Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nero Video Premium HD: v jednoduchosti je síla

21.3.2011, Radek Jahoda, recenze
Nero už není jen vypalovací program Nero Burning ROM, ale i spousta dalších programů pro přehrávání videa, multimédií, konverzi zvukových i video formátů a střih videa. A právě na balík, který je zaměřen na střih videa pro domácí uživatele, se podíváme.
V záplavě střihových programů vznikla taková konkurence, že vybrat ten pravý program je docela složité. Mezi zavedené matadory se tlačí další výrobci a mnohdy překvapují. O tento krok se pokusila i firma Nero s Vision Xtra a docela se jí to podařilo. Je ale nutné dávat pozor na dodávané verze, protože ty základní mají určitá omezení. Nejvýhodnější je sáhnout po nejvyšším balíku s názvem Video Premium HD, který je obdařen nejen podporou HD a Blu-ray, ale dostal i dodatečná témata a efekty, které v základní verzi nejsou dostupné.



A co hlavně, Neru se povedlo vytvořit produkt, který si na nic nehraje, není vybaven žádnými složitostmi, neobtěžuje uživatele zbytečným nastavováním a hlavně vše je přímočaré a intuitivní. Nemá žádné složité nástroje, vše se dělá jednoduše řazením klipů do stop a aplikací jednoduchých efektů na ně. Automatické nástroje jsou tu vesměs jen dva, oba opět jednoduché a nakonec vytvoří jen to, co byste udělali ručně v časové ose.

Na druhé straně ale díky možnosti klíčování v podstatě všeho lze vytvářet v podstatě cokoliv jako v profesionálních produktech. Ano, některé konkurenční produkty se snaží dělat za uživatele co nejvíce věcí, ale výsledek je vesměs stále stejný. Vision Xtra na to jde z druhé strany - udělejte si to sami, originálně a tak nakročte do světa profesionálního střihu. Nenutí Vás k něčemu, co nechcete. Volnost a svoboda, to je to, oč tu kráčí.

Navrch přidává i možnost tvorby optických disků, podporován je i Blu-ray, navíc je vše opět velice snadné a intuitivní. Konfiguruje se obsah a vzhled, opět neobtěžuje žádným zbytečným nastavováním.

Díky tomu všemu a také žádné výrazné slabině lze Video Premium HD doporučit každému, kdo začíná se střihem videa. A díky podpoře nových technologií mu může vydržet hodně dlouho. A ani nemusí přecházet k mnohem dražším profesionálním produktům.

Součástí produktu je i "knihovník" multimediálních souborů Media Hub, který je také velice přítulný, i když nedisponuje příliš funkcemi a jeho přehrávač je také velmi jednoduchý. Skoro se dá říci, že je dodáván zbytečně, ale možná ho někdo využije. Osobně preferuji spíše přehrávače typu WinAmp pro zvuk a VLC pro video, ale kdo ví...

A protože je celý produkt výborně odladěn, rozhodli jsem se mu udělit ocenění TREFA. Ano, produkt není ničím výjimečný, ale je tak ucelený a neproblémový, že si toto ocenění rozhodně zaslouží. Přestože jsme testovali anglickou verzi (ostatně vždy raději preferuji angličtinu, což ale nesouvisí), tak existuje i v plně lokalizované verzi, takže i Čech srdcem i duší bude spokojen.



Ocenění TREFA získává Nero Video Premium HD za skloubení jednoduchosti a funkcí.
Logo ocenění je možné stáhnout zde.


Jednoduchost ovládání
Nic mne nenapadá
Práce v časové ose
Ikona Odkaz na databázi
Klíčové snímky
Ikona Odkaz na databázi
SmartEncoding
Ikona Odkaz na databázi
Podpora formátů
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 1 700 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu NERO Video Premium HD poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za poskytnutí Nero Video Premium HD děkujeme Servodata a.s.





Vývoj ceny testovaného produktu: