Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Pinnacle Studio 15 nebo Avid Studio 1?

6.12.2011, Radek Jahoda, recenze
Pinnacle se stal součástí Avidu a ten vnesl do Studia trochu zmatek. K dispozici jsou totiž hned 2 verze, jednak Pinnacle Studio 15 a pak více vybavené Avid Studio 1. Na oba se teď podíváme.
Nemá cenu opakovat známé, protože se verze 15 od 14 téměř neliší. Pokud chcete více podrobností, najdete je v našem předchozím testu verze 14 a také v testu verze 12 (verzi 13 Pinnacle přeskočil). Najděme spíše rozdíly mezi jedničkou a patnáctkou. První je ten, že instalační disk pro Studio 15 je ve velké Video-DVD krabičce, ale Studio 1 je v hezčí papírové krabičce, uvnitř které jsou dva DVD disky a rychlé návody na instalaci v několika jazycích.





Instalace je ale v podstatě stejná u obou. Oproti předchozí verzi má menší vylepšení, když instalátor při opakovaném spuštění ví, co již máte instalováno, což předchozí verze tuším neměla. Díváte se na instalátor z verze Studia HD 15 Ultimate Collection, ale Avid Studio má identický, jen s jiným nápisem...





Instalace proběhla bez problémů, doby problémových instalací jsou již naštěstí pryč. Po instalaci Studia je hned nabídnuta instalace ostatních součástí.





Celá instalace všeho, co najdete na instalačním disku (proč byste si jinak plnou verzi kupovali), zabere téměř 4.5 GB, z toho 3.2 GB zaberou pluginy, template, obrázky a videa pro pozadí, menu atd.

Když už se výrobci naučili instalace, tak by se mohli naučit i odinstalaci. Ve Start menu se objeví i jedna položka na odinstalaci Studia, ta ale odinstaluje jen samotný program, ale bez pluginů. A některé pluginy pak není možné odinstalovat, protože bez Studia to nejde. A když už se odinstalují, tak špatně a zbyde po nich "bordel" v systému. Představoval bych si v instalátoru ještě jednu položku, a to "odinstalovat vše".

Jelikož je Studio 15 v podstatě stejné jako předchozí verze, budeme se věnovat dále pouze Studiu 1. Tedy samozřejmě Avid Studiu 1.