Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
28.1.2010, Martin Kuchař, recenze
Televizory s technologií Ambilight slibují unikátní filmový zážitek, který přináší rozšířená osvícená plocha za obrazovkou. Moderní design a značka ale nejsou všechno. Pojďme se společně v dnešní recenzi přesvědčit, jak si vede konkrétně tento model.
GC | 22.6.201018:25
mam vyse rocnu skusenost s 8404, konkretne v 37­" verzii.
Osobne som vzdy vyberal TV podla toho na co som telku kupoval­-u mna konkretne na pozeranie televizie a filmov v minulosti DVD, potom divX a teraz v HD rozliseni.
Uz od zaciatku roku 2008, kedy som mal stastie pri vybere TV a kupil som si 42PFL9703, prvy TV s Ambilightom , som zistil,ze som na Amilighte celkom zavisly :­)
Naozaj, dnes ked idem na navstevu k rodicom a vecer pozerame TV, nieco mi tam naozaj chyba.

No to podstatne je aj tak u TV to ako dokaze podat vstupny signal a tam rozhodne PHILIPS vo vyssich radach vedie. Ziadna ina znacka si nedokaze tak dobre poradit s klasickym TV signalom. Ak bolo spomenute aj v clanku, ak pustite do TV HD signal, takmer s kazdou budete dnes spokojny, no pravda je taka, ze doma hlavne kvoli manzelke viac ako 70% casu ide na telke bezny TV signal a preto som sa opat rozhodol pre PHIL konkretne 8404. Samozrejme urcitu rolu hral uz aj fakt,ze som si na Ambilight dost zvykol, no napriek tomu ked som si v obchode,kde sa dal porovnavat SD signal­(aj ked to bola iba DVD reklamna slucka­) porovnaval vsetky telky ,jednoznacne opat vysiel vytazne PHIL. Opat som chcel najvyssi model, no 9ooo modelova rada roku 2009 bola v ­"striebornej­" farbe,tak som ozelel pridane funkcie a siel som do 8404. Mozem povedat ,ze nelutujem, ked si porovnam susedov SAMSUNG B650, SONY HX705 a moj PHIL PFL8404 na signal v kablovke, je to ­"nebe a dudy­". Dalsia vec co mi vyhovovala, je panel v matnom vyhotoveni,kedze TV nesledujeme len v noci , ale aj cez den a skutocne nemam rad ked sa v telke vidim. Samsung ma sice zivsie farby, co sa vacsine ludi paci, no ja uprednostnujem farby realnejsie a bez zrkadloveho efektu panelu.
Je to moj subjektivny pohlad a napriklad kamarat z brandze, ktory napr TV vobec nesleduje a pozera len filmy na BD si vybral prave znacku SAMSUNG pretoze sa mu tie zive farby pacia a miestost kde ma Telku ma tmavku,kedze je bez oknien,tak mu ani odrazy nevadia.
Odpovědět0  0
quapor (1) | 29.3.201022:34
osd menu, nepoplietli ste si obrazky? to bude asi k inej TV
Odpovědět0  0
snehuliak | 21.2.201021:17
Ja som kupil pred dvoma rokmi Panasonic Viera LCD 37­" a nelutujem. Doposial som so ziadnym Philipsom nemal dobru skusenost ­(kolko vydrzi kym sa pokazi?­) a ked som kupoval moj TV tak som porovnaval hlavne so Samsungom ­- mal priserne pomale ovladanie a tiez hrozny zvuk. Autora clanku by som sa tiez chcel spytat odkedy je Philips kvalitna znacka televizorov...
Odpovědět0  0
Baxtter (6) | 27.2.201014:45
Tos to tedy Philipsu, autorovi a potažmo všem majitelům této značky nandal. Ta tvoje hra na chytrýho Snehuliaku nemá vítěze a ty to dobře víš. Odkdy vyrábí Panasonic LCD panely? Pouze je nakupuje, tak jako např. GOGen. Máš jí 2 roky to bude nějaká kvalitní HD ready. Co všechno tě zklamalo od Philipsu a nebylo to náhodou vyrobeno v Maďarsku? Pokud ti značka Philips nic neříká, doporučuji přečíst Wikipedii ­(CD, BR...­). Ještě že přichází jaro a ...

Pro julo­-rs ­- 500GB 2­'5 USB HD Samsung naformátovaný na NTFS přes USB hub HAMA ­( po připojení je volba připojeného zařízení ­- fleška, další HD­) úplně v pohodě.

Pro ufoncz ­- LCD panely si vyrábí Philips sám ve společné továrně LG­-Philips.
Odpovědět0  0
ufoncz (4) | 11.2.201016:44
Odkud pochází informace ­(v článku­), že je tam S­-PVA? Dle udávaných úhlů a odezvy to totiž vypadá spíše na ASV ­(od Sharpu­).
Odpovědět0  0
nous (2) | 11.2.201014:17
Panove pro me je tahle telka taky nejzhavejsim kandidatem. Nasel jsem si realne videa Ambilight ne nesmysly na PHILIPSU a libi se mi to moc
http:­/­/www.youtube.com­/watch?v=1kmFiu5Fsgg
http:­/­/www.youtube.com­/watch?v=38fMVEDUC0o&hd=1
Nemoznost titulku mi nevadi vubec, nepatrim k tem , kteri stihaji cist, poslouchat a zaroven sledovat vyraz herce. Nedivam se s titulky na nic, pokud si film mam vychutnat. ­( opravdu obdivuju fajnsmekry, kteri v dnesni dobe zbesileho strihu, kdy behem dvou sekund to strihne minimalne 4x jinou scenu, nekdo dokaze cist titulky ve dvou radcich a zaroven videt detaily ve scene ­) Televizi pouzivam z 99,8% na sledovani TV, tak ozelim i nepodporu video formatu a pripadne to tam natlacim z PC.
- mozna by me jen zajimalo jak rychle telka dokaze prepinat kanaly , zaslechl jsem ze samsungu to snad trva neskutecne dlouho nez prepne. ja prepinam rad :­)

Odpovědět0  0
julo-rs (6) | 11.2.201015:40
Prepínanie programov je asi s 2­-3 sekundovým opozdením. Aj Philips aj Samsung. Ale dá so to urýchliť stlačením OK na ovládači.
Skúšal som na Philips pripojiť externý HDD 1,5TB ­(Samsung­) Na moje prekvapenie TV neprehral nič. Ale všetky súbory sú viditeľné. Ani len fotku nenačítalo, možno že TV si nevie poradiť s tak veľkou kapacitou HDD.
Odpovědět0  0
cml11 (13) | 10.2.20106:47
Tahle TV je jedním z mých aktuálních kandidátů a tak mě vaše recenze pochopitelně potěšila. Díky za ní! Zápory jsou všechny z kategorie která mě nezajímá, protože TV bych stejně pověsil na zeď a média přehrával z HTPC. Spíš mě překvapuje tak silná pochvala ke kvalitě interpolace. Co vím z jiných recenzí, zrovna PixelPrecise HD není v tomhle směru zrovna nej a ve srovnání s Perfect Pixel HD ­(9664­/9704­) prý podává viditelně slabší výsledky. Nemáte čistě náhodou možnost reálného srovnání?
Odpovědět0  0
ufoncz (4) | 10.2.201014:37
Hodnoceno z TV 37PFL8404H je interpolace velice dobrá. Horší je až příšerně ­"telenovelácký­" Natural Motion ­(dopočítávání pro 100 Hz­).

Od té doby, co na tuner v TV chytám i multiplex O2 s MPEG­-4 HD programy ­(Nova, ČT1­), mám neuvěřitelné problémy při přepnutí ­(či jen naladění­) dalších multiplexů. V podstatě většinou raději jedu od podzimního firmwaru přes znovu oprášený set­-top­-box.

NetTV je pak funkcí, u níž mě velmi mrzí, že jsem za ni platil. Výkon procesoru v TV je zřejmě pro tam běžící Operu@Linux nedostatečný a především tamní flash player neumožňuje nic jiného jak YouTube ­(všechna flash videa na archivu Novy, ČT apod. nepustíte na TV jinak než přes PC­). S NetTV si teda prohlédnete jen SD ­(!­) videa na YouTube a případně přečtete nějaké zprávy a počasí ­(a to ještě s nepohodlným ovládáním­).

Každý další firmware opraví nějakou zásadní chybu, jenže obyčejně jiné zaznamenám ­(třeba tu s tunerem­). Firmwary se vůbec nezajímají o rozšíření slabé podpory formátů při přehrávání na USB, stejně tak asi nehrozí flash video.

Z výhod této televize oproti třeba Samsungu B650 zůstává tedy jen nadprůměrně tenký rámeček ­(a celkově decentnější design­), určitě ambilight, možná ne dostatečně výrazně fungující automatická hlasitost a podsvícení a dle ohlasů asi méně plastový zvuk repro. Také panel ASV od Sharpu není u Philipsu špatný, je možná lepší než leckteré A­-MVA a S­-PVA u Samsungu, ale jsou to spíše nuance ­(všechny xVA jsou dost podobné­). Jinými slovy, jako obrazovka je TV velmi dobrá, ale nechtějte po ní nic moc z inzerovaných přidaných funkcí.
Odpovědět0  0
julo-rs (6) | 10.2.201017:33
Keď som kupoval TV, rozhodoval som sa práve medzi týmto modelom vo verzii 37­" alebo Samsung LE37B650. Kúpil som Samsung. Jednoznačne zvíťazili schopnosti prehrávania z USB. Prehrá takmer všetko.
Mal som možnosť otestovať aj Philips, ale tá podpora formátov je katastrofálna. Viem, že podľa skúšobných videí v teste prehrá avi súbory. Realita je iná. Skúšal som možno 10 avi divx, xvid. Ak prehral 3, tak je veľa. A tá doba načítavania súborov je neskutočne dlhá. Philips sa oplatí len pre dizajn a Ambilight. Je skutočne krajší ako Samsung.
Odpovědět0  0
ufoncz (4) | 10.2.201021:18
Philips má kromě obálek ­(chce to AVI, nebo třeba příponu MP4 taky zvládá­) potíže s hodně formáty zvuku u videa. Zjistil, že kombinace AAC nebo MP3 jako zvuk u videa jsou bez problémů, jako kodek lze použít bezplatné XviD 1.2 nebo x264. U x264 jsem pro jistotu ale nastavil jen 2 ref. frames, síle procesoru v té telce nevěřím.

Pro zajímavost: Jaké H.264 Samsung max. umí? I více než L4.1 a 4 ref. frames? A co VC­-1?

U Samsungu mě upřímně řečeno krom designu odrazoval i veliký ovladač s nezbytným velikým kusem moderního plastu ­"piano black­" a chybějící tlačítko pro přepínání poměrů stran ­(Philips zase bohužel nemá při přehrávání poměr 4:3, jen automatiku, superzoom, širokoúhlý a nepřepočítaný­). Při vstupu přes RGB, HDMI apod. je naopak v režimu PC dostupný kromě 16:9 i 4:3 ­(a samozřejmě nepřepočítaný, 1:1 apod., vše pěkně z tlačítka na ovladači­).

Ještě jedna věc při přehrávání USB obsahu je na Philipsu hodně špatná: nezobrazuje hlasitost ­(a la staré Philipsy­) a nejde měnit už žádné parametry obrazu.
Odpovědět0  0
julo-rs (6) | 10.2.201022:26
Jaké H.264 Samsung max. umí? I více než L4.1 a 4 ref. frames? A co VC?­-1?

Na túto otázku neviem odpovedať, lebo som nemal video s vyšším levelom. Tieto veci až tak nesledujem, som rád, že Sams. prehrá čo mu dám.
Keby sa Philips spojil so Samsungom, určite by vedeli vytvoriť takmer dokonalú TV.
Odpovědět0  0
fOE | 10.2.201023:54
Zdravim,
z tveho prispevku jsem pochopil ze dany Philips vlastnis, nebo knemu mas alespon blizko. Ja ted vybiram novou TV v rozmeru 42 do 20k a horkym favoritem pro mne je Philips 42PFL7404H ­(postrada ambilight a netTV, jinak stejny pane,l design... vse­) Chci se tedy zeptat jak jsi s TV spokojeny, pokud se oprostis popisovanych ­"chyb­" pri prehravani pomoci USB atd... jde me jen a jen o obraz a zvuk. USB pouzivat nehodlam. Takze jak TV zvlada treba cernou? Jak rychle sceny, sport? Nebzuci treba trafo ­(duvod proc jsem vracel plazmu od Panasonicu :­-­/­) atd. Proste a jasne zda kvalita panelu a zazitku ktery poskytuje sledovani teto TV stoji tech 19­-20k. Predem moc dik za jakykoliv postreh, pomuze mi v podstaet vse ;)
Odpovědět0  0
ufoncz (4) | 11.2.201016:43
Zvuk určitě není mezi LCD TV podprůměr a černá je dobrá. Jenže ji kazí podsvícení CCFL trubicemi, hlavně v pravém horním rohu ­(proto se divím, že zde v recenzi je 42­" panel ­(já mám 37­") označen za velmi dobrý v podsvícení­). Kvůli tomu bych dnes šel už do TV s LED. I když odhlédnu od USB, pořád jsou tu problémy s tunerem ­(dle specifikací přitom schopným­). Po olympiádě asi TV vyreklamuji, takže uvidím, zda se to týkalo jen mého kusu. Trafo nebzučí. Rychlé scény jsou bez problémů ­(panelem by měl být Sharp ASV s dobrou odezvou­), ale 100 Hz Natural Motion dle mého fotbálku, tenisu apod. nijak viditelně nepomáhá ­(a po přepnutí na normální film jej musím kvůli telenovela efektu vypínat­).
Odpovědět0  0
fOE | 11.2.201020:44
Diky za odpoved,
CCFL je bohuzel jedine co v dane cene poridim, davat 30k za podobne dobre LCD s LED nehodlam... Navic neporesi alespon castecne nerovnomerne podviceni ubrani na jasu? Precijen by to pri 60% jasu uz nemuselo byti tak patrne, kdyz si navic vemu ze kus od kusu to bude jine... Kazdopadne ti preju aby jsi pri reklamaci uspel a dostal kus s rovnomernejsim podsvicenim ktery ti nebude tak vadit. Podsviceni a rychlost panelu me vedla k nakupu Plazmy, jen jsem tak dlouho vybiral az nakonec prebral :­( Panasonic mi bzucel tak ze jsem ho slysel z 4 metru a problikavani bylo vice nez patrne ­-­-> takze PDP je promne out. Pokud tedy pominu tve sklamani z CCFL a tuneru ­(ktery snad neni pravidlem­) vzal by jsi ji znovu s ohledem na technologii a cenovy limit, resp. mezi jakymi LCD jsi volil kdyz jsi volil?
Odpovědět0  0
fOE | 11.2.201020:56
Jeste jeden dotaz: jde manualne nastavit intenzita jasu? Nebo jak ­"nato jde­" philips
Odpovědět0  0
Baxtter (6) | 13.2.201016:49
Intenzitu jasu lze nastavit ručně nebo nechat řízení na automatice, která úroveň řídí podle okolního osvětlení.
Odpovědět0  0
D+R | 18.4.201013:54
Při černé obrazovce nebo černém okraji nahoře asi v polovině obrazovky,prosvědcuje bílá barva.Co s tím?? Děkuji.
Odpovědět0  0
fOE | 10.2.201023:56
Zdravim,
taky planuju nakup v podstate teto TV, muzes sem pls hodit jake jine recenze jsi cetl? Dik ­(nebo na hrusecky.jozef@seznam.cz)
Odpovědět0  0
cml11 (13) | 11.2.20106:27
Namátkou několik zdrojů:
http:­/­/www.digitalversus.com­/article­-364­-5516­-53.html
http:­/­/www.hdtvtest.co.uk­/news­/index.php?s=8404
http:­/­/www.trustedreviews.com­/tvs­/review­/2009­/08­/05­/Philips­-42PFL9664­-42in­-LCD­-TV­/p1
Nicméně teď se mi zaboha nedaří najít ten, kde testovali 8404 a 9664 těsně po sobě a 8404 dostala slušně na prdel:­-­) 9704 se podle všeho co jsem našel nevyplatí kupovat. LED podsvícení je v testech pravidelně jako mínus a přitom za něj chce Philips řádný příplatek. To mezi 7404 vs. 8404 je praktický rozdíl jen v Ambiligtu, který mi za těch pár stovek navíc stojí. Tam je příplatek ospravedlnitelný. Z těchto důvodů se aktuálně rozhoduju mezi 8404, kterou beru jako lacinou variantu a 9664 jako špičkovou, i když už poněkud drahou, verzí. Od TV čekám hlavně špičkový obraz a schopnosti zobrazení a příjmu TV signálu z klasického pozemního digitálu. Zabudované přehrávače nepotřebuju, stejně oproti klasickému PC stojí všechny za prd. Integrovaný satelitní tuner jsem ze stejných důvodů taky zavrhnul.
Odpovědět0  0
copy | 2.2.201021:16
nějak se zapomnělo na test internetových služeb ne? tenhle model má snad dokonce i internetový prohlížeč.. je to pravda?
pokud jde o USB, je to kapitola sama pro sebe u všech televizí.. zaráží me, že už dávno výrobci neintegrují USB nejenom pro přehrávání ale také pro záznam.. PVRko umí dneska kde jaký levný set­-top­-box ať už pro DVB­-T nebo DVB­-S a samotná LCD vybavená USBčky zvládají sotva přehrávání DIVx.. a tento philips neumí ani titulky.. to je vážně smutné.. ale řekl bych, že u tohoto modelu je to snad jen otázka FW který, ale vážně není dokonalý :­-/
Odpovědět0  0
Duncan66 (9) | 3.2.201010:18
ja osobne se divim ze tam vubec davaji to prehravani medii, jsou vyrobci vicemene sami proti sobe, protoze prakticky kazdy nabizi take nejake ty domaci kina, dvd prehravace a dalsi vyrobky jako popcorny atd. Takze jsem rad, ze to ty televize umi, ikdyz ja pouzivam PC, ktere prehraje i to DTS atd, ale osobne me to docela prekvapuje.
Odpovědět0  0
PetrP7 (62) | 28.1.201017:45
Ať mě někdo probere, ale nepočítá se snad u takového TV, že bude k něčemu, co ty formáty umí, připojený??? Že asi nebude hrát z flešky? Proč dublovat něco, co stačí 1x 8­-O
Odpovědět0  0
RapMan | 30.1.201011:59
Presne tak, proc dublovat pocitac nebo jine zarizeni, kdyz by mi mohlo video prehrat rovnou televize? :­)
To me stve, ze to mkv neumi.
Odpovědět0  0
Martin Kuchař (43) | 30.1.201012:33
ono se s tím počítá u televizorů, které toto neumí ­- na druhou stranu televizor, co umí DLNA a má alespoň jeden USB port není potřeba k PC nebo HTPC vlastně připojovat vůbec... to že pak pžístroj neumí MKV nebo titulky už je věc úplně jiná...

každopádně například u televizoru LG je podpora MKV bezproblémová a osobně nevidím jediný důvod, proč si pak pod televizor stavět nesmyslnné HTPC apod.
Odpovědět0  0
Hunter1010 (10) | 30.1.201013:37
Dostal jsem za úkol koupit tv za 20 000 a po dlouhém vybírání jsem se rozhodl pro tento philips za 22 000 v datartu. Když jsem ale zjistil, že se tv nebude věšet na zeď, tak jsem objednávku hned stornoval a začal se o tv zajímat znovu, a teď ze soudku možností a ne jen designu a Ambilightu. Nakonec jsem vybral tady testovaný lg lh7000 a musím uznat že jsem udělal MÓC DOBŘE. Jednak v testu vyšla líp, o 2 litry levnějc a to mkv....to je žůžo. Sice to není zcela plnohodnotné, takže pokud máte dts, tak si s tím musíte pohrát, a pokud chcete titulky tak musíte mít stejné. Ale představa že bych si měl koupit nějaký popcorn hour atd. za 5000, tak si s tím radši pohraju. Jinak na mkv. se stejně dívám jen já, takže to dělám pro sebe, a také mnohé mkv jsou v pohodě z toho množství co mám možnost stáhnout.!Jen mi dělalo neskutečný problém přehrát The dark knight v mkv, tam bylo všecko rozhádané a nevím proč.Ale to vše se dá spravit zde:http:­/­/audioconverter.heartware.dk­/Tutorial­/. Kdybyste měli nějaký dotaz, ptejte se

PS:Tuner je tam vážně na lejno, sice to najde HD, ale nenaladí, ale to je vše co mě štve, krom tý velikosti­(mám 42­), ale to já neovlivním, na to nejsó prachy
Odpovědět0  0
eth4rendil | 16.2.201014:09
Treba volať na podporu do Phlipsu a pýtať sa ich na podporu MKV. Ja som im tam volal a povedali mi, že na základe mailov­/telefonátov analyzujú čo ludia potrebujú a podľa toho to môžu pridať. Takže čím viac ludíim zavolá a spýta sa na podporu MKV tým lepšie ... Skúste aj vy potom to tam pridajú...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.