Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PCIe TV tunery: 3x hybrid od Asusu

7.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Asus nepatří mezi tradiční výrobce multimedií, ale spíše k výrobcům, kteří dělají do počítače všechno, nesmí mu tedy chybět ani karty pro multimédia. Zvukové karty se mu povedly, jak to ale dopadlo s hybridními TV kartami pro PCI Express?
TotalMedia obsahuje i plnohodnotný DVD přehrávač. K němu není co dodávat, funguje bez problémů. Nemá sice žádné vymoženosti, snad jen to, že si pamatuje, kde jsme přestali s přehráváním disku. V nastavení lze zvolit defaultní jazyk pro zvuk, menu a titulky a nastavit počet reproduktorů audio soustavy. Využít je možné i přímého digitálního výstupu S/PDIF.



Ovládání DVD přehrávače je jinak standardní, trochu z ruky je přepínání zvukových stop a titulků, které je nutné dělat v nastavení, neexistuje na to žádná klávesová zkratka ani tlačítko na dálkovém ovladači.

Integrovaný přehrávač videa je také velmi jednoduchý. Prochází datovou strukturu na disku a zobrazuje podporované typy souborů. Opět nečekejme žádné vymoženosti, pouhý výběr a přehrání. Seznam je možné zobrazit i jako ikonky.



Určité možnosti ale máme, i když po pravdě řečeno je asi málokdo využije. U nahraného videa je možné vystříhat reklamy, což se dělá velmi jednoduše. Stačí nastavit v jednoduché časové ose začátek a konec vystřižené části.



A nahrané video je možné i vypálit na DVD disk. Vybereme všechna videa, která chceme umístit na disk, ...



... poté zvolíme téma pro menu a nastavíme název disku, ...



... vybereme formát disku a požadovaný kodek zvuku (AC3, MPEG Layer-2, LPCM), ...



... provede se překódování a už to frčí.



Vypalovat je možné kromě DVD i VCD nebo SVCD disky, to už snad ale asi nikdo nepoužívá. Vypalování Blu-ray v této verzi chybí, to má ArcSoft až u vyšších verzí tohoto programu.