Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PCIe TV tunery: 3x hybrid od Asusu

7.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Asus nepatří mezi tradiční výrobce multimedií, ale spíše k výrobcům, kteří dělají do počítače všechno, nesmí mu tedy chybět ani karty pro multimédia. Zvukové karty se mu povedly, jak to ale dopadlo s hybridními TV kartami pro PCI Express?
Přehrávání hudby je řešeno stejně jako přehrávání videa. Opět procházíme adresáře, máme ale možnost navíc vytvářet playlisty a řadit je podle žánru. Přehrává ale jen MP3 a WMA soubory, s ničím jiným si neporadí, ani s Ogg Vorbis.

Dále můžeme ripovat audio CD do MP3 nebo WMA formátu. K pojmenování souborů je možné použít CDDB server, funguje to ale trošku podivně, protože po vložení druhého CD program neustále nutil staré názvy písniček. Nápravu přineslo až restartování programu. Pro kódování do MP3 se používá Fraunhoffer ACM kodek v systému, který je ale standardně nainstalován v demo verzi, jež umožňuje kódování v maximálním bitrate 56kb/s při 22kHz.

Možný je ale i opak - vytvořit ze souborů na disku audio CD. Ovšem vypálit můžeme i přímo zvukové soubory pro použití v MP3 přehrávačích.



Naše karty jsou vybaveny i FM přijímačem rádia a TotalMedia umí ovládat i to. Ovládá se ve stylu normálního FM přijímače, lze automaticky ladit stanice, ukládat stanice do seznamu a pojmenovat je. Rádiové vysílání můžeme také nahrávat, nelze ale nastavit formát, nahrává se automaticky do formátu MPEG Layer-2 s datovým tokem 384kb/s.



Nezapomnělo se ani na prohlížení obrázků. Opět prohlížíme adresáře, ale obrázky se mohou zobrazovat i jako ikonky. Obrázky zde můžeme i vytisknout nebo je vypálit na CD/DVD. Není tedy třeba vyskakovat z programu a vypalovat je zvlášť.



Při prohlížení přes celou obrazovku se ve spodní části objeví malé menu, kterým se řídí posun mezi obrázky a lze zapnout i automatické prohlížení - slideshow.



Máme i možnost jednoduché editace obrázků. Kromě oříznutí můžeme obrázek otočit, změnit velikost nebo automaticky zkalibrovat jas a kontrast. Dokonce je zde možnost odstranění červených očí, buď automaticky, nebo ručním vybráním oka.