony, jež na nás zapůsobila. Tentokrát se podíváme na bratříčka v podobě Samsungu, který je ovšem výrazně levnější a nabízí atraktivní design. Jaký je pod povrchem?
Cairo (1) | 8.8.201314:32
Mám tuto TV doma teprve 3 dny, takže se zatím jen seznamujeme. První poznatky:

Plusy:
- fakt krásnej obraz.
- velmi dobrý zvuk­- skoro technicky nechápu, jak může tak tenká televize disponovat tak dobrým zvukem
- intuitivní ovládání
- mám trochu fobii z Velkého Bratra v obýváku, proto oceňuji, že integrovaná kamera lze zasunout do TV a vysunout jen pro případ potřeby

Mínusy:
- rigidní podstavec, který nelze otáčet
- stříbrný design ­(to je samozřejmě otázka vkusu každého­)
- lesklá obrazovka
- DO: příliš málo tlačítek, nepodsvícený, k některým běžným funkcím se musí dlouze proklikávat
Odpovědět0  0
radon (47) | 8.8.201313:29
Mám předchozí 46ES7000 a problém ­"se zapíše z 95% název pořadu před nahrávaným programem­" jsem zatím nezaznamenal. Sedí přesně čas s časem v TV? Nebo to možná dělá jen u kanálů­/muxu který jsem nezkoušel.
Jestli mně něco vadí, jsou to drobnosti ­(Smart fce ani ovládání gesty­/hlasem skoro nepoužívám­). V testu zmiňujete bezproblémový MPEG2, ale vsadím se že v praxi při přehrávání DVD ripu ­(takový ten s adresářem VIDEO­) nebude fungovat přetáčení filmu a mezi VOBy bude na zlomek vteřiny tmavý přechod.
Ale obecně je pořád nadprůměrná, většina TV má těch bolístek prostě více. Teda kromě té zmiňované Sony, ale to je zase cenový úlet.
Odpovědět0  0
jirkamr (2) | 7.8.201322:01
Ve specifikaci je uvedeno 2 x tunery a tím pádem i dvoutunerový PIP. Jak je to doopravdy? Lze řadit napřezkáčku kanály DVB­-T a DVB­-S? Jak funguje nahrávání programů, lze přehrát i jinde než na dotyčné TV?
Odpovědět0  0
Ryan Giggs (3) | 8.8.20139:26
Prehrávať nahraty obsah mimo tv samozrejme beznym sposobom nejde Je to kodovane.
Odpovědět0  0
Ryan Giggs (3) | 7.8.201317:32
S tym input lagom to nie je tak celkom pravda. Vo všetkych dostupnych recenziach namerali presne u tohto modelu niečo cez 40 ms. Len je treba TV spravne nastaviť.
"For reasons best known to themselves, Samsung continue to hide the Game mode away in the General sub­-menu within the System menu. We measured the input lag at 117ms without the Game mode activated but even with it on we were measuring the input lag at betweem 75 and 82ms, which is way too high for any serious gamer. By labelling the HDMI 1 input from the Source menu using the Tools button as ­'PC­', that clearly by­-passed some additional processing and got the input lag down to a far more reasonable 45ms.­"

zdroj: avforums.com
Odpovědět2  0
Jindrous01 (2) | 7.8.201317:07
Tato tv by měla mít také funkci

S Recommendation

Chytrá televize Samsung SMART TV vám naslouchá a rozumí vám. Na základě vašich často sledovaných pořadů vám sama dokáže nabídnout co nejvhodnější televizní pořady a filmy. Nemusíte tak prohledávat tisíce kanálů, abyste nalezli pořad, na který byste se chtěli dívat. Budete mít jistotu, že každé doporučení bude originální, zábavné a nikdy se nebudou opakovat stejné výsledky. Je to intuitivní, jednoduché a snadné.

http:­/­/www.samsung.com­/global­/microsite­/tv­/2013_sr­/recomm.html

V článku ale o tom není ani zmínka, jak to?
Odpovědět0  0
Jijirka15 (12) | 7.8.201315:26
Televize ­"vidí­" a NSA sleduje a zaznamenává.
Fuj. Copak jsem voayer?
Odpovědět0  0
Jindrous01 (2) | 7.8.201313:40
Zdravím, EPG zobrazuje korektně všechny znaky diakritiky?
Odpovědět0  0
shasler (22) | 7.8.20139:04
Moc by mě zajímalo, jak se daná televize chová v určitých situacích. Vlastním UE40D6750 a ten má spoustu nedomyšleností zvláště ve spojení s nahráváním programů, jejich správě a přehrávání.
1.­) Nahrané programy není možné pojmenovat. Dost velký problém, protože se zapíše z 95% název pořadu před nahrávaným programem.
2.­) Řazení nahraných programů. Pokud jsou nahrané pořady seskupeny podle kanálů, pak dále řadí dle data jenže měsíc je uveden zkratkou, takže např červenec ­(čec­) se řadí před červen ­(čer­)...
3.­) Pokud si přehrávám nahraný program, televize umožňuje souběžně nahrávat. Bohužel, pokud se stane, že si něco přehrávám a uprostřed mého přehrávání se začne nahrávat, mé přehrávání se přeruší­/vypadne. Musím pak jít znovu do seznamu nahraných programů, najít daný program, najít kde jsem skončil ­(neuloží se ani záložka a původní záložka je smazána­). Prostě strašné.
4.­) Pokud se nahrává nějaký program není možné přehrávat z DLNA. Zvláštní, když přehrávání z HDD, na který se zároveň nahrává to zvládne...

Dále bych zmínil funkci PIP, která je nepoužitelná neboť její zapínání, přepínání a vypínání je někde hluboko v menu a tak nepraktické, že je tato funkce ve skutečnosti na h.v.o .

V poslední řadě pak zmíním pomalost prostředí. Přepínání programů a odezva na funkce typu hlasitost je v normě, ale horší je to se Smart Hub. Někdy trvá neskutečně dlouho než najede menu, následně pak opět šíleně dlouho než začne aplikace reagovat na tlačítka šipek, kterými se v prostředí pohybujete. Jediným způsobem jak si urychlit práci je zapamatovat si sekvenci a namačkat šipky předem, neboť zjevně zásobník namačkaných povelů funguje a v okamžiku, kdy se Šípková Smart Hub Růženka plně probudí ze spánku jsou provedeny rychle za sebou.

Kdybych se nyní měl znovu rozhodovat jakou TV koupit, už bych sledoval jiné parametry jak úhlopříčka nebo odezva... a tuto bych jistě nekoupil a ani nedoporučil. Bohužel, dané ­"chyby­" člověk zjistí až používáním a nejsou reklamovatelné. Samsung sice občas vydá nějakou tu aktualizaci firmware, ale bůhví co opravuje či mění, protože změny u FW neuvádí a ani nejsou pozorovatelné...
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (37) | 7.8.201310:13
Osobně jsem byl také ze Samsungu docela zklamán. Pokud to srovnám s parametrově hodně podobnou Sony co byla testovaná nedávno, tak je to jako se vrátit do miného století. Samsung sice nabídne spoustu funkcí, ale jsou zkrátka nedomyšlené. Sony do televize nedá tolik funkcí, ale vše funguje tak jak uživatel očekává.
Bohužel vše co říkáte je pravda a to je bohužel trošku smutné.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.