Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
12.3.2013, Pavel Kovač, recenze
Máte doma jednu přípojku k televizi a chcete si užít vysílání po celém bytě a hlavně na počítači? Tak není nic jednoduššího, než zapojit Njoy Digital N7 k satelitu či anténě a o zbytek se nestarat. Signál se vám dostane do celé domácí sítě.
martV (2) | 5.5.201418:56
myslím, že každý ­"satelit­" s linuxovým systémem Enigma udělá totéž ale lépe. Já mám přístroj vyšší kategorie za 10 tisíc ­(existují i za 6­) se dvěma tunery SAT v HD a jedním DVB­-T. Výsledek? Mohu 2­-3x nahrávat, současně si pouštět jiný kanál. Děti současně přijímají na notebooku či ipadu jeden program nebo si pouští film nahraný na HD přístroje. Na nahrávky mohu z PC pokud si chci některé sestřihat či uložit jinam. Pro filmy a hudbu používám v podstatě jako NAS s přístupem odkudkoliv.
Odpovědět0  0
radon (47) | 29.3.201323:09
pro majitelé NAS serveru existuje levnější varianta, do svého Synology jsem zastrčil obyčejný PCTV Nanostick USB tuner za litr a dokoupil aplikaci ­(http:­/­/dvblogic.com­/en­), za necelých 2k to umí totéž, časem si mohu přikoupit další tunery, přehraji to na VLC nebo XBMC, mobilu i tabletu, programování záznamu na mobilu = pohoda. Námitky, že je nutné kupovat ten NAS neberu, protože i bez toho TV tuneru to byl jeden z nejlepších nákupu IT co jsem provedl :­-)
Odpovědět0  0
Já85 | 18.3.201321:03
Uvítal bych něco podobného, ale s DVB­-C tunerem za nižší cenu..Předpokládám,ale že pokud budu chtít streamovat do sítě kódované programy z kabelovky, že si stejně budu muset koupit další CA modul, že ? Mám totiž jeden přímo v TV, takže by to byly zase další peníze navíc... TV má sice konektor LAN, ale předpokládáum, že pro tento účel nepůjde použít CA modul z TV ­(vím je to kravina­)...Máte tedy typ na nějaké cenově přijatelné zařízení v tomto duchu, jako je testovaný výrobek, ale za niýší cenu ? díky
Odpovědět0  0
RoPo (177) | 19.3.20137:28
K tomuto účelu můžeš použít AverTV HomeFree Combo F210 + DVB­-C standardní set­-top­-box, jehož výstup připojíš do F210. Ovládat STB můžeš přes infra oko, které je vyvedené a ovládané po síti z F210. Nevím jakého máš kabelového operátora, ale např. UPC ti druhý STB pronajme za 90,­- Kč měsíčně a budeš moci na něm naladit programy stejné jako máš předplacené na kartě.
Odpovědět0  0
Já85 | 19.3.201310:41
Děkuji, mám UPC. STB mám dokonce doma, protože jsem ho nahradil tím CA modulem..Myslel jsem si, ale že bude existovat ještě i nějaké zařízení, jak toto, kde nebude třeba používat navíc ještě i ten STB. Ne, že by mi to vadilo, ale je to další spuštěné zařízení navíc..Neexistuje prosím tedy i něco ,kde bych nemusel STB použít ? tady u tohoto zařízení to nebude třeba, ale cena je fakt šílená :­-(
Odpovědět0  0
RoPo (177) | 19.3.201311:01
Možné je použít různé dvb­-c receivery s ethernetem např od Technisatu ­(cena od ccas 5000,­- Kč­) nebo Vantage ­(od 11.000,­-­). Avšak pravděpdoobně bude problém s ovládáním takovéhoto zařízení po síti z připojeného klientského zaříení ­(s iOSem čii Androidem­). Nebo malé PC s DVB­-C tunerem a PCMCIA čtečkou a modulem + XBMC a ovládáním po síti. Nehledě na nesmyslnou cenu takovéhoto řešení. Vždy však budš s cenou mnohem výše než mnou zmiňovaný příklad s AVerem.
Odpovědět0  0
Já85 | 19.3.201312:15
OK děkuji. Já jen do přečtení této recenze netušil, že něco takového existuje. šlo mi o to hlavně o nahrávání. Díky toho, že Tv mají svůj šifrovací algoritmus, který sice program nahraje, ale neumožňuje ho přehrát kdekoliv jinde než na té TV, tak jsem po přečtení recenze zajásal, že bych tímto toto vlastěn obešel a mohl nahrávat dokumenty ze Spektra,animal planet apod. Vše, ale srazila vysoká cena tohoto zařízení, takže jsem se právě zeptal, zda neexistuje něco podobného za menší peníze. Děkuji za radu, že tedy existuje, ale akorát je třeba mít připojene dvě zařízení...Kdyby existovalo něco jak toto, ale aspoň za třetinovou cenu, tak neváhám a jdu do toho..Takhle je tu pořád to zařízení navíc :­-­( No třeba to zkusím..takže neměl by být ani problém sledovat TV v tabletu, třeba taky přes VLC media player, nemáš to třeba odzkoušené anebo nečetl jsis o tom ? śkoda, že to nejde sledovat i z jiné než domácí sítě, to bych asi taky neváhal..
Odpovědět0  0
RoPo (177) | 19.3.201313:18
Jde ti o nahrávání? Z AVeru můžeš nahrávat na PC, přes SW, který AVermedia nabízí ­(nebo v mediacenteru, které je součástí W7 ­). Nahrávat na tablet­/telefon nelze. Na postaveném malém PC s DVB­-C kartou + ...atd. lze samozřejmě nahrávat také. A STB s DVB­-C tunerem s ethernetem nahrávat umí také ­(na interní HDD, či USB flash­). Nahrávku pak můžeš vykopírovat ven.
Odpovědět0  0
Vikyrky (2) | 17.3.201312:27
Taky mi to příjde docela drahé na to, že to má jen jeden tuner a tedy to umí plnohodnotně obsloužit jen jednu TV. Ale dík za recenezi. Sháním totiž něco čím bych nahradil DVBT a mám doma parabolu. Chtěl bych se zeptat jestli není možné otestovat toto zařízení? http:­/­/www.inverto.tv­/products­/product.php?section=2&id=242

Dík
Odpovědět0  0
RoPo (177) | 13.3.201316:53
Podle mě AverTV HD HomeFree Duet F200 s dvěma DVB­-T tunery za 1­/3 ceny jemnoooohem lepší volba. Případně AverTV HomeFree Combo F210 s DVB­-T a dalším vstupem RCA­/S­-video pro streaming + IR ovládání z klientského zařízení, které se streamuje do sítě. Sledovat lze na Androidech, iPxxx, PC a to i v XBMC. Navíc díky dvěma jsou tato lepší zařízení.

Toto Njoy Digital N7 je velký úlet. Jediné plus je, že existuje DVB­-S varianta, ale nato lze použít HomeFree Combo F210 a výstup ze SATu připojit do jeho RCA­/S­-video vstupu.
Odpovědět0  0
Qeebee (1) | 12.3.201321:38
6 500? Spadli z mostu na hlavu, ne? Za o něco malá větší peníze jde sehnat VU+DUO ­(TWIN DVB­-S2­), kde streaming funguje skvěle a jelikož je to receiver postavený na Linuxu, možnosti jsou mnohem větší.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.